Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polacy nie zasługują na Prezydenta Kaczyńskiego |
oki dzieki:) Józef
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polacy nie zasługują na Prezydenta Kaczyńskiego |
a jakby ktoś się interesował skanowaniem częstotliwości to zapraszam www.skanery.fora.pl
|
|
mowie ze to boys-chlop z mazur ;) ściagnij i posluchaj,zobaczysz,ona tez Ci wpadnie w uch ;)
|
|
|
Normalnie chyba trzeba tego Cześka nawiedzić skoro tak chwalą!:)
|
|
dka i moze ze dwa inne zespoly. ogolnie nie lubie hip hopu.
|
|
SaneOne: cyt: "klawiatura, mysz, większy ekran, porządniejsze głośniki itp." moim zdaniem laptopowa klawiatura jest dużo wygodniejsza, myszkę i tak zawsze targam ze sobą - jest wygodniej niż touchpadem, ekran 15,4cali może jedynie przeszkadzać przy oglądaniu filmów, na laptopowych głośnikach można "wyciągnąć" więcej niż ze stacjonarnego systemowego ;) same atuty laptopa - ![]()
|
|
Język polski a cóż chciałabyś wiedzieć?Dużo czytania, przygotowanie metodyczne wydaje mi się ,że na wysokim poziomie ( metodyka nauczania 3 razy w tygodniu), hospitacje, lekcje pokazowe. Do tej pory był z rozszerzonym językiem angielskim (8godzin tygodniowo).Od tego roku język polski łączony jest z pedagogiką, czyli jeśli ukończysz ten kierunek masz prawo wykonywania zawodu i pedagoga np szkolnego jak i nauczyciela języka polskiego. Od tego roku podobno mają być też zmiany w kadrze nauczycieli. Sporo doktorów wykłada także na UW lub UWM w Olsztynie. Zajęć jest sporo ( w porównaniu do informatyki czy pedagogiki), ale opiekunka tak układa plan,by zaczynać od 8. Obecność na wszystkich zajęciach jets obowiązkowa (max do 2 nieobecności nieusprawiedliwonych-jak w szkole średniej, ale to wynika z niewielkiej liczby grup). Np teraz na 3. roku będzie 15 osób, jeśli wszyscy zdadza kampanię wrześniową....Ogólnie polecam :)
|
|
KANIUT. I wszystko jasne.
|
|
krzysiek: a co to, dziennikarze maja wchodzic za frajer ? zobacz jak jest w innych zespolach pierwszoligowych.
|
|
nie o 3 w nocy zazwyczaj robie co innego niz sluchanie radia :P i co zapamietalas cos jeszcze z tej piosenki?
|
|
Wyrazy wspolczucia...
|
|
A ja tam jak najbardziej popieram to co pisze SaneOne. Laptop z matryca 12", z waga 1,5-2kg to jest to... Prawdziwa mobilnosc, czyli to do czego stworzony jest laptop. Ewentualnie 15,4", ale laptop z 17" to juz pomylka. Do codziennej pracy tylko stacjonarka. Bo po pierwsze, jesli mowimy o komforcie pracy, to nic nie zastapi dobrze przygotowanego stanowiska, przez co rozumiem odpowiednio dostosowane biurko (ja zawsze robie na zamowienie), wygodne krzeslo, akcesoria typu pelnowymiarowa klawiatura, mysz, monitor (u mnie w tej chwili 21" 1600x1200). To jest dla mnie komfort pracy. A nie praca na laptopie w ogrodzie, na ogrodowym krzeselku i stoliku, czy w domu w fotelu, z laptopem na kolanach. Tak to sobie mozna poczte sprawdzic, czy najswiezsze wiadomosci z netu, a nie pracowac pare godzin dziennie. No chyba, ze dla kogos praca przy kompie do tego sie z grubsza ogranicza, wtedy bez roznicy. Tyle, ze wiele osob kupuje teraz laptopa, bo taka moda. Sprzet pozniej i tak stoi na biurku, bo tak naprawde nikt nie ma potrzeby nosic go ze soba. A noszenie laptopa po mieszkaniu... po co? Jesli mozna miec na stale przygotowane odpowiednie stanowisko pracy? No i na ile przenosny jest taki laptop z 17" matryca, wazacy ze wszystkim z 5-6kg? Ile to mozna taskac ze soba? Dodatkowo jak ktos pisze o pracy z powaznymi programami, to dla mnie i 17" jest za mala (no powiedzmy niezbedne minimum), wiec PC gora. Kiernek, klawiatura to rzecz gustu, chociaz dla mnie pelnowymiarowa jest wygodniejsza. A co do glosnikow, co tu mowic o wbudowanym w PC? Przeciez tego nikt nie uzywa jako glosnika, po co demagogia? A laptopowych nie ma co porownywac, do przecietnego nawet zestawiku 2.1. Nie mowiac juz o tym, ze przy podobnej cenie stacjonarny PC'et wciagnie nosem laptopa, jesli chodzi o parametry. Nie rozumiem wiec zupelnie ostatniej mody, na kupowanie laptopa do gier... to juz chyba najwiekszy blad, jaki mozna zrobic (chyba ze ktos lubi wyrzucac kase w bloto), ale coz kazdy ma swoj rozum. Dlatego zakladajac, ze ktos naprawde nie potrzebuje (ze wzgledu na rodzaj pracy, nauke, itp) wciaz nosic laptopa, nie widze sensu kupowania go. A jesli nosic czesto, to na pewno nie 17". Zreszta pojawiaja sie juz laptopy z 19", moze kogos zachwyca... dla mnie pomylka jakich malo. Niedlugo w zestawie zamiast torby, beda dorzucac plecak ze stelazem. Wracajac do parametrow, to wedlug mnie obecnie w laptopie, do komfortowej pracy: - dysk ok. 80GB + - ram 1GB (512 dla bardzo niewymagajacych jedynie) - matryca 15,4" lub mniejsza (co kto lubi) byle rozdzielczosc wysoka - grafika bez roznicy, moze byc integra (gier i tak nie biore pod uwage) - procek zaleznie od funduszy, Celeron (internet, filmy, biurowe) albo C2D dla bardziej wymagajacych - wiadomo wszelkie sieciowki, wifi, bluetooth, czym wiecej tym lepiej Cos takiego mozna kupic bez nadmiernych wydatkow i jest wystarczajace do pracy w terenie kiedy trzeba. I o to wedlug mnie chodzi. No ale niektorzy pewnie nadal beda przekonywac, o wyzszosci lapka nad PC;) W sumie, to kazdy ma prawo do wlasnej opinii. Ja bede obstawal przy swoim ;) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
głupoty piszecie a to poważna sprawa
|
|
w 7kier chyba wpuszczaja bez dowodow no chyba ze wyglada na swoj wiek lub na mlodsza:/ ale i tak prawda jest taka jak bedzie niezle odpacykowana to wejdzie i nikt nawet jej sie nie zapyta czy ma 18 lat..
|
|
ja uruchamialem jedno na drugim - bardzo duzo roboty ale dziala:) kiernek masz duzo racji zadajac te pytanie:) pozdrawiam
|
|
Sądząc po twoim wieku, to niestety z ilością przeczytanych książek już na wstępie przegrywasz . Jednak mimo rzekomo przeczytanych i ,,ponad przeciętnej inteligencji'' muszę stwierdzic ogromne ograniczenie twojego umysłu . Ale jesteś młoda, rozwijaj się . Twoja wiedza na temat życia ma prawo byc jeszcze tak skromna . No i pamiętaj : myślenie...
|
|
O, tu jesteś ! Pod namiocik się wybierasz ? Fajnie ! Ale nie używaj wulgaryzmów !To już nie jest fajne .
|
|
Przepraszam, właśnie o to mi chodziło ;):indywidualny tok nauki. Dziękuję za poprawkę.
|
|
alibi dzis czynne i rowiesnikow bedzie najwiecej tam zapewne
|
|
Gigi D'Agostino - You Spin Me Round
|
|
ryba(k) 3.2 3.5 wersje dzialaja na pewno bo sam je mam.
|
|
albo kupic telefon z tzw czarna lista ;)
|
|
mojej siostry numer tez ktos rozdaje:/ znaczy chwilowo chyba mu sie troche znudzilo... wczesniej go jakis idiota sprzedawal za nabicie karty za piataka... zenada.... dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
kurdeeeeeee Eragon jestes wielki!!!!! dzieki dzieki dzieki:D co prawda nie o taka wersje mi chodzilo ale to ta piosenka:) jeszcze raz wielkie dzieki:D dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Posiadam viste od marca i jeszcze nie miałem żadnego problem, jak miałem xp non stop były jakies problemy, zawieszanie systemu itp. a w przypadku Visty kompletnie nic, System super stabilny i naprawde polecam dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
jeżeli zaczynasz bawić się w tuning to proponuje zacząć od zawieszenia, układu hamulcowego, a to na początek wydatek kilku tysięcy, ale bezpieczeństwo stawiam ponad felgi i smieszne spojlery z laminatu. Pozdrawiam Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
duzy Wielki dzieki za podpowiedz :) pozdro!
|
|
poszukuje osoby która mogłaby wykonac portret na podstawie fotografii. Nie wiecie czy ktoś zajmuje sie tym w łomży lub czy ktoś mógły mi go wykonać na moja prośbe? ![]() rudy błazen z druhem
|
|
|
cyfrowy tvn :D ta pewnie jakiegos pirata ma i niewie jak ustawic :D
|
|
Sokól jest dobry ale drogi.
|
|
a gdzie znalezc tego sokola moze ma ktos jakis kontakt? ![]()
|
|
duży. Mozesz dać liste takich telefonów z czarną listą?:D:D
|
|
wszystko zależy od tego jakim kompem dysponujesz, ja Visty uzywam na laptopie 2G ram, intel core duo 2 dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
bardzo ciekawa dyskusja toczy się na http://forumzn.katalogi.pl/ ------------- a tak patrzac na otaczajacy nas swiat , TO KIEDYS PĘKNIE!!!!!!!!!! zreszta juz pierwsze oznaki widac! Zastanawiam sie jeszcze nad jednym , czy ktos zauwazyl jakie filmy puszcza Jedynka? np. ostatni w piatek "Koniec swiata" cz.I CZY to przypadkiem nie jest przygotowywanie nas na najgorsze? Zauwazcie ile ostatnio na wszelkich kanalach jest filmow traktujacych w tym temacie??
|
|
zybex_k - a gdzie kupiles ten chleb, bo ja mieszkam w piszu i mam problem ze znalezieniem dobrego chleba?
|
|
Ja nie narzekam-dla mnie najlepsze jest pieczywo z kraski<mniam>:P
|
|
w Łomży jest bardzo dobre pieczywo, np z piatnicy.nie ma co porownywac z pieczywem z Olsztyna.po prostu masakra ;/
|
|
dobry jest chleb z serafina spod łysych, dowożą go do łomżyńskich sklepów, chyba do JBB
|
|
podobno wczoraj w Konarzycach doszło do starcia policji z z kibicami GKSu, czy to prawda??
|
|
Tak jest! Wszak miłość (i życie) to tylko sen złoty....;-) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
BIG_NJ mam wrazenie ze strasznie sie tego boisz... po co sobie zaprzatac tym glowe, nawet jakby mial byc koniec swiata to nic z tym nie zrobisz...nigdzie nie uciekniesz:P
|
|
Moze wiecie gdziei macie jakies telefony aby szybko załatwic takie nauki z góry dziekuje i pozdrawiam
|
|
coz za teorie buahhaha, sam to wymysliles Piotrze?? olej te tuningi i kup se mocne, seryjne auto!!
|
|
A ja chleb pieke sama...
|
|
Skontaktuj sie z Panią Kasią z Jedwabnego - maluje piękne portrety (również ze zdjęć) i niedrogo - tel. 505 116 034 Pozdrawiam ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Było takie coś jak wracałem w wawy to nie można było przejechać bo ci idioci się sapali do policji Normalnie porażka goście po 17 lat a policji było 10 radiowozów i cała droga zablokowana przez tych idiotów
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |