Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezydent Zaręba |
Drogi Tadeuszu. Nie wiem czy zrozumiałe¶ mój tekst. nie mam pretensji za sytuację gospodarcz± w mie¶cie do uczelni, a chodzi mi tylko o fakt, że mówi się co innego, a robi się co innego i to dotyczy konkretnie Pana prof. Niech kupuje gdzie chce i kiedy chce, ale niech nie mówi o wpieraniu lokalnej przediębiorczo¶ci i wtedy będzie OK. A z drugiej strony my¶lę, żeby¶ nie załatwiał swojej kampani wyborczej swoj± odpowiedzi± na list, ale byłoby lepiej żeby¶ zapytał Pana profesora o problemy wymienione w moim li¶cie, czyli zacznij w kampani załatwiać konkrety. Pozdrawiam. Prawdziwy Łomżyniak
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezydent Zaręba |
Gdyby głupota zabijała:... to parlament byłby ekspozycj± foteli" ...to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna" ....to politycy byli by bezrobotni robert
|
|
Szanowny Kolego Ł.. Jeżeli wypowiedĽ w poruszonej przez Ciebie sprawie odbierasz jako kampanię, trudno będzie nawi±zać prawdziw± rozmowę. Przytaczam więc fragment : "Co zrobić z tymi ludĽmi jak skończ± studia, może tuutaj znajdzie jaki¶ cudowny lek? Chyba tak, mog± zacz±ć studia podyplomowe (płatne) i znowu na jaki¶ rok spokój, potem z innego kierunku itd. PYTAM CZY TO JEST ROZWIˇZANIE PROBLEMU BEZROBOCIA?" Moja uwaga odnosi się do tego fragmentu i chyba jasno artykułuję niektóre warunki brzegowe skutecznego ograniczania tegoż bezrobocia ( jest ich przecież znacznie więcej). Problem zakupów to całkiem inna sprawa i bez znajomo¶ci konkretów nie o¶mielę się do niego odnosić. Id±c tropem Twojej sugestii byłbym zmuszony pytać każdego, gdzie robi zakupy, a może i według tego kryterium warto¶ciować. NIe jestem aż takim antyglobalist±, choć odczucia mam podobne do Twoich. Musi być jednak odpowiednie pole do wolno¶ci decyzji, również gospodarczych i nie mozna w nie ingerować. Cytowany Pan Profesor ( jeżeli chodzi tu o Rektora) ma talent do mówienia zabawnych rzeczy i trochę w tej kategorii odbieram cał± tę sprawę. Oczywi¶cie, masz słuszno¶ć w swoich uwagach, ale istniej± i inne punkty widzenia. Nie ulega przecież w±tpliwosci, że WSA faktycznie nasz± przedsiębiorczo¶ć wspiera i rozwija - z wyj±tkami potwierdzajacymi tę zasadę. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
o jakiego Prof. chodzi ? Roobertino
|
|
...mi¶ki Cię dorwały na tym znaku? ot łobuzy...... niem a to jak znaleĽć sobie miejsce do czesania kasy....... oni siedz± w rowie i czekaj± nie wiadomo na co (tzn. wiadomo - mandaciki), a mojego samochodu jak nie było, tak nie ma....... :( --------------------------------------------- Lukasz
|
|
....co¶ mi się wydaje, że kiedy¶ głupota zabijała.... tak samo jak choroby i wypadki....... .....kiedy człowiek stworzył struktury cywilizacji głupota przestała zabijać .....przynajmniej niektórych..... .....¶miertelno¶ć z powodu pewnych chorób też spadła (oczywi¶cie nie wszędzie)...... ....pozostały nam jeszcze do wyaliminowania wypadki..... (dzieki cywilizacji raczej na pewno nie doznamy wypadku spotkania się w lesie oko w oko z głodnym niedĽwiedziem, czy innym bojowo nastawionym drapieżnikiem, raczej nie nadziejemy się przez przypadek na włócznię, czy miecz, ale jest duza szansa na rozjechanie przez szalonego rowerzystę na chodniku, dostanie kawałkiem gzymsu na starówce, czy rozbicie głowy na lodzie - choć to ostatnio może też nam cywilizacja rozwi±że ociepleniem klimatu....?) space
|
|
Nauka to przyjemno¶ć, a ja nie mam czasu na przyjemno¶ci. Napis na murze w Ostołęce
|
|
Potwierdzam, poprawiło się.
|
|
...a wiecie, że też to zauważyłem..... wrócił do butelek ten charakterystyczny "łomżyński" smaczek..... ...może to kwestia nowych butelek ..? :) Robertino
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |