piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Otwieranie kega

Witam.

Czy ktoś z tu obecnych zna się na otwieraniu kegów? Chodzi mi dokładnie o wyjęcie fittingu z kega 50l Browar Łomża. Podobno jest na to jakiś sposób o którym wiedzą tylko wtajemniczeni.

Sprawa bardzo pilna, wynagrodzenie do negocjacji.

Pozdrawiam,
Marcin

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Otwieranie kega

Nie próbowałem, ale francuzem powinno dać się odkręcić. Sprawdź czy nie ma ciśnienia bo można oberwać w głowę :)

Może ten artykuł Ci w czymś pomoże:
http://alkohole-domowe.com/forum/jak-rozebrac-kega-t3543.html

Raczej bardzo prosto
Patrząc od góry na fitingu jest mała dziurka do specjalnego klucza ,którym odkręca się całość normalnie jak śrubę ,ale jak pokombinujesz to można dużym kluczem nastawnym sobie poradzić ,i odkręcasz do końca na ile Ci się uda ,do momentu kiedy poczujesz opór (są tam takie zapadki) wtedy zakładasz głowicę na fiting co powoduje zwolnienie tych zapadek i wyciągasz fiting razem z rurą :).

Rakieta - mogę się z Tobą jakoś skontaktować poza forum? O jakiej głowicy mówisz?

Problem leży w tym, że sam fitting się odkręca - właśnie przy pomocy francuza - ale nie jestem w stanie wyciągnąć zawartości z kega. Coś go blokuje od środka, prawdopodobnie te wspomniane zapadki. Zawór kręci się, ale wyjąć go nie mogę :(

napisz mi na maila numer tel.
grzeskier@op.pl

Ohoooo Bimberek się pędzić będzie ^^

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org