wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uniqa

Szukam informacji na temat wypłacalności tego towarzystwa ubezpieczeniowego.
Jak długo czeka się na oględziny rzeczoznawcy?
Jeśli ktoś ma takie informacje proszę o wypowiedz.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uniqa

jak to mówią : Uniqua płacenia :P

musisz sie uzbroic w cierpliwosc i ...stalowe nerwy

gówno prawda, niedawno miałem zdarzenie z OC sprawcy, rzeczoznawca był w ciągu 4-5dni, a kasę wypłacają do 30dni od momentu zgłoszenia szkody, w moim przypadku było to równe 21dni, jeśli chodzi o samą wycenę również nie miałem zastrzeżeń, także nie wiem skąd Wasze opinie

Firma rzetelna ja dobrze wspominam.

tragedia. zaniżają wyceny i trzeba się z nimi ciągać

kuła

wiem co pisze ...miałem z nimi przejscia,fakt wypłacili po 3miesiacach w dwóch transzach...ile nerwów mi odebrali ...

Opinie podzielone. Zobaczę jak to będzie w moim przypadku.
Dziękuję za wypowiedzi:)

Jezeli komuś konczy sie ubezpieczenie w Unice polecam porozgladac sie w innych firmach np.PZU. W naszym przypadku wyszlo 1100zl roznicy w oc i ac wiec mysle ze sporo...

W PZU gdy poszłam zgłosić szkodę, pan likwidator wyjął białą kartkę i kazał opisać w jaki sposób wyobrażam sobie likwidację tej szkody. Wypadek miał miejsce na drodze Kolno-Pisz a samochód został odcholowany do Forda w Ostrołęce (asisstance)

Innym razem przyszłam zgłosić szkodę pół godziny przed zamknięciem oddziału i Pani poinformowała mnie, że raczej w dniu dzisiejszym nie zdąży przyjąć zgłoszenia. Kwestia podania mi formularzy do wypełnienia. W tym czasie przy innym biurku siedział likwidator i grał w grę na komputerze (obraz z monitora odbijał się w oknie)

W Unice mam ubezpieczony samochód i mieszkanie. Nigdy nie było problemów ze zgłoszeniem (online) i z szybką likwidacją szkody. Przy zarysowaniu samochodu likwidator poprosił o wysłanie zdjęć na e-mail i zwrot nastąpił w ciągu tygodnia.

My rowniez mielismy wszystko ubezpieczone w Unice,jednak roznica w cenie robi swoje,a z tego co mi wiadomo w PZU problemu z odszkodowaniami nie ma,moze poprostu trafiles na niekompetentnych pracownikow.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org