Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niedobór witaminy D |
Ile kosztuje badanie poziomu witaminy d w organiźmie? gdzie je zrobię? mam od jakiegoś czasu problemy ze stawami i kościami, lekarz wypisuje tylko leki, z badań zrobił mi morfologię i mocz i tyle. Myślę, że może mi brakować tej witaminy i jak się nie zbadam na własną rękę to się nie dowiem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niedobór witaminy D |
33 zł na Kazanskiej była promocja w tamtym tygodniu. Jak będzie niski poziom pamiętaj ze d3 10000 JM do tego 500 mcg witaminy k2 mk7 i cytrynian magnezu min 300 mg dziennie
|
|
Dagmarka zdrówka ci życzę i unikaj złych diagnoz lekarzy...
|
|
Niedobór witaminy D powoduje cukrzycę i choroby reumatyczne .
|
|
raczej masz niedobor muzgu, ze lykasz reklamy firm farmaceutycznych ---------------------------------------------
|
|
50 zł w szpitalu
|
|
dvw Ja mam wiedzę ty Ciotko niemyta .
|
|
a nie lepiej za te 50 zyla iść na solarium i sobie wyhodować :)
|
|
jacek wikipedie to i ja umiem wlaczyc ---------------------------------------------
|
|
Diagnostyka , kazanska 2 za 33 zl wit. D bardzo tanio , sam robilem .
|
|
Popieram
|
|
dokładnie jak piszą, od 20 do 100 zł znajdziesz. Oj szkoda gadać o tych lekarzach, wiem, że nie chcą na to badanie dawać skierowań bo sama też prywatnie robiłam. Suplement pomogła mi wybrać farmaceutka bo do lekarza już nie chodziłam http://www.vigantoletten.pl/witamina-d.html i teraz po czasie zbadałam się znowu i już mam w górnej granicy normy. A też miałam problemy z częstymi urazami i słabymi zębami. Chyba wszystko od tego.
|
|
Ja też mam niedobór witaminy D, lekarz zalecił mi dodatkowo ją suplementować. Powiedział, że formę mogę wybrać samą. Zdecydowałam się na taką witaminę D w sprayu frmy spray me .in . Wygodnie taką formę przyjmować, nie trzeba popijać ani nic.
|
|
Z tego co wiem to badanie na poziom witaminy D3 mozna wykonać w praktycznie każdy laboratorium Wiele osób bierze witaminę D3 bez zastanowienia sie nad tym jakie jest ich zapotrzebowanie. A jednak wykonanie takiego badania byłoby najsensowniejszym posunięciem. Polecam zajrzeć sobie tutaj: https://leksykonwitamin.pl/witamina-d3/witamina-d3/ Na stronie napisane jest w jakich dawkach powinno się przyjmować witaminę D3 oraz w jakim okresie.
|
|
po pierwsze badanie wit d 25OH po drugie ciezko ja przedawkowac-slonce i solarium nie wystarczy
|
|
dokladnie macie racje
|
|
Ja płaciłam za badanie 50 zł, skierowanie dostałam od lekarza rodzinnego. Też uważam, że słońce to za mało, bez suplementacji od razu zaczynają wypadać mi włosy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |