Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Patriotyzm to wielkie słowo. |
Jakim darmowym i prostym w obsłudze mozna zamazać twarze na zdjęciu ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Patriotyzm to wielkie słowo. |
zamazac ? GIMPem moze :>
|
|
godz. 12 Stary Rynek w Łomży spotkanie i rejestracja uczestniczek godz. 18 spotkanie w ramach Dyskusyjnego Klubu Książki poprowadzi Anna Kulesza godz. 20 Dzielenie się tortami imieninowymi w ogródku Anny Poleszuk na Starym Rynku, tańce i zabawa
|
|
a u nas prad byl caly czas. tyku nie miales szczescia.
|
|
Jak przeczytałem w 2006 roku dziennie ginęło w Polsce na drogach ponad 14 osob. Ludzie przyzwyczaili się do kronik o wypadkach, czasami zwrócą uwagę, gdy ginie w jednym miejscu więcej osob. Ale jeśli nie dotyczy to nikogo z ich bliskich, to "normalka", jak co dzień. Współczuję rodzinom , których bliscy zginęli we Francji. Ale jeśli chodzi, nie wiem, czy to do końca prawda, 100.000 zł za każdą z ofiar, cóż żadne pieniądze nie wrócą matki, córki, czy wnuczki, ale czy inna matka, która ginie w wypadku, mniej znanym, gdzie nie ma tylu zabitych jest mniej warta? Trudno wartościować życie ludzkie, ale ofiary innych wypadków, nawet nie mogą śnić o zbliżonych sumach, pomocy urzędów itp. Tak jest od lat, nie ważne kto rządzi, zawsze "zatroskana władza" udawała się na miejsce, odwiedzała szpitale, itd. Było tak za komuny, jest teraz, a i będzie w przyszłości, niezależnie, kto będzie u władzy. W myśl zasady: "ciemny lud to ogląda, trzeba się pokazać."
|
|
Ale gdzie na Rynku Zambrowskim są te zapisy ?? Pozdrowienia. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Myślę, że największy wybór jest w Meblux (adres j.w.). Jeżeli nie znajdziesz nic odpowiedniego można odwiedzić "rodzinne" sklepy tej sieci - nad byłą restauracją "Mazowiecka" (obecnie hurtownia elektryczna na Legionów) oraz sklep meblowy na Wojska Polskiego (obok dawnego, znanego jeszcze z PRL-u składu meblowego). Robiłem tam zakupy (Meblux) i muszę przyznać, że obsługa jest miła, dbają o klienta, można cokolwiek potargować. Załatwiają także pozytywnie sprawy reklamacyjne.
|
|
na st. dworcu(Plac Niepodległości)
|
|
co sądzicie o tym salonie. ja zostałam ładnie oszukana. podpisując umowę wybrałam sobie sukienkę a na pierszej przymiarce dali mi zupełnie inna suknię i wpierali mi że to ta, którą wybrałam sobie. potem przyznali się że ją sprzedali a do ślubu poszłam w innej sukience. moje 3 koleżanki też zostały przez ten salon oszukane. może trzeba coś z tym zrobic????????
|
|
osobiscie polecam salom Panna Młoda jest tam bardzo duzy wybór nowych sukni a do tego miła i uczciwa obsługa
|
|
Podpisałaś umowę i szukasz pomocy na forum?? To trzeba iść do prawnika i wytoczyć proces cywilny. Wszystkie Twoje znajome zostały jak twierdzisz "nabrane". To co wogóle podpisywaliście?? Może to była dostawa węgla a nie sukien ślubnych??
|
|
@ciemnooka_k Gdybyś się jednak nie dogadała, to daj znać ---> pkx@elomza.pl Pozdrawiam. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
MiYu wiem ze duzo kierowcow na kaluzach przyspiesza aby nie ustac i zeby nie nalecialo za duzo wody pod plastik. Wiekszosc samochodow jest obudowana od spodu a jak nabierze sie tam wody to czasem czuc wilgoc z klimy:P
|
|
:)
|
|
Niemusze wstawiać sobie twazy kolezki :P Ale photoshop niejest darmowym programem..:|
|
|
Autor: juulka (---.lom.vectranet.pl) Data: 24-07-07 12:16 z kąd mogłabym sciągnąć program do dzielenia utworów muzycznych??? nawet nie wiem jak taki sie nazywa....prosze o pomoc --- Może z Internetu ?!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
opanujcie się!!! tu wcale nie chodzi o bezpieczenstwo ALE O ZARABIANIE I UZUPELNIANE BUDZETU MIASTA !!!CZY GMINY!!!!!!! jest poszukiwanie zywej gotowki i to na "gwałt"! Czy ktos może udzielic informacji ? -------------------------od - do ktorej pracuje szumna "straz miejska"?
|
|
pies jest dosyc duzy, slyszlam ze moge kupicx dla niego pololwke biletu to prawda?? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Powiem tak! Wlasnie jestem w pracy.Co dzien jade ta sama trasa. W ostrolece Posiadaja srebrny pojazd strazy miejskiej z nmiebieskimi swiatelkami........temu napewno sie zatrzymam.Ale puki co Nasza SM w Łomży może sobie do woli jezdzic na pomaranczach.ja zaloze sobie tez magnesowego pomarancza i do czego mnie to upowazni???? Bede mogl gonic kogos udajac straz miejska na pomaranczowym kogucie!!! Co do mojej jazdy jest bezpieczna i prawo znam jako tako i czesto omijam mandaty. Ostatnimi czasy uzywam na trasie swiatel "niby przeciwmgielnych" w kodeksie nie ma zmianki zadnej o tych swiatlach. Chjcieli mnie ukarac mandatem za to ze w dobrych warunkach uzywam ich, W kodeksie jest napisane o zakazie uzywania swiatel dodatkowych w aucie badz tez halogenow. CO do tej zmianki ... Jak mozna mnie ukarac za te swiatelka skoro nie ma na nich oznaczen litery "H" i jest to oryginalne wyposazenie samochodu? Widze kolego ze sam placisz wiele mandatow, bo ja raczej unikam . Wyprzedzanie na 2 ciaglych ... z tego tez sie wybronilem. INFORMACJA DLA WSZYSTKICH KIEROWCÓW!!!!! Policja czesto porusza sie Polonezami nieoznakowanymi w naszym miescie, gdy zlamiemy przepisl informuja przez radio pojazd oznakowany zeby nas zatrzymal do kontroli.Jada caly czas za nami.Potem jak nas zatrzyma Prewencja oznakowanym badz tez drogowka, Ci z poloneza staja obok oznakowanego i mowia o naszym wykroczeniu do swoich kolegow po fachu i w ten sposob dostajecie mandat. Czemu nieoznakowany jedzie za nami???? Bo nei ma prawa nas zatrzymac. z tego wzgledu ze jest poprostu nieoznakowanym poldkiem.
|
|
Jeśli pies jest mały i trzymsz go na ręku, to nie trzeba, ale jeśli jest duży to trzeba kasować za niego bilet ulgowy. Chociaż wiadomo jak to jest z kanarami - ja dostałam karę, że nie skasowałam biletu za jamnika, którego trzymałam na ręku. Ale na Spokojnej mi unieważnili. Bez przesady, kanary z Wawy to czasem przeginają... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Te radary są tylko po to żeby nabić kasy, a nie dla poprawienia bezpieczeństwa, na zachodzie widziałem jak policjanci kontrolując prędkość w najniebezpieczniejszych częsciach miasta najpierw ustawiają tabliczki informujące o pomiarze i dopiero kilkaset metów stają z radarem bo tam chodzi właśnie o to żeby ludzie zwolnili w tych miejscach a nie żeby natłuc jak najwięcej kasy, u nas na odwrót kombinują tylko gdzie się schować za jaki słup wstawić radar.
|
|
wiesz, ktos te organiczenia wymyslil nie bez powodu...
|
|
Za psa płaci się jak za bagaż bez względu na to czy mały (trzymany na reku) czy duży. W każdym razie nie może on znajdować się na siedzeniu, powinien posiadać smycz i kaganiec na pysku. Ponadto musisz mieć książeczkę, że był szczepiony.
|
|
lepiej chyba CB kupić...
|
|
no to popacz sobie na allegro jest tego pełno
|
|
Treść jest ukryta
|
|
pasmo 2m 144-146 mhz
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Perkoz, a jak ma Cię zatrzymać patrol jadąc za Tobą w godzinach szczytu na zakorkowanych ulicach, może powinien wyskoczyć policjant z auta i dogonić Cię z "lizakiem"? Polecam zajrzeć do lektóry K. R. D. Czy to nie masz obowiązku zatrzymania się jeśli jadący za Tobą radiowóz użyje Świateł błyskowych i krótkotrwale sygnału syreny.
|
|
NIE MASZ
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Na Woj.Polskiego za rondkiem przy Poznańskiej 3 dom w stronę wylotu z miasta. Ojciec z synem to prowadzą i są w tym naprawde dobrzy.
|
|
musisz przetłumaczyc uwazajo na jego wsiowy język i wtedy odpowiedź masz jak na dłoni hiehie
|
|
ponoc wszystko umiejo co o tym myslicie
|
|
a czym on sie rozni? na ciagnikach rolniczych to samo...ale na ciagnikach nie oznacza, ze moze nas zatrzymywac...ma prawo jechac lewa strona jezdni jezeli wykonuje jakies prace ~kodeks ruchu drogowego Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |