poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prośba do tz o napisanie raz jeszcze tekstu o płacy prezesów w spółdzielni

jaki sens ma niemobilny laptop?

odp.:

mozna korzystac z niego w dowolnym miejscu w mieszkaniu. Czasmi wygodniej jest usiasc w fotelu z laptopem na kolanach. Wtedy brak gniazdek nie ogranicza.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prośba do tz o napisanie raz jeszcze tekstu o płacy prezesów w spółdzielni

właściciel z czegoś musi żyć.... :)

tak z ciekawości powiem, że ceny na allegro to około 40% ceny hurtowej a w sklepach np w Łomży prowizja robi się nawet kilkakrotnie większa ;)

z 4 pór roku pizza najlepsza

Witam
Mam zamiar zainstalowac linuksa na lapka tylko nie wiem jako dystrybucje zainstalowac zeby wsio dobrze chodzilo oto parametry lapka Amd turion 64 2.0GHZ 1gb ramu geforce Go 7300. I jakis programik zeby moc kopiowac i zapisywac zeczy pod linuksem na partycjach NTFS

po pierwsze zrobiles blad kupujac lapa z procesorem AMD - powod ? zbyt szybkie nagrzewanie sie procesora ;) orientujesz sie w *nixach ? jestes laik czy zaawansowany ? przeszukaj forum troszku albo wejdz na jakilinux.org

Z tego co wiem, a wiem ponieważ osobiście dzwoniłem jakiś czas temu ( miesiąc, półtora ) do Netii i powiedziano mi, że w Łomży usługi będą sprzedawane od września. Może coś się zmieniło od tamtej pory, nie wiem.

nie robię sobie żartów z tego, że zginął człowiek... współczuję jego rodzinie i znajomym...

tylko pisanie na forum internetowym zwracając się do zmarłego to jakieś takie niepoważne...

.

i powiem ci jeszcze jedno, idz oplakuj smierc tego chlopca i wspieraj jego rodzine bo to im sie przyda a nie sie bez sensu sprzeczasz na forum internetowym o poziomie zdecydowanie nizszym niz najnizszy!!

Cytat:

na prośbe jednego forumowiczów zakładam temat

Oj no mogles napisac, ze to ja :)

Łomża to smutne jak pi_zda miasto...

teraz beda najgorsze chwile - najgorsze minuty !!!

Piss off !

Pomysł bardzo dobry, niedawno się zastanawiałem czy kiedyś takie coś otworzą w Łomży, ciekawi mnie ile będzie kosztował dowóz poza miasto tak do 5km, teraz bardzo dużo mieszkańców Łomży przeprowadza się poza miasto i dla nich to byłaby wygoda, no i żeby dowóz nie kosztował zaraz ze 20 zł jak to taksiarze biorą.

Nie Nokia 3510i :D

Nie masz co robić? Zostań policjantem...

to chyba bardziej oznacza he ze bycie policjantem to sposob na zabicie nudy i wesole spedzenie czasu, wiec po co za to jakas zaplata he
lepiej nie placic tym policjantom bo oni sie bawia

na pochybel....

patusia ma racje...

skoncz dentko rozpruta chyba nie wiesz z kim rozmawiasz

Ja sie nie zgadzam, nie każdy Polak w Anglii tnie drugiego Polaka. Podczas swojego pobytu tam poznałem wielu naszych rodaków którzy starali sie nawet bezinteresownie pomagać. Pracowałem w dwóch firmach w których Polak był szefem i wszystko było ok, dużo lepiej niż u innych nacji.
Inna sprawa z pseudo Polakami, którzy pojechali za granice tylko po to żeby zarobić na wódkę i na bieżąco pozbywać sie kasy przez swój nałóg.

.

ja jestem w anglii od ponad dwoch lat i gdy przyjechalem wiele nieznanych osob ofiarowalo mi swa pomoc doslownie we wszystkim. teraz ja staram sie pomagac kazdemu bo taka jest kolej rzeczy. druga strona medalu to ta nasza polska mentalnosc. a mianowicie polak za granica wiecznie narzeka na male zarobki, problemy z urzedem czy czymkolwiek, tym samym obwiniajac kogos za to wszystko. naprawde czasem mozna sie zniechecic bo kilka razy slyszalem, ze ktos komu pomozesz i pozniej cos pojdzie nie tak cala wine zrzuca na ciebie. na szczescie nie wszyscy sa tacy...

zgłaszać się można do JS1012

js1012.strzelec.org

Na początku chcę poinformować wszystkich , że jeżeli nie interesuje Ciebie ten temat to go poprostu nie czytaj. Mam nadzieję , że jednak znajdzie się jakiś zdolny informatyk i pomoże :D.

pis
Problem dotyczący sprzętu wideo spowodował, że system Windows przestał działać poprawnie.

Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu: LiveKernelEvent
Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.2
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Pliki pomagające opisać problem
WD-20071204-1815.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Wyświetl tymczasową kopię tych plików
Ostrzeżenie: Jeśli problem został spowodowany przez wirusa lub inne zagrożenie zabezpieczeń, otwarcie kopii tych plików może zakłócić działanie komputera.

Dodatkowe informacje o problemie
BCCode: 117
BCP1: 872C2510
BCP2: 8B8BF9A0
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 768_1

Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: FIFA08.exe
Wersja aplikacji: 0.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 46da2b60
Nazwa modułu z błędem: FIFA08.exe
Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 46da2b60
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 003cf52b
Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.2
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 1386
Dodatkowe informacje 2: d054703d9128b4aee7b4d4e9a5530067
Dodatkowe informacje 3: 84ca
Dodatkowe informacje 4: b0af3088ebc0e3c4533acbd2e6447245

Dodatkowe informacje o problemie
Identyfikator porcji: 522394916

W czym tkwi problem:/? Moja karta graficzna to Palit 8600GT, sterowniki mam najnowsze GeForce 163.75 System operacyjny...Vista :/. Odrazu mówię że ta FIFA nie jest orginalna ale problem jest również ten sam z orginalnym Gothicem 2 :/. Mam nadzieję , że ktoś pomoże pozdrawiam.

Zapraszam na mój 192.168.1.10:27015

ul. Poznańska 121

dziadostwo i tyle ..............

Panowie Straznicy powinni zmienic miejsce swojego postoju bo juz jest oklepane!!!

Wogole nie widac tego fotoradaru i prywatnego samochodu jednego ze Straznikow Miejskich ktory słuzy za miejsce OBSERWACJI Z UKRYCIA !
HA HA HA HA.....

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

no oczywiscie, ze na calym swiece:) ale jak juz jest link to trzeba na niego popatrzec:D

Włochy, Hiszpania, Portugalia, Irlandia (ta bogatsza) to kraje z dominującym katolicyzmie w społeczeństwie, które osiągneły sukces gospodarczy, a 40% Niemców to katolicy i to ta bogatsza część kraju, jakieś śmieszne teorie że to religia ogłupia nie mają tak naprawdę podstaw. Ale widzę jakąś ewolucję, bo już dla takiego ateisty, jak się deklarujesz protestantyzm nie jest taki zły, hmmmm generalnie pisałeś że to wszystko, ta cała religia to ściema, więc sam już nie wiem co o tobie myśleć, może się jednak nawrócisz na chrześcijaństwo... W USA jeśli ktoś chce kandydować na jakiś poważny urząd i nie jest wierzący to nie ma szans na wybór, politycy tam to w większości wierzący ludzie na co społeczeństwo zwraca szczególną uwagę.
Wiesz chociaż ile % Polaków chodzi do kościoła? ja wiem, zobaczymy czy ty wiesz... bo te twoje analizy, ehhh...

Z sejmie jest aż 80 milionerów. Co o tym myślicie?

http://king-size.myminicity.com/

Sorki zapomniałem dodać że wysyłają płyty za niewielką opłatą rzędu 15-20zł.

ja mysle o tym, ze chyba trzeba bedzie sprobowac na nastepnych wyborach...bo komu chce sie robic...bedziecie na mnie glosowali?

ja ponad rok temu w RMF MAXXX 200 PLN, był jakiś konkurs wysłałem 1 sms, jakieś tam pytanie i przyszedł przekaz, a w te wakacje w Radiostacji jak byłem w gdańsku wygrałem gadżety z Ecco walkatron czy jakoś tak, płyta, bilety na to, torba taka, tshirt i czapka z daszkiem :) w totka to chyba max 10zł, no w zdrapke 50, a pozatym to nie mam szczęścia, najlepiej mi w radiu idzie :D

Musimy pomóc Niemcom utwierdzic ich w przekonaniu, ze nie wyjda z grupy!
1. Wchodzimy na strone: http://www.kicker.de/
2. Zjezdzamy nizej, po prawej stronie mamy sonde - Frage der Woche:
Pytanie Tygodnia: Ktore miejsce zajma Niemcy na ME2008 w grupie B?
3. Wybieramy opcje 4 i klikamy abstimmen.
4. Pojawiaja sie aktualne wyniki.
Przeslij dalej

Treść jest ukryta

A: a moze mają te miliony z własnej ciężkiej pracy?
B: hehehe

Włochy, Hiszpania, Portugalia, Irlandia dopiero niedawno, po wejściu do Unii Europejskiej zaczęły szybko rozwijać się, do tej pory będąc krajami niewiele różniącymi się od Polski /pomijając PRL/. Poza tym napisałem, że granice pokrywają się "prawie identycznie".
Religijność w USA to co innego niż katolicyzm w Polsce /tam kościół katolicki to głównie Polacy i wstrząsany potężnymi aferami/, tam także panuje protestantyzm. W Niemczech nawet "swojego" papieża przyjęto chłodno. Oczywiste jest, że choć jestem ateistą, to każdą religię oceniam różnie. Religia jest wytworem kulturowym człowieka i pełni kolososalną rolę w życiu społeczeństw. Mając do wyboru ortodoksyjnego katolika i protestanta zawsze wybiorę tego drugiego. Rozróżniam religie zacofane, wsteczne i nowoczesne, będące mniejszym hamulcem w postępie cywilizacyjnym /np. "poluteranskie"/. Charakterystyczną różnicą między katolicyzmem, a protestantyzmem obrazuje to, o co modlą się do Boga: katolicy modlą się o wszelką pomoc, by Bóg dał dary /Matka Boska Siewna, Nieustającej Pomocy itp/, a protestanci biorąc wypracowaną rzecz modlą się o błogosławieństwo Boga dla tego co wytworzyli, prosząc o mozliwość dalszej pracy. I tak powstały cywilizacje u nich, a u nas panuje zacofanie.

Bez religi też można być CZŁOWIEKIEM!

Z sejmie jest aż 80 milionerów. Co o tym myślicie? ---- więcej milionerów jest w okolicznych wioskach pod łomżo a juz nie wspomne o samej łomży

Do Jolanty, jak jeszcze byla na Sniadeckiego, bardzo chetnie chodzilam i bylam zadowolona.

Gościu! Coś mi się wydaje, że nie udzielasz się za bardzo kuchennie, oj nie!
Prawidłowa sugerowana reakcja winna być taka, że przy najbliższej okazji korzystasz z porad kulinarnych Makłowicza (niedziela przed południem, program 2 TVP) i bierzesz się za... piersi indycze zawijane z szynką i ementalerem!

winco

Na szosie do Mężenina przy działkach pracowniczych stoi znak ograniczenia do 40km/h ( a przynajmniej stał w ubiegłym roku) . W lato zrozumiałym jest ograniczenie prędkości ale w zimie? Rozumiem, nikt nie będzie zdejmował znaku na okres zimy. Ale dla naszej straży miejskiej to było doskonałe miejsce na zimowe "polowania". Tak więc nie oczekujmy od nich by rozstawiali się tam gdzie potrzebne jest "uspokojenie" niepokornych kierowców ale tam gdzie stoją znaki ograniczenia i najlepiej takie do 30-40km/h. W końcu muszą mieć wyniki.

Kup jej na imieniny, urodziny, itd. to czym się interesujesz, czego Ci potrzeba np. ...wiertarkę.

Pomysł z potrawą z indyka, brzmi trochę jak z powieści kryminalnej.

Nie lubisz żony, mamy ptasią grypę, wirusik H5N1 może pomóc Ci skutecznie pozbyć się kłopotu. Zrób potrawkę z indyka prosto z zakażonej fermy...

winco

no akurat ktos ma mieszkanie za 400tysiecy samochod za 20, drugie tyle oszczednosci i kredytow obejmujacych wszystkie podane sumy... wiec gdzie moj milion, a licze na wiecej...

Śliczny :D

a ja wam polecam sale w morgownikach ,1 km za nowogrodem,sala swiezo po remoncie,super wystroj a co najwazniejsze jedzenie konkretne,nie tak jak gdzie indziej puste stoly,ja tsm bede mail wesele w sierpniu,cena przystepna bo najtaniej w okolicy ,moge podac nr tel mozna sie wypytac 516380377

winco

nie wiem ile razy można o to samo pytać ...... !!!!!!!!!!!!!!!

I wish I could be

Perfectly free

Wish I was a creep

Wish I made you bleed

http://bit.ly/d80xic

zawsze i wszedzie tak jest.......

I co z tym psem znalazl sie wlasciciel czy dalej do przygarniecia jest ??

no mozna mozna kazdy bedzie pytal kto planuje swoje wesele i chce zasiegnac informaqcji ja wiem ze tych postow juz bylo duzo ale ludzie ktorzy mieli wesele od czasu tamtego mpostu juz tam nie pisza na tym posie a jak zaloze nowy post to moze wyraza swoja opinie w tym posicie

a tak poza tym sa rozne opinie na temat retro wiec jak ktos mial tam wesele to prosze o jakies opinie moga byc na maila

winco

Paplik, jak zdefiniujesz katolika? Bo wg mnie to osoba ktora wyznaje wlasnie 10 przykazan i postepuje zgodnie z zaleceniami Nowego Testamentu.

TY pewnie uwazasz, ze katolik to kazdy ochrzczony albo kazdy kto tak mowi, czy kazdy kto chodzi do kosciola nie ?

Czyli jakbys bedac ateista i elektrykiem naprawial w kosciel oswietlenie to tez bys sie lapal na bycie katolikiem ?

NIe podwazyles zadnych z moich argumentow: Zasady, ktore wymienilem sa nadrzednymi zasadami prawdziwego katolika (ktorych jest ok 10% sposrod tych "zadeklarowanych", badz zarejestrowanych). Osoby ktore notorycznie nie przestrzegaja tych zasad nie sa zadnymi katolikami (chociaz wg ciebie to sa katolicy).Tak samo jak ktos sie ubierze w kitel i powie ze jest lekarzem wcale nie znaczy ze nim jest.

Skoro osoby postepujace sprzecznie z zasadami jakiejs np organizacji sa wg ciebie przedstawicielami tej organizacji to znaczy ze sam jestes katolik. Skoncz chrzanic glupoty, bo masz problemy z okresleniem celu swoich atakow. Nie potrafisz go nawet zdefiniowac.

No ale ty masz swoje bajki o katolikach w ktore wierzysz i rozglaszasz razem z innymi "oswieconymi". Pewnie tak samo lepiej wiesz co twojej kobiecie dolega jak ma okres niz ona sama.

hehheheh dobry temat. zawiść, pycha, głupota,złodziejstwo,kłamstwo.
tak można to określić. niech tylko mój rodak zauważy że komuś można dokopac.., kogoś okłamać,okraść...nie straci okazji. wątpie w to, ażeby ci oszóści chodzili do Kościoła. pewnie przepuszczają pieniądze na cudzołóstwo itp.pycha, kolejny czynnik, "sąsiad kupił auto,musze mu d....i kupic lepsze,ciekawe jaką będzie miał mine" " jaki dziad,jakim autem jeżdzi".

co jak co,ale w większości te osoby chodzą do Kościoła-pseudokatolicy.Ale to jeszcze nic.są tacy co to przeczą wszystkiemu co od Boga pochodzi,łacznie z zakazami(nie zabijaj,itp),nakazami (czcij ojca...itp),przeczą wszytkiemu co dobre. Dąża do zniszczenia samych siebie.Bo pomyślmy,że każdy katolik staje się takim "niewierzędzym" i odrzuca wszystko co dobre,zabija,kradnie,gwałci.Wątpię,że gatunek ludzki by przetrwał.To tak jakby ktoś powiedział, ze słynny adolf był porządnym człowiekiem.

jednak co tam.Takim pluj w oczy,a oni mówią,że deszcz pada.

Już ponad 80%

Autor: loveley (---.elomza.pl)
Data: 17-07-07 02:07

sorka ale ode mnie wara ja mam tam fotke a gotowac potrafie prac sprzatac rowniez no i studiuje wiec jako taki rozum mam wiec nie zbierajcie wszystkich dziewczyn do jednego worka bo ja nie jestem rozowa panienka ktora liczy na jak najwyzsza srednia itp patrze w lustro codziennie i wiem jak wygladam i samoocene takze mam prawidlowa.

życie to nie poemat, czas skończyć te brednie

samoocena prawidlowa?hmm a czy prawidlowym jest rezygnacja z kolezanek na rzecz faceta?ciekawe ciekawe... przypadkiem ostatnio znalazlam forumowiczke loveley na fotce.pl...ktos chcial linka do jej zdjecia,chyba SameOne?chcesz to masz : http://www.fotka.pl/profil/mloda1308/ :P

ja opieram się na faktach, i dyrdymałów nie wypisuję. Może ? może to ufoludki te fajki robiły...

H*** z tymi sklepikami kurde to nie wieś że ludzie całysz czas będo w jednym małym sklepkiu kupywać niestety czas leci miasto się rozwija i zapotrzebowania klijenta są coraz większe takie jest życie.

Czy znajdę w Łomży Anioła Biznesu, który chce zainwestować pieniądze?Chcę uruchomić biznes.Potrzebuję gotówki.I pomocy.

862182973 stacja paliw tam dalej cie pokieruja

Kiedy grają mecz u siebie?

na wzgs jest pralnia tylko tym sie chyba zajmująale jakie ceny to nie wiem

mi kupiony telefon u niego zepsul sie po 2 miesiacach uzytkowania telefon nie posiadal paragonu do grawancji która jak wiadomo jest wymagana w serwisie danej sieci wyslal na wlasna odpowiedzialnosc,odesłali telefon bez tknięcia go bo nie byly spelnione w.w warunki owy pan D oddal swoj telefon do swojego serwisu partnerskiego na bema o którym juz glosno bylo na forum :) (ja zastrzezenin do goscia nie mam :) ) fakt ze czekalem dlugo na telefon nic nie zaplacilem za naprawe !
Proste jak kazdy kto robi interesy lubi zarabiac pieniadze a je tracic

PS. Któregos dnia w MC Zygmunt Chajzer\Hajzer ? byl hehe :)

http://www.wosp-lomza.dl.pl/

Witam!
Zalozylem ten temat z mysla o ludziach z poczuciem humoru:) Chcialbym wiedziec jakie znacie powiedzenia, ktore maja w sobie zawarte slowa "Twoj stary" np. twoj stary przegral w jumanji itp:P
Milej zabawy:)

może być

.

Znając życie to pewnie nazwa Hanki Bielickiej.. a tak na powaznie to droga nr 5 to przeciez ul.Sniadeckiego po co inaczej nazywac skoro przy tej ulicy i tak niebedzie zadnych nowych budynkow.
Reszta ulic utworzy fajne osiedle.Dobrze ze tamte tereny ożyły.Jedna z nich to napewno Majowa.Nazwa nieistotna aby tylko kostka znowu niewykładali.

mam propozycję, aby na tym wątku wpisywać kolejne przypadki grzybicy z łyżew, ku przestrodze...

nie znam zadnego innego forum na ktorym admin to widmo :D

15 milionów ?? !! Ja za 2 miliony mogę Im ten wał usypać. A jak się wykarczuje Lasek Jednaczewski to drewna będzie nie na parę domków a na całe osiedle.

Oczywiście, że mówi się głównie o spadku cen w metropoliach bo to wszystkich interesuje. Trudno żeby ktokolwiek zaprzątał sobie głowę sytuacją na rynku nieruchomości w Łomży, bo tu niedługo nikt oprócz starszyzny mieszkał nie będzie.
Niestety ale dzisiaj jest bardzo ciężko sprzedać mieszkanie w Łomży za cenę nawet o 20-30% niższą od tej sprzed 3-5 miesięcy, a co będzie dalej to bardzo łaptwo przewidzieć, niech tylko kredyty pójdą (w 2008r. RPP 3 razy ma podwyższać stopy ) do góry to zacznie się wysprzedaż. Już dziś wystarczy nawet przejżeć ogłoszenia w 4lomża jak wzrosła liczba chętnych do sprzedania, a jeszcze 3 miesiące temu nie było nic. Ja kupiłam mieszkanie za 2500 za metr, a dzisiaj nie mogę go sprzedać za 3000.

A może Jana_Serce??? Lub słoneczko???

Co do "kevin sam w domu" ;D ten film leci na polsacie w święta co dwa lata :P

który to już temat o Janku_Serce ? :/ i ile można?

Autorem tej drugiej wypowiedzi jest nasz poseł Lech Kołakowski oczywiście

popaprancy, tylko w gębie mocni:))) dawać pieniądze na mózg:)

nie che nic mówić ale Jan_Serce faktycznie jest wieśniakiem typowym....GrubyŁKS ja popieram ten temat, tym bardziej że widzę go pierwszy raz!!

cała łomże zjezdziłem i nikt nie ostrzy łyżw, ku..... co za masakra! moze wie ktos cos na ten temat?

czy introlan ma tego haba na pieknej?jak podlaczyc sie do sieci (dc)?

Spokojnie wystarczy funkcja parkingowa.
pzdr

właśnie nie wiem, bo żadnego huku nie słyszałem a nikt ze znajomych też nic nie wie

sorki, podaję lepszy link:

http://oplatek.seoplus.eu/?name=Tomek%20-%20tommeknet

paintbal też jest dobry zwłaszcza jak sie jedzie ze swoim szefem jako przeciwnikiem :))

O.ki żyjemy w czasach gdy młodzież pozostawiona jest sama sobie,nie ma za wiele do zaproponowania jej z braku jak zwykle kasy.ASG to doskonały sposób na spędzenie wolnego czasu na świeżym powietrzu, ale jak napisałem wcześniej w sposób kontrolowany oraz pod okiem bardziej doświadczonych kolegów. ASG jest sportem wymagającym od gracza zachowywania pewnych zasad zdrowego rozsądku no i grania uczciwie wobec innych graczy.W paintballu widać efekt trafienia przeciwnika w ASG czasami trzeba uwierzyć na słowo. Polecam bardzo to świetny sport. Pozdrawiam wszystkich pasjonatów ASG.

Nieraz sobie czytam wiadomości z Łomży na "czwórce" ale jak dziś to zobaczyłem to mnie lekko zdziwiło:
Najbardziej oryginalne przypadki utraty danych 2007 wg Kroll Ontrack
Otóż nie wiem nijak to się ma do informacji o Łomży. Czarek chyba się nudzi i zapomniał czy jest redaktorem 4lomza czy też marzy mu się np. praca w idg.pl

niech rodzice zadbaja o bezbieczenstwo, niech pilnuja na co walute im daja.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org