Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Upadek MPK Łomża? |
to jest moi kochani przykład gospodarskiego funkcjonowania naszego miasta. To jest przykład jak się zarzadza miejskim przedsiębiorstwem doprowadzając go do tak kryzysowej sytuacji. To jak zwykle wpisuje się w nieustające ciagłe pasmo porazek naszych urzedników z ratusza. Santreo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Upadek MPK Łomża? |
Zgadzam się. W tej sytuacji bardzo istotne jest podkreślenie, że MPK zaczęło generować długi już 10 lat temu! Największe rózgi należą się zatem zarządowi MPK właśnie z tamtego okresu. I tu właśnie kłania się taki ''prosty'' kierunek jak zarządzanie. W każdym mieście, jeżeli przedsiębiorstwo komunikacji miejskiej zaczyna przynosić długi, to kroki (choćby drastyczne podwyżki cen) zapobiegające dalszemu pogarszaniu się sytuacji poczyna się NATYCHMIAST, a nie zamiata sprawę pod dywan! Co wyobrażali sobie ówcześni zarządcy MPK? Że narastający dług zniknie sam? Już wtedy zostawiając sprawę samej sobie, w największym stopniu przyczynili się do tragicznej sytuacji obecnie.
|
|
PS: Zakupione autobusy marki Scania zużywają ok. 40L/100KM. Jestem niezmiernie ciekawy ile zużywają w takim razie autobusy marki Volvo. Jeżeli (to pytanie, które redakcja mogłaby zadać MPK) palą mniej, to dlaczego zakupiono Scanie a nie Volvo? Kto za tym stał i kto o tym decydował?
|
|
Wielkie mi tu halllooo:):) Łomża nie Warszawa szybciej można z buta wszędzie dojśc, niz dojechac MPK-iem :):):) Nie wielka strata będzie dla nas i dla miasta:):)
|
|
Lepiej zakupic rowery,miasto powinno brac oplate tak jak jest w innych krajach bedzie taniej i wygodniej,kazdy rower ma czipa i wiadomo gdzie sie znajduje i wtedy bedzie tanio i oszczednie,a nie kupywac autobusy warte miliony.To logiczne ze sie nieutrzymaja bo jest za maly popyt,za malo ludzi nimi jezdzi,to jest skazane na plajte.
|
|
Masakra ...
|
|
Meble na Poznańskiej podobno tez upadają? www.abantonino.blog.onet.pl szukasz pracy zobacz http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 -surfuj i łap kasę
|
|
Chłop jak kupuje traktor to UNIA decyduje jaki ma kupić w tym przypadku było chyba tak samo????????.
|
|
a jak ma nie upasc, ja ostatni raz jechalem autobusem ze 12 lat temu, a kasowania biletu nawet nie pamietam
|
|
bo te autobusy sa zwyczajnie za duże na potrzeby miasta i sa kosztowne w utrzymaniu Santreo
|
|
Czego lamentujecie??? I tak nimi nie jeździcie :) A jak jedziecie od czasu do czasu to na gapę , więc teraz już nie pojeździcie i tyle :):):)
|
|
zliwkidowac transport to i drogi beda lepsze, a nie wszedzie dziury. same plusy. np w Korei płn sa bardzo dobre drogi a to z tego tytułu ze samochod przejezdza tam raz na dzien Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Święte słowa adamosxx :) Ciągle tylko lamentuja że dziury w drogach, że paliwo coraz droższe a jak chcą im poprawić jakoś c dróg to to znowuż lamentuja że to czy tamto upada. Czego oni w koncu chcą ???? O jaką Polske im chodzi ???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |