Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komunia 2018 |
W maju idę na komunię i pech chce, że jestem chrzestnym. Co teraz daje się w prezencie? Nie chcę wydawać grubych milionów... Najgorsze jest to, że siostrzenica ma praktycznie wszystko, a ode mnie zażyczyła sobie iphone, którego przecież nie kupię. Moim zdaniem to zdecydowanie za drogi prezent, a poza tym - po co 9 latce taki telefon?! Pozdrawiam, Robert
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komunia 2018 |
od dawien dawna najlepsze są pieniądze, bo dziecko może sobie uzbierać na coś o czym marzy, co de facto nie zawsze jest dla niego dobre.
|
|
Lepszy i tańszy jest smartwach. Poczytaj o nim. Poza tym może coś do uprawiania sportu, może się czymś interesuje lub chodzi na zajęcia dodatkowe. Może jakaś wycieczka w sensie kolonii podczas wakacjo. Cena nie będzie aż tak wysoka jak przy iPhonie. Co do tego to podzielam Twoje zdanie w pełni. Sama pieniędzy bym nie dała. Czeku skończy się czasy zegarków, rowerów itp a zaczęły kopert pełnych gotówki?
|
|
My zawsze dajemy pieniądze.A rodzice albo odkładają je dziecku albo dziecko sobie za uzbierane kupuje co chce.
|
|
Masakra ...
|
|
Taaaaa,masakra co to się wyprawia :D w głowach co niektórym się przewraca od życzeń :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |