Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Daleka rodzina |
Siemanko, jestem z Trójmiasta, ale wiem, że mam korzenie rodzinne z okolic Łomży. Ktoś wie, gdzie mógłbym się skontaktować (jakaś grupa, instytucja, cokolwiek) żeby poszukać jakichś śladów? Z góry dzięki za pomoc. Michał
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Daleka rodzina |
wpadaj smialo kolo szkoly muzycznej archiwum jest
|
|
O, to super. A jakieś forum specjalistyczne od tego znacie? Bo nie wiem kiedy będę miał tyle czasu, żeby móc osobiście pojechać i poszukać.
|
|
do archiwum tak obok szkoły muzycznej albo może skontaktuj się z urzedem miasta tam ci może pomogą a forum to raczej takiego nie ma życzę powodzenia pozdrawiam
|
|
Ok, wielkie dzięki za info! ;)
|
|
jak znasz jakieś nazwisko to proponuje wyszukać w http://www.katalogszlachty.com/ tam co nieco znajdziesz
|
|
Masakra ...
|
|
Na tą stronę KatalogSzlachty już kiedyś się natknąłem. Niestety, nigdzie tam nie znalazłem nikogo z moich przodków. Generalnie, osób z nazwiskiem jest pełno (Wiśniewski), ale żaden z nich nie nosi imienia mojego przodka. Wiem, że kiedyś dawno temu, jacyś mieszkali w niejakim Wiśniewie, ale tam akurat kilka lat temu jak byłem nic nie znalazłem. Czyli generalnie radzicie szukać osobiście w tym archiwum? Ostatnio jeszcze natrafiłem na jakąś publikację której autorem był Jerzy Wiśniewski, ale też nigdzie nie udało mi się znaleźć jakichś jego zdjęć, oprócz jednego wątpliwej jakości. Bo nie wykluczam że to nawet z nim mogę być jakoś spokrewniony.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |