Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
salon reserved |
co myślicie na temat tego salonu w galerii veneda?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: salon reserved |
nie zdarzylo mi sie jeszcze o nim myśleć.
|
|
fajne ciuchy ale drogie lepszy bylby c&a lub h&m
|
|
a mieliście styczność z pracownikami tego sklepu?
|
|
chamstwo straszne... buty dla dziecka chcieli mi sprzedać nie do pary!!! ogólny badziew w tym sklepie... szybko padną bo kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie czynszu płacą
|
|
Nic nie padną bo o sieciówka i się utrzyma...
|
|
zamiast wspierać polską firmę to wam się zachciewa c&a i h&m. Niektóre rzeczy są tańsze niż w innych sklepach więc można sobie coś wybrać, zwłaszcza jak się ma -20%. A pracownicy dla mnie spoko jak wszędzie, tylko też trzeba być człowiekiem, a nie uważać się nie wiadomo za kogo bo "wielki pan" przyszedł do sklepu to już wszyscy sprzedawcy mają mu usługiwać
|
|
pracownicy są spoko. tylko jest tam taka czarnula (pewnie pani kierownik), która czepia się ich dosłownie za wszystko przy klientach (stąd miałem okazje zaobserwowac i praktycznie uczestniczyć). dziewczyny same nie wiedzą co mają robic ponieważ jeszcze nie skączyły jednego juz kaze im sie robic inna rzecz. ale to ich sprawa jak w sklepie planują prace. tylko ze chodzą po Łomży plotki że w kilku punktach kierownikom poprostu odbiło i myslą ze mają jakies boskiem moce i poprostu gnoją swoich podwładnych. niestety tylko im współczuc
|
|
to jrst lomza a nie stany heh
|
|
rrr23, jedyna szansa na zmianę to jeśli to klient zwróci pani kierownik uwagę, że sobie nie życzy uczestniczyć przy takich sytuacjach traktowania niewłaściwie pracowników przy obsłudze z jego udziałem, źle to wygląda i jest to nieprzyjemna sytuacja. Niech to robią na zapleczu. Kiedyś pewien Pan, bardzo kulturalny zresztą podjął taką akcję w pewnym sklepie sieciowym. Pan kierownik w furii wściekłości wyzywał pracowników. Skończyło się na rozmowie klienta z regionalnym. Klient- ten człowiek po prostu nienawidził złego traktowania ludzi, zawsze wstawiał się za słabszymi. Problem w tej sieci odzieżowej podejrzewam, że jest taki, że właśnie mają taką politykę, że kierowników mają takich jakich mają- widać- często można poczytać na forach. A zwykły pracownik to zwykły robol. Chyba, że pracownicy są poddawani mobbingowi, to już inna sprawa...
|
|
dziewczyny pracujące w tym sklepie też maja swoich znajomych czy przyjaciół, więc wieści się szybko rozchodzą. tym bardziej że Łomża to mała wioska. też już co nieco słyszałam o rządach zachłyśniętej władzą Pani KIEROWNIK. na szczęście istnieją instytucje broniące praw pracowników, więc nie zdziwi mnie jak ktoś podetnie w końcu tej pani skrzydła :)
|
|
właśnie takiej sytuacji byłem świadkiem w tym sklepie. Pracownicy nie powinni sobie pozwolić na takie zachowanie.
|
|
Nostradamus a nie uważasz, że te dziewczyny mogą po prostu nie znać swoich praw?? Z tego co widziałam to młoda kadra, podejrzewam, że dla większości to pierwsza praca. Często tak młode osoby nie wiedzą jak sie zachować, a kierownictwo robi z nimi co chce... one będą pewnie siedziały cicho bo nie chcą stracić pracy a pani KIEROWNIK będzie obrastać w piórka. O tym co się dzieje w tym sklepie usłyszałam całkiem niedawno od koleżanki i wierz mi byłam w ciężkim szoku...
|
|
A ta Pani pracowała wcześniej jako kierownik? Pracowała w Łomży czy jest transferem z innego sklepu tej sieciówki? Ciekawe co ta Pani deklarowała na rozmowie kwalifikacyjnej. Moja znajoma była na rozmw. kwalifik. i cechy jakie przedstawiła im, typu empatia, wzajemna pomoc, szanowanie podopiecznych i traktowanie każdego tak samo, spotkało się z tym, że patrzyli na nią jak na kosmitę. Może wolą kogoś kto będzie szorstką ręką to prowadził. Jednak Łomża to małe miasto, jak pracownicy będą obstawać za sobą i bronić swojej godności osobistej, to ta Pani tak czy siak może będzie musiała zmienić system swoich zachowań!!! Nie znam sytuacji, ale tak jak i opisywany przez mnie Pan, trzeba bronić słabszych. Często robię zakupy w sklepach sieci LPP. S.A. na terenie kraju. Jak spotkam się z sytuacją opisywaną przez Was w Łomzy, zareaguję.
|
|
Robiłem tam zakupy i cena na metce była inna . Różnice jaka była PANI KIEROWNIK kazała zwrócić swojej pracownicy!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
chyba nie w tym samym "salonie" RESERVED byliśmy ! ja jestem mile zaskoczony obsługą z kierowniczką włącznie ! sytuacja wyglądała tak że kierownik sklepu poinformowała mnie o nowych promocjach danego dnia i osobiście sprawdziła czy ceny na metkach nie uległy zmianie :) bardzo miłe dziewczyny i Pani kierownik może to po prostu mój urok osobisty :P dziewczyny były zaangażowane i donosiły do przebieralni ubrania .... nie chce tu słodzić ale świetny sklep i obsługa !!! na pewno jeszcze nie raz zrobię tam zakupy ;) co do relacji kierownik pracownik to każdy zna swoje miejsce w szeregu ...
|
|
"Jeszcze sie taki nie urodził, który by wszystkim dogodził". Kierownik jest po to żeby pilnować porządku, a nie głaskać po główce. Ludzi boli czyjś sukces i to że ktoś stoi schodek wyżej. popieram promorora - każdy powinien znać swoje miejsce w szeregu, zajmowac sie pracą a nie użalaniem jaki to kierownik zły bo mu pracować każe. Mamy wolny kraj- nie chcesz pracować -nie pracuj.
|
|
nikt nie mówi o głaskaniu po głowie - ale o szacunku do drugiego człowieka ..
|
|
jak to czytam to se mysle ze zalozyciel watku nie zostal kierownikiem sklepu i teraz bedzie walkowal temat obsmarowania sklepu a do pomocy ma pewnie przyglupich ziomali.ehh szkoda czasu
|
|
Bardzo fajny sklep i ceny promocyjne ok.
|
|
101010-czy przez szacunek rozumiesz to że nie wolno pracownikowi zwrócić uwagi, albo wydac polecenie? bo tylko taki zarzut widze w tym temacie. Po jednej sytuacji oceniacie człowieka? A skąd wiesz jakie to zdarzenie miało przebieg?
|
|
Z tego co wiem to Pani Kierownik jest bardzo lubiana i szanowana wśród swoich pracowników. Jako klient tego sklepu mogę powiedzieć, że obsługa jest tam bardzo miła i właściwie trudno stwierdzić na pierwszy rzut oka kto jest kierownikiem, bo wszyscy są bardzo zaangażowani w to co robią. Zgadzam się z magdalena1, ktoś kto rozpoczął ten wątek musi bardzo zazdrościć, bo po włosach trudno stwierdzić kto jest kierownikiem, a już dziewczynie obsmarowali opinię. Niestety jak ktoś wspomniał Łomża to mała wieś i plotkarzy jest mnóstwo.
|
|
a ja wiem kto jest kierownikiem i wiem z dobrego zrodla jaka jest osoba,juz sam fakt,ze nakazuje dziewczynom czesac sie tylko i wlyczanie w kucyk i nosic spodnie tylko takie jakie jej sie podobaja-swiadczy o jej rozumie...sory bardzo ale jak mi by ktos kazal nosil tylko proste portki,zamiast legginsow czy tregginsow(zaslaniajacych tylek oczywiscie) to kapnelabym w dupe,bo tlukmaczenie: "ze jej sie nie podobaja takie czy takie" to szczyt chamstwa! Jesli uslysze i zoobacze osobiscie zle traktowanie pracownika w jakimkolwiek sklepie od razu gdzies to zglosze,bo widac jakie te dziewczyny sa przestraszone
|
|
Generalnie chodzi o to a'propos ubioru, że w pewnych miejscach pracy obowiązuje tzw. dress code. I zapewne pewne wyznaczniki ubioru są odgórnie ustalone i wymagane, a leginsy są raczej mało formalnym strojem... Na wypad na zakupy to może i tak, ale do pracy... Sory, ale nie...
|
|
hehe leginy i oto cala kwintesencja "nieesia" buhahahahahahahahahahahahahahahahahah gdyby moj pracownik do krotkiej koszulki (bo w tym sklepie takie nosza i to w calej polsce nie tylko w lomzy) chcial zalozyc leginsy, powiedzialabym ze ma zalozyc to co mi sie podoba a nie jemu ;] a pozatym z tego co widzialam w tym sklpeie sa conajmniej 2 ciemnowlose dziewczyny i skad wszyscy wiedza ktora to kierowniczka??? lomzynskie zazdrosniki
|
|
Byłam świadkiem traktowania dziewczyny przez KIEROWINICZKĘ! i stwierdzam że żadne pieniądzę nie są warte takiego traktowania ... i takich nerwow i stresow bo nie daj boze ona sie do czegos przyczepi!!!] POZDRO ŁOMŻANIE
|
|
Jeżeli chodzi o ciuchy to chyba najfajniejsze w łomży. Ceny też przyzwoite, zwłaszcza z kuponem -20%. Ze strony obsługi jak narazie nie spotkałam się z nieprzyjemnościami.
|
|
Pani kierownik była kiedyś kierownikiem diversa w Łomży
|
|
Fajne dziewczyny
|
|
Bardzo fajny sklep! Duży plus za ciekawą kolekcję. Mam tylko nadzieję, że z czasem pojawi się więcej towaru :)
|
|
Sklep sam w sobie OK ale obsługa BEZNADZIEJNA. Paniusie robią łaskę, że udzielą info albo pomoga coś znależć bo dupsko trzeba ruszyć!!! Nic więc u nich nie kupiłam, poszłam do konkurencji i zrobiłam zakupy w Sinsay gdzie bardzo sympatyczny pan służył mi bez łaski pomocą. Uczyć się od innych panienki!!!
|
|
Ja w reserved byłam dokładnie dwa razy i za każdym razem coś kupiłam.Obsługa bez zastrzeżeń.Może trzeba być miłym i i dla Was ludzie będą inni.
|
|
Sinsay to nie żadna konkurencja to ta sama firma tylko brand inny...
|
|
Fajny sklep i normalna obsluga
|
|
Widać, że interes się kręci. Pracownicy mocno angażują się w pracę. Miło, rzeczowo, Sytuacji , o której piszecie nie widziałem, ale jeżeli miała miejsce ......Niedopuszczalne......!!! Dobry manager uwagi odnośnie swojego pracownika przekazuje mu NIE na sali sprzedażowej , ale na zapleczu. Nigdy w momencie kiedy obsługuje klienta. Z drugiej jednak strony. No cóż... życie. W takich sieciach jak H&M , Reservd , Croop , góra stawia na agresywnych managerów i nic tego nie zmieni. Wynik finansowy firmy jest najważniejszy i tak jest teraz wszędzie :) Pozdrawiam i życzę cierpliwości dla obu stron ... pracowników jak i kierowników.
|
|
No niestety w tym fajnym mieście z dziwnymi ludzmi zawsze tak będzie że coś zawsze nie pasuje a to kolor ściany, a to pani się nie uśmiechnęła a to szkoda że H&m nie ma lepszy byłby c&A a gdyby już to było to znowu krytyka że czemu Zary nie ma bo lepsza i tak w kółko - wam poprostu wszystko przeszkadza bo jesteście zakompleksieni !!!
|
|
joanna123 nie oceniaj ludzi tak pochopnie! Uważam, że obowiązkiem ekspedientki w sklepie odzieżowym, wynikającym z jej zakresu obowiązków jest pomoc klientowi, a nie robienie łaski z faktu,iż trzeba go obsłużyć. Co robisz jak idziesz sama po jakiś fatałaszek i w przymieżalni stwierdzasz, że to niewłaściwy rozmiar? Przebierasz sie, szykasz dobrego i wracasz do przymieżalni? Wydaje mi się, a nawet jestem przekonana, że to zadanie ekspedientki... Faktek jest, że taka sytuacja nie spotkała mnie nigdy poza Łomżą...
|
|
miało byc "faktem jest"... :)
|
|
jedna wielka kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
kilka razy bylam w tym sklepie i kupilam pare rzeczy. co do ciuchow nie mam zastrzezen kwestia gustu. mi sie podobaja.... ale obsluga... zaczne od tego ze jest tyle ubran w niektorych miejscach ze problem wyjac wieszak. ostatnio mocowalam sie z jednym a ekspedientka stojaca dalej nawet nie raczyla pomoc. po prostu stala. niektore panie sa bardzo mile ale reszta? naburmuszone. jesli pracuje sie w takiej branzy, przy obsludze klienta to niestety trzeba miec jakies predyspozycje ku temu. nie wystarczy ladnie wygladac. co do pani kierownik. jeszcze troche a skonczy sie to sprawa o mobbing a wtedy sklep zaplacze a zaplaci grube pieniadze natomiast pani kierownik pojdzie z takim swiadectwem pracy ze nawet do spozywczego jej nie przyjma na kase.
|
|
Witam. Jestem pracownikiem salonu Reserved, dlatego sądzę,że będę mogła obiektywnie wypowiedzieć się w tym temacie. Czytając forum doznałam, mówiąc kolokwialnie, szoku! Zastanawiam sie dlaczego pewnym osobom tak bardzo zależy na tym by rzucać komus kłody pod nogi. Jesli chodzi o nasza Pania kierownik, może warto byłoby po prostu zapytać się pracowników co maja do powiedzenia w tej kwestii. Jak do tej pory nie powiem na nią złego słowa, uważam,ze rzetelnie wykonuje swoje obowiazki, a jesli chodzi o relacje pracownik- kierownik nie mam żadnych zastrzeżeń. Możemy na nia zawsze liczyć, jest po prostu " człowiekiem" i wiele rzeczy po prostu rozumie, także na brak zrozumienia czy tolerancji ze strony Pani kierownik nie narzekamy. Tym bardziej dziwią mnie wypowiedzi pewnych osób na tym forum.
|
|
Witamy panią kierownik ;)
|
|
nic tak nie podbudowywuje jak własna ocena hahaha
|
|
chamstwo straszne... buty dla dziecka chcieli mi sprzedać nie do pary!!! ogólny badziew w tym sklepie... szybko padną bo kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie czynszu płacą zobacz nowe farby akrylowe
|
|
slyszalem, ze po 16 godzin dziennie tam sie pracuje
|
|
Chyba tak szybko nie padną skoro mają jeszcze w galerii mohito, cropp, house i sinsay to ich stać żeby utrzymać 5 marek na jednej powierzchni.
|
|
nie upadną, co najwyżej zmieni się kadra
|
|
ja ni9e rozumiem waszego przejęcia tym salonem, sieciówka nie upadnie. chociaz płaca tysiące za wynajem, ale uwierzcie im sie to zwraca i od,,, zostaje, nawet w takiej łomzy.
|
|
Ha! W Łomży jednak się nic nie zmieni:) Idziecie do sklepu robić zakupy czy obserwować jak pracują inni?? Człowiek to tylko człowiek nie maszyna. Co do Kierownika sklepu to jestem zdania że tam nie pracują dzieci a dorośli ludzie... języki mają więc niech sami się bronią jeśli się dzieje im krzywda :) Po co wywlekać na fora ??? Pozdrawiam kąsliwych krytykantów jak i cały zespól pracujący w tym salonie ;)
|
|
Bardzo miła i chętna do pomocy obsługa sklepu. Nie wiem o co wam chodzi.!
|
|
buhahahahahahaha
|
|
oj nie ladnie nie ladnie. SĄD PRACY jak nic!!!
|
|
|
kicha colosseumwawa
|
|
reasumując obsługa do bani łomżyńscy klienci jeszcze gorsi przychodzą aby wyładować się na pracownikach galerii ...... jak wam tak źle to w Ostrołęce jest reservd i inne pewnie tam obsługa milsza hehe MałaMII
|
|
jaka kierownik taka obsługa:)
|
|
Skelp wg jak kazdy inny, nie specjalnego po za promocjami.
|
|
słyszałam że są wolne miejsca do pracy, warto złożyć cv bo trochę się obawiam po przeczytaniu postów
|
|
salon jest do bani !!!
|
|
a dokładniej
|