Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Karta Dużej Rodziny |
3 dzieci i więcej i rodzina będzie mieć zniżki (teatr, filharmonia, basen, bilety miejskie). Myślę, że niezły pomysł na politykę prorodzinną w Łomży...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Karta Dużej Rodziny |
szkoda że tak późno. Ale dobry pomysł. Jeden z niewielu. Zobaczymy jak będzie z wykonaniem.
|
|
a ja mam pytanie na temat karty wielkiej rodziny. Pyt.Czy Karta Wielkiej rodziny będzie należeć do innego systemu niż e-bilet MPK tak jak jest to w Ostrołęce czyli budowa nowego systemu?A może zostanie rozbudowany system Pixela i połączony z biletem elektronicznym w MPK podobne zastosowanie wprowadzono w Białymstoku. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz propozycje dla organizatorów
|
|
Fajnie, że będzie. Choć nie widzę w tym działaniu prorodzinności. Na pewno nie zachęci mnie taka karta do tego by urodzić kolejną 4 dzieci. Nazwa jest nietrafiona i stygmatyzująca. Wolałabym by nazwano tę kartę kartą rodzinną, familijną lub po prostu kartą łomżyńską. Może powinniśmy zagłosować nad jej nazwą? a teraz technicznie. Czy ktoś z Was wie, czy aby skorzystać ze zniżek do kina, teatru czy na basen musi iść cała rodzina, czy też każdy może iść osobno? Pojawiły się już gdzieś takie informacje? I co z udokumentowaniem, że np 5-latek to właśnie ten 5-latek a nie dziecko koleżanki nieuprawnione do zniżki?
|
|
goose - na razie radni uznali, że karta taka będzie, a na szczegóły trzeba będzie poczekać, a i tak wszystko wyjdzie w praniu i to z początkiem 2014. No i stworzą co najmniej 1/2 nowego etatu w tym celu (sic!)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |