Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dwa wypadki w piątkowe popołudnie w Łomży |
Jeden z tych wypadkow na skrzyzowaniu Legionow z Pilsudskiego - Ile osob podpisze sie pod tym ze lewoskret z Pilsudskiego od strony szpitala w Legionow w strone BP powinien byc bezkolizyjny? Niby zwykle skrzyzowanie 2 ulic ale skrecajac jak wyzej nie da sie zobaczyc czy cos jedzie z przeciwka. Zainteresowani - wyrazcie swoja opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dwa wypadki w piątkowe popołudnie w Łomży |
Zgadza się a z drugiej strony jadąc od torów nie przejedzie więcej jak dwa, trzy auta.
|
|
Nie zgadzam sie. Powinno wcale nie byc lewoskretow bezkolzyjnych. Czemu? Bo wypadki wlasnie sa przez nie. Kiedys zawsze wszystkich puszczales i przejezdzales, i bylo to po czasie odruchowe. Teraz? Raz jest tak, raz inaczej i odruch sie zatracil zielone to jade problem gdy akurat jestes na kolizyjnym. Ogolnie polskie rozwiazania drogowe to jakas kpina, i moge tu bez przeszkod stwierdzic, ze utrudnienia te sa robione specjalnie, bo nie chce mi sie wierzyc, iz projektanci drogowi sa, az tak ograniczeni umyslowo. Przyklad? stan na kauflandzie i popatrz na te oplakane skrzyzowanie... a przykladow jest w polszy miliony :)
|
|
Kiedyś nie było tyle samochodów a jak ktoś miał to był gość a teraz w rodzinie mają po kilka i gdzieś zaparkować to sztuka :)
|
|
zgadza się tam powinny być lewo skręty i było by po problemie a to jedyne skrzyżowanie bez lewo skrętów przy takim natężeniu , kiedy będzie naprawdę wielka tragedia wtedy bedzie za pozno .
|
|
Zgadza się!! jadąc od szpitala skręcając w lewo w ąl. Legionów jest problem !! Nie widzisz aut które jadą w stronę szpitala. a samochody ustawione do skrętu w lewo w stronę dworca zasłaniają pole widzenia.
|
|
powiem krótko, Pedro ma rację stefannowak
|
|
Wypada tylko potwierdzić nie pierwszą już propozycję utworzenia tam bezkolizyjnych lewoskrętów, problem istnieje z obydwu stron (Piłsudskiego - Legionów), zwykłe osobówki zasłaniają, a co dopiero większe, które też tamtędy jeżdżą.
|
|
śmieszne jest to, że jak tam stoję, bo nic nie widzę, a długo nic nie jedzie, to nie którzy trąbią :). Czasami jak osobówki zaczynają skręcać w lewo to odsłaniają i trochę widać (mówię z piłsudzkiego w stronę BP), w stronę Statoilu już widac. ---------------------------------------------
|
|
zacznijcie jeździć na zielonym i nie bedzie problemu
|
|
W końcu ktoś poruszył ten temat. Pokonuje lewoskręt w stronę BP kilka razy dziennie i ponieważ nic nie widać, za każdym razem obawiam się czy nikt nie przyłoży mi w bok... Masakra jest w godzinach szczytu, nie dość że nic nie widać bo ruch w obie strony ogromny to na jednej zmianie świateł przejeżdżają max dwa samochody i to na czerwonym bo inaczej nie ma szans. Złego konta usytuowania drogi nikt nie zmieni ale wystarczy przeprogramować oświetlenie. Czy żaden geniusz - drogowiec tamtędy nie jeździ??????
|
|
Widze, ze jest grono osob, ktorych irytuje sytuacja na tym skrzyzowaniu. Zmotoryzowani, ktorzy jezdzicie przez te skrzyzowanie i glownie na lewoskret w strone BP, wypowiadajcie sie.
|
|
No to i ja się tu dopiszę, bo problem z tym skrzyżowaniem jest znany nie od dziś. Tylko samo gadanie na forum tego nie zmieni.
|
|
śmieszne ludki z was... :D Rozwiązania drogowe w polszy są tak zrobione i tak ustawione, ze macie się zabijać, ginąc w wypadkach, spalać darmo paliwo, tracić czas... Dzięki temu można zwiększać wasze pseudo bezpieczeństwo nowymi radarami, większą ilościa mundurowych itp itd goląc was, nie zapominając o waszym bezpieczeństwie. Jak można być takim przygłupem by tego nie widzieć? I jeszcze liczyć, że coś się zmieni ^^ Przykre to przykre :D Zaraz ktoś wyskoczy, że znów jakieś spiski i teorie wysuwam, i dla tych właśnie proponuje pojeździć po świecie i zobaczyć jak to powinno wyglądać i jak działać. Po powrocie zaręczam, iż wielkie nerwy będą was brać po przekroczeniu granicy i wjeździe do kraju :) A tych mundurowych ile tutaj OJOJ :D
|
|
Gdzie ty widzisz te chmary mundurowych? Ostatnią kontrolę na drodze miałem chyba ze dwa lata temu, a dość dużo jeżdżę. Czasem jak się widzi pewne sytuacje na drodze, to myślę: gdzie jest do cholery ta policja? Za co ja podatki płacę?
|
|
Odpalaj auto częściej niż w niedziele, i dopiero zabieraj głos :D Zazwyczaj na parkingach stacjach wpieprzają hotdogi ^^ bądź śpią mam takich dwóch nagranych :D
|
|
Codziennie przejeżdżam kilkadziesiąt kilometrów, czasami kilkaset. Widzę jak jest.
|
|
czyli wniosek jest taki, te skrzyżowanie jest bardzo niebezpieczne, gdy samochody stoją na pasie w lewo na statoil, zasłaniają tym skręcającym w stronę BP. Przez kąt drogi nic nie widać. Ratunkiem tylko zielone strzałki. Sam tam miałem wypadek, ktos mi wyjechał skręcając w stronę BP. Pani twierdziła, że nic nie widziała, nie zdążyłem wyhamować z 40, dodatkowo jechałem prawym pasem i ta panią przysłonił mi samochód jadący lewym pasem. Uderzyłem z prędkością około 10 km/h w drzwi z tyłu w bok. Nie raz jest sytuacja, że ktoś wyjedzie, większość na to uczulona i uważa jadąc nawet prosto. ---------------------------------------------
|
|
Wypadek w piątek...szalony rajd pijanego kierowcy w sobotę...wypadek w niedzielną noc....co w tym mieście się dzieje.W statystykach policyjnych jest bardzo bezpiecznie... a na ulicy zupełnie to inaczej wygląda.Nie mam pojęcia... czy jest za mało policji na ulicach ...czy to plaga pijanych, lub bardzo nieostrożnych kierowców że dochodzi aż do tylu zdarzeń na drogach...
|
|
Ludzie co wy gadacie :) Ja nie ma problemów skręcajac w lewo w strone jednostki wojskowej:) Wystarczy bardziej podjechać i widać wszystko :) a robie tak już 8 lat i zadnej kolizji :) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Stanowczo za mało ostatnio akcji pt. \"Trzeźwy poranek\"...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |