Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łupież pstry |
Mial ktoś? Jak wyleczyliście ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łupież pstry |
Myj się nizoralem i szamponem z piromalem
|
|
Pomagają, jeśli stosujesz je w miarę regularnie. Ja stosowałam nizoral dwa razy w tygodniu, w pozostał dni drugi szampon.
|
|
Ja miałam. Początkowo byłe pewien,że jest to luszczyca czy coś takiego. Jednak na szczęście był to łupięz pstry. Wyleczyłem: odpowiednią higieną zmienianiem co 2 dni poscieli oraz środkiem pityver http://sposobnaprzeziebienie.pl/artykuly/lupiez-pstry-leczenie-choroby/ Joł joł
|
|
A jakie są objawy?
|
|
2 dni to może być za rzadko. Ja codziennie zmieniałam pościel, żeby nie było na niej żadnych bakterii i grzybów. Do tego też stosowałam Pityver, cały zestaw. Po tygodniu zaczęły już znikać plamki. A łupież objawia się jasnymi bądź ciemnymi plamami, które wyskakują najczęściej na głowie, ramionach i szyi. Możesz zarazić się nim na saunie, basenie lub na solarium. Na solarium ja się zaraziłam i od tego czasu już nie chodzę.
|
|
Ja byłam u dermatologa , przepisała mi lek robiony w aptece. Wpierw musiałam przetrzeć miejsce gąbka nasączona octem , następnie tym preparatem i zeszło wszystko. Również na solarium się tym zaraziłam anio1
|
|
Ja też stosowałam Pityver, ale tylko szampon i tak mi pomogło :) Po 2 tygodniach nie było już prawie ani sladu. Teraz tylko raz na miesiac go stosuję zapobiegawczo bo boję się, że wróci, a nie wysusza skóry głowy więc można go spokojnie stosować
|
|
nie polecam - pieniądze wyrzucone w błoto
|
|
Czemu nie polecasz pool? Nic a nic Ci nie pomogło? skoro tylu osobom łupież pstry zniknął po tym a tobie nie? Ja zawsze używałam Nizoralu, ale to troche chyba dziwne skoro łupież wraca mi tak 2 razy do roku...
|
|
czesc
|
|
A czym się taki łupież różni od zwyczajnego?
|
|
śmiagacz frajerze spadaj
|
|
czesc
|