Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mieszkamy w Polsce B a może i C |
Dziewcze drogie! Nie ma co porownywać wyjazdów za granicę do nauki w szkole językowej! Zastanów się może, ile włożyłaś w ciągu roku pracy w swoją naukę języka (chyba) angielskiego... skoro British piszesz przez "sch" hmmm.... ciekawe <lol>
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mieszkamy w Polsce B a może i C |
fLoorek tutaj nie ma nic do tego jak jest w stanach i gdzie... Nie zauwazyles, ze problem lezy gdzie indziej? Przeciez malzenstwo nie polega na tym, zeby jedna osoba szantazowala druga "rob jak chce albo won". Skoro w Polsce jest im dobrze, to skad te cisnienie na wyjazd? Ja dlatego twierdze, ze jego zonie cos lezy na sercu, a sam wyjazd to tylko pretekst albo srodek do realizacji celu. Ja mysle, ze z tego co piszesz bess(pieczny) tu i w drugim temacie, to skoro zonka byla w USA i kasy nie przywiozla, to raczej nie spedzila tego czasu na ciezkiej harowce. Zobaczyla pewnie kolorowy swiat, luzik i swoboda, a w Polsce obowiazki i rodzina na utrzymaniu i moze sie w glowie przewrocilo troche. A teraz masz pewnie racje, dzieci dostana paszporty, wyjada, a Ty jak pojedziesz, to zostaniesz bez zadnego wsparcia. Ja na Twoim miejscu zaparlbym sie i nie dal zadnej zgody na wyjazd. Jak zona chce rozwodu i opieki nad dziecmi nawet, to bedzie musiala w sadzie udowodnic swoje racje, co nie jest takie proste. Nie powie przeciez "bo on nie chce wyjechac z kraju". I masz racje, walcz o dzieci, skoro Ci na nich zalezy, a zonka moze sie opamieta. Jak nie, to tak jak napisales, lepiej tu niz tam. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
nic juz mnie nie zdziwi...
|
|
Podzielam opinie przedmówców... Ja się zdecydowałam na kurs w BS i jestem bardzo zadowolona, maturę zdałam na 96% (część pisemna). Jeżeli chodzi o lektorów to z pewnością jedna osoba nie zawsze może sprostać wymaganiom całej grupy, w której są osoby o bardzo różnych osobowościach (obserwowałam to na zajęciach w mojej grupie). Do ag: British pisane przez SCH świadczy o Twoim poziomie - i jeszcze jedno fakt iż ktoś uczęszczał na lekcje j. angielskiego lub innego języka obcego nie świadczy o tym, że zna on dany język. Widocznie skoro uczyłaś się kilka lat, a test kwalifikacyjny napisałaś na poziom podstawowy to nie wyniosłaś zbyt wiele z lekcji w szkole. Trzeba mieć też troszkę samokrytycyzmu. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam BS wszystkim, którzy mają chęć i zapał do nauki. P.S. Cała moja grupa zdała maturę!!! Pozdrawiam:)
|
|
dokladnie ja rezerowalam bilet mojemu chlopakowi i przy rezerwacji dostaje sie tylko kod rezerwacji i przy odprawie sie go pokazuje i dostaje sie karte pokladowa radze zapoznac sie z regulaminem lotu i bagazow gdyz sa bardzo rygorystyczne no i mojemu koledze przy odprawie wszystkie kosmetyki wywalili do kosza gdyz mial w bagazu podrecznym i mialay za duza pojemnosc a dopuszczalna jest do 100 ml jednego opakowania
|
|
www.wizzair.pl Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
1 pytanie: nie 2 pytanie: tak
|
|
a ja wierze w moj zwiazek moj chlopak wyjechal tylko na 2 miechy a potem idzie na studia do innego miasta ale ja wierze w to ze jak komus zalezy to zwiazek wszystko zniesie
|
|
tez mi sie ten teledysk strasznie spodobal :) super skacza ;) hmm....
|
|
dzieki , ale czy moje pytanie jest malo jasne ? Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
h jest jasne jak slonce. w lomzy kupisz bilet z kazdego kompa wyposazonego w neta, a przy okazji odpowiesz na swoje pytanie gdy skorzystasz z gogle. po co te nerwy?pozdro
|
|
wiecie wszyscy macie racje... kazdy w sumie po czesci. za granica jest tak ze mozna to porownac do powiedzenia: okazja czyni zlodzieja. czlowiek moze nie wiaze sobie jakichs dalekosieznych planow z ta "znajomoscia" ale to tylko oddala od tego kogos kto zostal w kraju. za granica czlowiek bardziej odczuwa samotnosc bo w polsce gdy czujesz sie samotny idziesz sobie po prostu do dyskoteki czy do baru i obcujesz z ludzmi mowiacymi tym samym jezykiem a tu niestety. dziewczyna lub chlopak , ktory jest sam w obcym kraju latwiej popada w takie zwiazki, co wiaze sie z rozstaniem z kims kogo ma sie w kraju. taka niestety jest prawda... pozdro
|
|
hehe i jeszcze podac ci adres, nazwiska, gdzie mozna ich spotkac aha i kiedy zaczyna sie semestr???:))
|
|
Hehe...prosty wniosek baby ktore leca i zostaja w USA to scierwa :) Ale najlepsze jest to ze my sobie w zyciu umiemy poradzic ... a baby :)jak to baby te madre sa w polsce te durne za granica :) Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Małe sprostowanie !!! NIE WSZYSTKIE KOBIETY ,bywają nieliczne wyjątki. Dlaczego teraz jest moda na dziewczyny z wiosek ??? :) Chyba sa troszke skromniejsze
|
|
Virginia - Wiesz w Polsce jak to w polsce jest mala. Ale jak ktos ucieka z polski tam .... to juz tak nie bardzo fajnie jest.bo zaaaa daleko Dziad
|
|
inna sprawa pojechac do usa turystycznie, a zupelnie inna na stale biess(pieczny)-mozesz wziac zielona karte, pojechac, zobaczyc moze zonie sie odmieni, pisales, ze byla 7 lat temu, to byly troche lepsze czasy niz teraz(wiem ze slyszenia), jesli pojechala na kilka miesiecy, rodzinka ja utrzymywala zapewne, teraz jest ciezej, przyjedzie na stale, nikt tu jej nie bedzie trzymal za dlugo, bedzie sie musiala wziac do roboty i to ostro, zeby sobie poradzic-wtedy moze zatesknic do polskistany sa takie, ze zeby odczuc wolnosc, ktora daja trzeba byc niezaleznym pod kazdym wzglem, zeby miec rowne szanse, trzeba byc bardzokonkurencyjnym, zeby zdobyc majatek, trzeba baaardzo ciezko pracowac (nawet nie mam na mysli tak bardzo fizycznej pracy jak calkowite poswiecenie)
|
|
slyszalem w tv, ze jest mozliwosc emerytury/porzyczki dozywotniej dla osob starszych w zamian za prawo wlasnosci do mieszkania, gdy juz nie jest im potrzebne. Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Bella - ja mialem srednio A- :) masz f-book albo m-space? ;>
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za zabranie głosu.Nie zdawałem sobie sprawy że tem post pomoże podnieść mi moją zrytą psychę. :)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Moda na dziewczyny z wiosek ??? a nigdy w zyciu nie ma takiej mody he, zreszta polowa dziewczyn "z Łomży" jest z wioski he ale co kto lubi. Wioskowym dziewczynom mowimy nie !!! a co do tematu to nic nowego nie napisze tylko przyznam racje wiekszosci.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
wiesz co Marta ja sie do ciebie po 15 zglosze na French ok??
|
|
Z zelem na wlosach?? zelu do tego nie mieszajmy :) A wylansowany to wg Ciebie jaki to jesT? ?? uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
W Aibi to praktycznie sama dzieciarnia przesiaduje :P nie wiem czego chceci od zelu, ja tam uwielbiam jak facet jest wyzelowany, ale to kwestia gustu...
|
|
Tak jak to okreslilas..... BYŁO a teraz bydlo. NIe ma czym oddychac.ale trzeba przyznac ze sporo ludzi tam chodzi. ale z tylu to ten parking bym zrobil na miejscu M.M bo wstyd jezdzic po dziurach
|
|
Ale rozbierznosc mamy spora w tym FORUM YAMA KLUB trzeba takie forum zalozyc... bo na tym forum mowimy o KOBIETA ZA GRANICA :) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
rzeczywiscie odbiegamy od tematu :P ale jak mowisz ze klimat w Yamie sie zepsul, to pewnie i masz racje...
|
|
Koles prywatny tor sobie zrobil i zaja czesc widokowa za porozumieniem z prezydentem
|
|
Szkoda =[
|
|
kiedyś byłem mniejszy i nie umiałem dobrze pływać właśnie w Rybakach uczyłem się pływać na rzece i nauczyłem się, topiłem się ale dopłynąłem do brzegu. Więc nawet jak się nie umie pływać i tonie się ale jest sie trzeźwym to są szanse na jakiś ratunek. A cóż pijani małolaci chcą sie popisać przed laskami i są skutki :)
|
|
Ok masz racje zmienie to na kontynuować Dzięki za to że dokładnie czytacie i mnie poprawiacie
|
|
nie mam, ale jak masz gg , to napisz mi swoj numer na bella41@gazeta.pl Jarek
|
|
*Benia* jak widać Magda założyła temat bo poszukuje pomocy i odpowiedzi a ty sobie jaja robisz :/ ciekawe jak ty bedziesz czegoś potrzebowała :/
|
|
"Fajnie byłoby w ciepły letni wieczór wypić piwko i popatrzeć na panoramę łomży." kto by tam pojachał? płacić za browar i za taksówke??
|
|
A moim zdaniem co komu pisane. Widocznie taki los. Ile razy pijani pływają i nic. A wejdzie doświadczony dorosły, trzeżwy facet i się utopi. Nie ma reguły widocznie tak mu było pisane.
|
|
Gdzie jest w Łomży ul. Poziomkowa? jak tam dotrzeć z centrum?
|
|
Wszystko ładnie, ciekawe wypowiedzi, tylko szkoda że taki tutaj jest wjazd na kobiety. Zdarzają się zdrady tak samo u mężczyzn jak i u kobiet. Tutaj nie ma wyjątków, kobieta też człowiek jak każdy inny. Nie ma co na nie tak nadawać, bo jest dużo przypadków że to mężczyzna wyjeżdża za granice, i tam urządza sobie życie z inną , i jeszcze kobiecie w Polsce bezczelnie kłamie że ją kocha i niedługo wróci. Pozdrawiam !!!
|
|
Nie ma takiej ulicy
|
|
Dziewczyny i żony pruły się, prują się i pruć będą . Czy to w Polsce , czy za granicą. I nie jest to zależne od facetów. Scanning myślałeś , ze tylko komuś dziewczyny i żony sie prują. Oj naiwniak , naiwniak. Po co wyzwiska, trzymaj fason. Dodam jedynie , że do tanga trzeba dwojga. Więc o co cały zgiełk. Tak było , jest i prawdopodobnie będzie. Jarek
|
|
Ja jeśli się dobrze orientuje, to można pks z łomży dojechać, moje koleżanka studiuje zaocznie w Olecku. Dopytam się jeszcze dokładnie co i jak i napisze Ci na forum. Pozdrawiam !!
|
|
jest tak 1 dziewczyna 2ga 3cia XOXOXO xyz abcd
|
|
dr Rutkowska ale w łomzy
|
|
Zgloszenie na policje o porwanie dzieci? Najpierw porozmawiaj z zona(??), dlaczego nie mozesz sie z nimi zobaczyc.
|
|
Zglaszaj takie rzeczy, chocby po to, zeby juz teraz zbierac dowody na tego typu wyskoki zony, w razie przyszlego rozwodu... Jesli Ty nie zgodzisz sie na rozwod, to bedzie musiala wystapic o niego zona. I to ona bedzie musiala udowodnic Twoja wine, co juz samo w sobie bedzie ciezkie. Jesli Ty bedziesz obstawal za trwaniem malzenstwa, to uzyskanie rozwodu bedzie naprawde trudne. Wiec lepiej jak bedziesz mial dowody, ze to ona ponosi wine za obecny stan rzeczy. Mysle tez, ze takie zgloszenia moga tez utrudnic ewentualne proby wywiezienia dzieci bez Twojej zgody. A na teraz, jesli dzieki temu uzyskasz mozliwosc rozmowy z dziecmi, to tez dobrze. Zawsze bedziesz mogl sie dowiedziec, co im mamusia wmawia. Albo dlaczego ten wyjazd ma byc dla nich taki dobry, czy faktycznie chca zostawic tu wszystkich kolegow i kolezanki, wyjechac do obcego kraju itd. Jesli zona nastawia je przeciw Tobie, to moze bedziesz mial szanse przedstawic im swoj punkt widzenia. Moze niech sie im mamusia wytlumaczy, czemu je zostawila na pol roku, gdy Ty sie nimi opiekowales i co robila w tym czasie, bo raczej nie zajmowala sie zarabianiem pieniedzy. Czemu teraz to Ty masz robic za tego zlego? Jak zona wmowi dzieciom, ze ona jest dobra, a Ty zly, to raczej marnie to bedzie wygladac, jesli i dzieci beda przeciw Tobie, to i tak je straciles, nie wazne czy wyjada czy nie. A najbardziej to mnie osobiscie wk...ia w takich przypadkach wpiep.rzanie sie rodzinki, rodzicow, cioc itd. w nieswoje sprawy. Jak taki wielki psycholog z cioci, to powinna wiedziec, ze dla dzieci najwazniejsza jest pelna rodzina, zamiast robic im wode z mozgu na korzysc siostry.
|
|
olej to lecko...
|
|
Osobiscie...pogodzilem sie z tym...ale lubie sypnac jakas zonke czyjas :)
|
|
czuubek: pewnie masz starego Policjanta ze tak mowisz. Wspolczuje.
|
|
na Allegro wszystko jest najtańśze :)
|
|
Jak ich nie ma to jest zle , jak są to też nie dobrze . dla mnie oni są a niech są 3 razy spisali 4 tylko tako zapytali się. To już od charakteru natrafisz no spoko niebieskich to nie masz żadnych kompleksów,ja jak na razie na normalnych natrafiłem,a jak ci nie pasuje to zajeb mu broń i strzel prosto w skroń to takie proste.
|
|
Czytam i dla mnie brzmi to jakoś swojsko - znam to z własnego doświadczenia z tą tylko "NIEWIELKĄ różnicą", że to mój były mąż nie widział nic złego w tym, że w jego życiu liczy się zdanie tylko jego Mamusi i sióstr, które lepiej wiedziały co jest dobre w naszym związku. I to dlatego się wyprowadziłam. Z perspektywy czasu widzę, że wcale mu nie przeszkadzało, nie starał się walczyć nawet o nasze dziecko.... Bess(pieczny) te moje wywody chyba nie pomogły Ci w niczym,ale tak jakoś zrobiło mi się lżej na duszy. Trzymaj się i nie poddawaj. Pogadajcie RAZEM tylko we dwoje. Może znajdziecie jakiś punkt zaczepienia. Najważniejsze, że walczysz o dzieci!!! Pozdrawiam Zbych
|
|
taaaa, i ajk jedziesz i dzwoni to nie odbierasz?? szczerze tylko??
|
|
blumka juz nie ma w lomzy i szybko nie bedzie:(
|
|
koniec swiata juz mial byc kilkanascie razy... i jakos go nie bylo %-) brednia i kit ;] robić ludziom wode z mózgu ale faza nie? wkoncu trzeba w cos wierzyc <lol2>
|
|
jak nie jest to powodem do dumy to po kiego ch***a piszesz o tym na publicznym forum? Pifpaf
|
|
Szukasz fachowej pomocy i pieniądze nie grają roli. A pomyślałeś o oryginalnym wydechu zakupionym w Autoryzowanym serwisie? Myślę że to najprostsze i najpewniejsze rozwiązanie - tymbardziej że dostaniesz co najmniej 2 lata gwarancji - tego nie da Ci żaden prywaciarz. P.S. Nie ukrywam że jestem pracownikiem autoryzowanego dealera - choć innej marki.
|
|
To dziwno bo powinno ładnie wszystko wykryć. Co nie zmienia faktu, że łubudu jest takie sobie :> rudy błazen z druhem
|
|
w internecie widziałem jakieś propozycje podróż na księżyc w 2012 roku :P
|
|
compiz/beryl ma dużo mniejsze wymagania niż Aero Glass... nie ma co tego w ogóle porównywać... a myszka radiowa czy bluetooth? Zbych
|
|
myszkę mam bluetooth ale podczas odpalania działała... a kartę mam SB Audigy wiec powinno wykryc bez problemu
|
|
1:0
|
|
karta graficzna nie zintegrowana z plyta glowna. z wyjsciem na zewnetrzny monitor najlepiej zeby miala siec wifi(ostatnio przydaje sie coraz czesciej ) karta dzwiekowa + wbudowane glosniki dysk powyzej 60 giga martyca powyzej 15 cali ram - okolo 512 (1 giga lepiej ;) ) sieciowka, modem, czytkik kart, kilka wejsc usb
|
|
wegorzewo?? do olecka sie na goldap jedzie..
|
|
Brzeczyszczykiewicz: to jest odpowiedź na które z pytań? dowóz czy kwota?
|
|
a swoją drogą Majowie to świnie tak zepsuć święta bożonarodzeniowe ech nie będzie prezentów ubierania choinki i tak dalej ale za to nie będzie problemów związanych z brakiem ropy naftowej na świecie ma to przecież nastąpić za jakieś 20 lat, pozdrawiam i życzę ładnej pogody na dzień końca świata bo w końcu nikogo nie będzie to ruszać i temat końca świata się skończy
|
|
ja wiem?... pielgrzymki są ostatnio niebezpieczne
|
|
Noooo, jeśli Ty chcesz na niezdrowe jadło zarobić, to ja się nie dziwię, że nikt Cię nie chce zatrudnić...;)
|
|
popieram i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, czas zmienić tych pierdzieli na młodych ludzi i wysłać ich w miasto bo to staż miejska a nie straż drogowa od radarów jest drogówka
|
|
jak czytam "Czerwonym Boże" to rzeczywiście pozostaje tylko ręce składać do Boga w modlitwie o wszystkich analfabetów.....
|
|
dokładnie!!! niezwykle chętnie garną się do fotoradarów i wlepiania mandatów za parkowanie, ale żeby posprzątać cokolwiek to niekoniecznie... np na chodniku przy Zawadzkiej od kliku tygodni leży wielka kupa zaschniętego cementu cz czegoś podobnego- nie wiem nie znam się. Szpeci i to bardzo. Straż miejską widziałam przejeżdżającą tamtędy nie raz .... i co? nic. właśnie nic.
|
|
sorka ale nie ma tego o co pytam Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
"sportowy zajmujący teren między ulicą Zjazd a drewnianym mostem. " Czesław masz na mysli dzisiejszy budynek gdzie mieści się m.in. WOPR ? może masz informacje na temat tego gdzie miałby zostać wybudowany ten basen ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |