Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uwaga na oszustów |
Hej, Chciałam przestrzec wszystkich pracujących w jakimkolwiek handlu przed dwoma panami, którzy opanowali do perfekcji sztuczkę z pozyskaniem w trzy minuty stówki. Dałam się dziś zakręcić w zamienianie kasy. Były kiedyś ostrzeżenia przed cyganami, mnie dziś załatwili rodacy nasi wspaniali. Będę miała nauczkę na przyszłość, ale stówka poszła się ganiać. Dwóch młodych, wysokich chłopaków. Gadają między sobą o długu za sprzedane euro. Wyglądają normalnie, dobrze ubrani. Czekam na film z monitoringu, nie wiem czy to legalne, ale chętnie jak dostanę ten film umieszczę ich parszywe mordy w internecie, żeby nikt inny się nie naciął :) I proszę mi nie dogryzać, bo ten post nie ma na celu wylania gorzkich żali, tylko ma ostrzec przed oszustami. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uwaga na oszustów |
ale nie opisałaś jak się oszukali
|
|
wlasnie jak ?
|
|
Przyszli w dwóch, jeden sobie usiadł drugi kupował drobiazg za niecałe 5 zł. Zapłacił 200 zł banknotem. Wydałam mu ponad 190 zł. Odwrócił się do kolegi i pyta go ile mu wisi kasy za euro. Tamten odpowiedział, że 190 zł. Oddał mu oczywiście i zaraz podszedł ten drugi czy mu na całą 100 zamienię drobniejsze. Dał mi 110 zł drobne, oddałam mu 10 zł tłumacząc, że sie pomylił i dałam cała 100. A za chwilę już pyta czy mogę mu na to całe 200 zł zamienić i tak mnie frajer zamotał, że nie pomyślałam, ze on mi tej stówy nie oddał całej tylko dał 100 zł drobne a ja mu dałam ten banknot 200 zł. Sama stwierdziłam, że głupich nie sieją i dałam się zrobić. Zwinął i 200 zł i te 100 zł, które dałam mu wcześniej. Ja już będę miała nauczkę i nie chciałabym, żeby im się udało jeszcze kogoś oszukać. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
ee skad wiesz ze to oszusci .. moze niechcacy to zrobil a Ty sama powiedzialas ze glupich nie sieja.
|
|
OŁŁ FAK WSPOLCZUJE....
|
|
Dziewczyna pisze prawdę! Miałam podobną sytuację w Warszawie, akurat byłam świadkiem tej całej akcji. Faceci tak zamotali kobietą że ona zwątpiła, a zanim spostrzegła się że ją okradli, po facetach nie było śladu. I też właśnie tak samo jak opisuje koleżanka tutaj stówka tam dwie stówki tam zapłata za zakupy i w taki sposób okradają ludzi!
|
|
Oszuści, patologia, pewnie nawet szkoły nie skończyli, bo kiblowali z matmy ;)
|
|
pewnie metodą na cwaniaka daj piątaka
|
|
Masakra ...
|
|
W pierwszej chwili też pomyślałam, że na pewno nie chcieli mnie oszukać, ale jak przeanalizowałam jak to wszystko przebiegło, to stwierdziłam, że dałam się oszukać i to starą i nagłośnioną metodą. Chcę tylko, żeby ludzie wiedzieli, że takie łajzy kręcą się po Łomży. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Drzewko, czyżby szczęście się odwróciło?
|
|
|
Zrobili zamieszanie, plus moje koleżanki gadające coś obok i wyszło jak wyszło. Powiedziałabym, że wręcz specjaliści, ale matma to im tu specjalnie potrzebna nie była, tylko odrobina talentu aktorskiego :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |