poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Allegro - Pytanie

Siema ,mam pytanie i problem chodzi o allegro ,jeśli kupiłem przedmiot załóżmy za 90 zł wpłaciłem pieniądze tydzień temu np. a gościu napisał że przedmiot uległ uszkodzeniu i oda mi pieniądze ale nie odał i załóżmy że nie oda to co wtedy może osoba poszkodowana zrobić ? i jakie problemy może mieć sprzedający ? to że policjo postraszyć to chyba tylko postraszyć może ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Allegro - Pytanie

Fajnie napisane ;)

Napisz maila do Allegro Dostanie ponaglenie od nich, wtedy jest szansa że odda. Poza tym twoje zakupy są ubezpieczone, więc się nie przejmuj.

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

Tak spór można zrobić z gościem i allegro może miesiąc mu wysyłać maile a później dostanie co najwyżej upomnienie czy coś takiego co po 3 takich konto zostaje zbanowane ale kasy nie zobaczę ,jest sklep na allegro co sprzedaje piloty za 6zł ludzie kupują i płaco z przesyłko wychodzi prawie 20 zł a jak większość ilość to wiadomo i wpłacają pieniądze i już oni tak 4 miesiące robią ludzi w *** a allegro nic :)

Na policji zgłoś zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (oszustwo internetowe)
Poczytaj sobie o Programie Ochrony Kupujących na allegro wszystko jest wyjaśnione, trwa to trochę czasu ale jest skuteczne

W Ciotkę dobrodzikę się bawisz ? Allegro sobie poradzi.

Po 14 dniach kalendarzowych idziesz na policje.

Zabierasz ze soba wydruki dotyczace transakcji [strona aukcji, dowod przelewu] i opisujesz sytuacje.

Jak zlozysz zawiadomienie to do miesiaca czasu otrzymasz postanowienie o wszczeciu dochodzenia. Jak juz masz ten swistek to mozesz sie ubiegac o zwrot kosztow [bez kosztow wysylki] z programu ochrony kupujacych.

Pieniadze dostaniesz od allegro w przeciagu 2-3 tygodni. Prokuratura swoja droga bedzie prowadzic sledztwo ale Ciebie to juz w zasadzie nie interesuje :]

Takze calosc trwa ok 2 miesiecy.

Aha... jak zlapia goscia dostanie wyrok wg ktorego bedzie musial zwrocic pieniadze poszkodowanym... to Ty nie dostaniesz tej kasy po raz drugi - wroci ona do allegro.

Glowa do gory i ciesz sie ze to tylko 90 zl a nie 1000 jak bylo u mnie.

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Aha no to dobrze już wszystko wiem :) mam nadzieje że dostane kasę , a co do tych 1000 to nie lepiej za pobraniem ? kupowałem również kilka rzeczy za 800 zł itd. i za pobraniem brałem to ci powiem że szybsza wysyłka jest niż jak wpłacę i a później czekać tydzień.

ja i za 50 zl biore zawsze za pobraniem. BA! Nawet jak cos kosztuje 20zl to biore za pobraniem wlasnie przez wzglad na to, ze szybciej wysylaja a i ja mam pewnosc, ze nie strace kasy dopoki towar nie przyjdzie

Tyle, ze nie zawsze jest opcja kupna za pobraniem

Allegro Ci zwróci kasę , mają tam jakiś program ochrony :D

PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH!!!!! POCZYTAJ SOBIE

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Stary idź na stary rynek do rzecznika praw konsumenta. Miałem podobną sytuację. Udupisz typa za wymuszenie majątkowe i dostaniesz jeszcze odszkodowanie :) Rzecznik takimi paragrafami mu posypie że koleś bedzie bide klepał do końca życia za głupie 90zł

SPRZEDAM NASIONA DYNI FIGOLISTNEJ

Mam do sprzedania nasiona dyni figolistnej którą sie używa jako podkładke do szczepienia ogorka ilości 2kg

nr.tel. 510-537-090

Mam do sprzedania nasiona dyni figolistnej którą sie używa jako podkładke do szczepienia ogórka ilości 2 kg

nr.tel. 510-537-090

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org