niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Blokowanie Neta w kablówkach

Mam bardzo poważny problem a mianowicie w grach online mam duży ping!!!!
Jak można go zmniejszyć?
Mam neta z firmy Jarsat z Gdańska która blokuje cały net na radiu.A po kablu ma całą moc!!!!
Mieszkam w Kolnie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Blokowanie Neta w kablówkach

Na Pana miejscu przeprowadził bym się do Legnicy, żeby móc korzystać z Operatorów, którzy działają w Szczecinie i udostępniają internet w Suwałkach żeby ludzie w Zakopanym mogli grać w Gry online, będąc u rodziny w Kolnie.

Ping można zmiejszyć w bardzo prosty sposób:

<?
  $ping = 982;
  echo "ping aktualny $ping";
  $ping = $ping - 950;
  echo "nowy ping $ping;
?>

przykład przytoczyłem dla jezyka php

Latam, Skaczę i jeżdżę

Poproś o zewnetrzne IP.

ROFL tommeknet :D

majorka - to nic nie da. Jego host pokazuje, ze jego provider wysysa kase z uzytkownikow udostepniajac internetdsl... Nic sie zrobic nie da.

Parse error: parse error, unexpected $end in C:\usr\Apache2\htdocs\tomek.php on line 7

Proponuję dodać na początku:
ini_set('display_errors', 0);
error_reporting(0);

lub poprawić linię:
echo "nowy ping $ping";

Mam już trzecie piwo u Ciebie! :)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Buehehehehe.

Drogi Bogdanie!
Przy Internecie dostarczanym radiowo istnieje pojęcie straty w sygnale. Duży ping jest prawdopodobnie efektem słabego sygnału, który do Ciebie dociera. Spróbuj pokombinować z odpowiednim ustawieniem anteny kierunkowej, którą zapewne posiadasz.

Pozdrawiam

Mam tylko odbiornik na ścianie na zewnątrz na wysokości pierwszego piętra.Do nadajnika mam ze 3 km w linii prostej.

Z łącznością radiową jest tak, że czasem przesunięcie anteny (odbiornik ją przecież posiada) nawet o kilkadziesiąt cm potrafi zmienić wszystko, np. moc sygnału odbieranego czy wysyłanego. Musisz "potańczyć" ze swoją antenką i metodą prób i błędów znaleźć jej nalepszą lokalizację. O ile problem tkwi w sile sygnału... Może po prostu provider ma cienkie łącze i wtedy, to możesz tylko zmienić providera, jeśli masz na kogo.

Z tego co widzę to u nich podpięli wszystkich klientów do jednego AP z jedną anteną skierowaną na "bazę". Puścili to wszystko pewnie na 1megowym internetdsl'u i kazdy naiwny mysli, ze bedzie mial niskie pingi na zapchanym laczu...

Na dodatek poszli pewnie po najniższej linii kosztów i kupili najtańszy AP i najtańsze anteny.

Pozdrawiam

Zapewne tak jest że poszli po najniższych kosztach.
A ja teraz wkurzam się nie mogąc poprawnie z niego korzystać.
Jest u nas w Kolnie 3 operatorów internetowych:
Jarsat z którego usług korzystam i życzę im takiego neta jaki mi oferują.2 operator to firma NET KOMP dobra firma lecz nie przewiduję na razie mnie podłończyć,a trzeci to TP ale nie mogę wziąć Neostrady bo mam abonament socjalny i kółko się zamyka.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org