Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Policja a mecze piłki nożnej |
Witam, piszę pracę magisterską na temat: Bezpieczeństwo masowych imprez sportowych na przykładzie województwa podlaskiego. Chciałabym zbadać Państwa opinię na temat stanu bezpieczeństwa i porządku publicznego podczas masowych imprez sportowych ze szczególnym uwzględnieniem meczów piłki nożnej. Ankieta jest w pełni anonimowa, wypełnienie zajmie zaledwie chwilkę. Z góry serdecznie dziękuję. To jest link do kwestionariusza ankiety: http://moje-ankiety.pl/respond-38318.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Policja a mecze piłki nożnej |
Poszło.
|
|
moi koledzy wywiadowcy na takich imprezach siedzą i łowią tumanów :))))))))))))))) po cywilu:)))))))
|
|
Impreza masowa to coś powyżej 1000 widzów, więc Łomży to raczej nie dotyczy. W woj. podlaskim tylko Białystok. Masz wypaczony pogląd na temat widowiska piłkarskiego. Piszesz w ankiecie o piłce nożnej a używasz słów takich jak chuligaństwo, wandalizm, przestępstwo. Chcesz poznać temat od podszewki, jedź z kibicami na kilka wyjazdowych meczy. Najbliższa okazja 24 marca. http://elkaesiacy.net/forum/viewtopic.php?t=2351 Obiecuję że zmienisz zdanie. Zobaczysz że największymi prowokatorami jest policja i jedyne zagrożenie może Cię spotkać z ich strony. Po powrocie podziel się wrażeniami.
|
|
Dzięki za informację, może skorzystam. A tak na marginesie to orientuję się w kwestii liczby udostępnianych miejsc przez organizatora, a odnośnie mieszkańców Łomży to sądzę iż udają się na mecze do Białegostoku. Ankieta ma na celu poznanie opinii kibiców na ten temat i jestem w pełni świadoma, że wina nie leży tylko po jednej stronie.
|
|
Ja kilka lat temu pisałem o aspektach prawnych imprez masowych jak będziesz potrzebować jakiś info to pisz na forum to się jakoś zgadamy o meilu
|
|
Mieszkańcy Łomży nie jeżdżą na mecze do B-stoku. Posłuchaj pierwszą minute jak Łomżę tam lubią http://www.youtube.com/watch?v=ewOVh-NDGA4 To był ostatni wyjazd z Łomży do takich "przyjaciół". No może jakiś student czasami pójdzie. jadąc na wyjazd zobaczysz jak policja się zachowuje. Godzinami przetrzymują autokary w lesie pod pretekstem sprawdzania listy obecności czy przeszukania autokarów, po to żeby na mecz na czas nie dojechali.
|
|
Jednak nie należy uogólniać tego faktu iż kibice Jagiellonii potrafią zgotować takie "przywitanie" tylko przyjezdnym z Łomży. A odnośnie policjantów to wiadomo, że często przekraczają swoje uprawnienia i nie mam zamiaru tutaj bronić ich zachowania. Autorze "qawqaz" wysłałam Ci wiadomość na Twojego maila podanego na forum, jeśli masz chęci to będę wdzięczna za kilka informacji.
|
|
constantine89 jeśli chcesz uzyskać jakiś sensownych informacji u źródła wejdź na stronę www.elkaesiacy.net bądź na facebooku znajdź fanpage o takiej samej nazwie i będziesz mógł dowiedzieć się mnóstwo ciekawych rzeczy poprzez zakładkę kontakt albo prywatna wiadomość Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |