Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Segregacja śmieci. |
Od dnia wprowadzenia opłat za segregowanie lub nie naszych śmieci,zauważyłem (i nie tylko ja),że wiele osób wyrzuca dowolne śmieci do dowolnych kontenerów.Czego wcześniej nikt nie robił-bo i po co. Teraz kontenery pełne są wszystkiego. Zastanawiąca jest również ich (nie segregujących) opinia,że teraz skoro więcej płacą,to mogą wyrzucać śmieci jak i w co zechcą.A my (segregujący) i tak wcześniej,czy później poniesiemy konsekwencje naszej pracy. Wszyscy (segregujący) zostana ukarani za bałagan segregacyjny podwyżką. I po co było walczyć o te marne 5 złotych? Pytają. Dziwna reakcja,ale chyba nich rozumiem - różnica w cenie jest bardzo mała i poza tym jak kontrolować,czy rzeczywiście segregujemy te odpady? A jeśli nie - to jak z tego uprawnienia korzystamy?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Segregacja śmieci. |
to teraz wiesz ze cała ta segregacja to przykrywka do podniesienia znaczaco przez panstwo cen. a w takiej sytuacji powie sie głupiemu społeczenstwu ze same sobie winne bo nie segreguje. i urzedniczki z tuskiem na czele beda doskonale kryci bo my chcelismy dla was dobrze ale wy (społeczenstwo) sami sobie winni ze tak drogo płacicie.
|
|
Rzeczywiście-tak to wygląda.
|
|
Gdzie w lomzy kupie piornik z .... |
Bo porzadek mosi byc. Nie w smietnikach ale papierach :)
|
|
Ja sobie chwalę. Zabrali całe "szkło" z garażu :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |