poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uzależnienie od internetu :)

Istnieje ?
Jeśli tu zaglądacie to pewnie coś w tym jest :)

Pozdrawiam nałogowców

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uzależnienie od internetu :)

Jasne, że istnieje!

Ewidentny nałogowiec mówi
helloł!

To piękne i uczciwe z Twojej strony ryskago że sie przyznajesz. Mnie też ciągnie aby coraz tu zajrzeć. Słyszałem że w Giżycku jest specjalna poradnia aby ten nałóg leczyć. Chyba będziemy musieli tam sie udać, biorąc koniecznie ze sobą szanownego i niezwykle zasłużonego tu pana ptysia.

właśnie w tym rzecz, że człowiek mimochodem myśli co tam się dzieje na forum, jaki nowy temat, jakie odpowiedzi, co komu na myśl przyszło... i nie mówię już nawet o przypadkach, które obserwuje - nałogowego klikania na gg. Niektórzy nawet obiad gotują klikając w miedzyczasie ...

Właśnie przyszłam do domu i pomiędzy łazienką a kuchnią sprawdzam co tu jest nowego napisane. Ale nie zawsze chce mi się gadać. Ide robic herbatkę, bo śniadanko przed monitorem już jadłam. Pewnie wieczorem będę bardziej aktywna. A.

Allinka

Ech, gdybyż to było możliwe... Wtedy pewnie niejedną wodę na herbatę bym przypaliła...:) Zara zara! Niejedną wodę?! Przecie woda to rzeczownik niepoliczalny!

...a tak swoją drogą to rano usłyszałam w radio, że u osób często komunikujących się przez komórkę sms-ami czy przez pocztę internetową zaobserwowano spadek ilorazu inteligencji. Ale to były badania brytyjskie więc może nas nie dotytyczą?

Allinka

...a tak swoją drogą to rano usłyszałam w radio, że u osób często komunikujących się przez komórkę sms-ami czy przez pocztę internetową zaobserwowano spadek ilorazu inteligencji. Ale to były badania brytyjskie więc może nas nie dotytyczą?
ps. dobra ta herbatka:)

Allinka

A wiesz Allinka, że to by się zgadzało, bo w realnym świecie uchodzę za... betona :D. Przynajmniej dla co-po-niektórych... :(

Może "niejeden raz" byś wodę przypaliła....
...ale żem wypalił :D

---
PGG

Testerek, ja Ci mówie Ty se uważaj !!

Na wujka...? Dwoma wykrzyknikami...?! :D

---
PGG

Hehe, od dzisiaj mam wujka w Łomży, wujka Testera :D

No toś se dorobił! Od dzisiaj nijak nie bede gadac do Ciebie jak: wujku Testerze...

Istnieje - trudno powiedzieć. 9 miesiecy w roku jestem od niego uzależniony, jak mi odetną to tak jakbym reki nie miał. Kolejne 3 miesiące nie widze ani kompa ani netu i dobrze mi z tym.

Ja niejestem uzależniony. Ale są tu tacy :P

niektórzy odnoszą wrażenie, że po dłuższej nieobecności komputerek cieszy się na ich widok niczym piesek wymachując kabelkiem jak pudelek ogonkiem :)

ja też uwielbiam ten nałóg !

Mój komputerek jest raczej spokojny, ogonkiem nie wymachuje, ale za to ja się denerwuję, gdy mi się forum 4lomza otwierać nie chce...:)

Nałóg można leczyć. Pytanie: czy się chce go leczyć??
A cóż by to było za życie bez nałogów?? :))

Witam Was. Jestem Damian i jestem Internetoholikiem... :] i komputeroholikiem... :] Ostatni raz korzystelem z Internetu i Komputer ... teraz.. I jakos nie chce i nie moge z tym zerwac..

Wszycy chórem:

Cześć Damian!

:D

Ja siedze przy komputerze kilk godzin dziennie.

Dzieńdobry się z Państwem. Nazywam się Marcin i także internetoholikiem, w takim sensie że przeszedłem przez uzależnienie. Tak jak całe życie jest się alkoholikiem tak przez całe życie będę internetoholikiem.
Chciałbym się z Wami moii bracia w uzależnieniu podzielić swoją refleksją na temat internetu.

Powiem może tak. W pewnym momencie mojego życia było już ze mną tak źle że niewiele brakowało a zawaliłbym całe studia. Doszło do tego że jak miałem się wyprowadzać z akademika to nie wiedziałem jak moii "przyjaciele" w internecie dadzą sobie beze mnie radę w życiu, martwiłem się nie o siebie lecz o NICH... było źle, ale z czasem... przeszło mi, choć nie do końca czego świadectwem jest ten post.

A co do Ptysia i jego nieuzależnienia...

Adasiu... wcale nie jest tak różowo jak Ci się wydaje, dziecko...

pozdrawiam
M

Ptysiu w/g ciebie kilka godzin dziennie to nie jest nałóg? To tak jak z pijakiem który mówi że on tylko 1 flaszkę codziennie wypija a alkoholikiem nie jest bo na Rybaki na mitingi jeszcze nie chodzi.

Ale ja nie jestem alkocholikiem :P

Ptysiu , biedaku i znów się do Ciebie przyczepili i porównują do alkoholika. To zgroza tak się dziecka czepiać. On czytajac w internecie po prostu czyta i przez to się rozwija . Nie daj po sobie jezdzić pseudointeligentom.

Ptysiu może jeszcze nie jesteś interholikiem ale wydaje mi się, że jesteś na dobrej drodze by nim być. Zrób próbę. Przez 2 tygodnie zaglądaj do internetu tylko przez 15 - 20min. dziennie. Jeśli wytrzymasz tzn.jescze nie jesteś interholikiem.

franciszek

Tak sobie obserwuję dzisiejszą aktywność forumowiczów i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że sporo z nas zauważyło w sobie symptomy uzależnienia od internetu. Teraz pewnie próbujemy się leczyć i udajemy, że nas nie ma.
Czy się mylę...............?
Życzę nam wszystkim powodzenia.
pozdrowionka

Allinka

Jestem uzależniony od wielu rzeczy i dobrze mi z tym ;]

Ja jestem cześciowo i się nie tego nie wstydzę

Cosik Was dzisiaj nie widać, Nałogowcy... Czy to oznacza, że tylko ja jestem, cholera, w nałogu??

nie wiem jak inni ale ja jestem drążony robakiem netowego nałogu - choć na moment ale zajrzeć muszę :)

Pozdrawiam

No to weź, Vlad, opowiedz jak to się u Ciebie objawia... Czy odczuwasz jakieś dolegliwości psycho-somatyczne związane z brakiem możliwości wejścia do sieci?? :). Bo jeśli tak, to chyba rzeczywiście terapię czas zacząć...:D

Ja siedze 8h w pracy i wchodzę do domu i komp w ciagu 10minut od wejscia juz włączony. Wiec mysle ze jestem uzalezniony, chociaz jesli gdzies wyjezdzam i nie ma kompa to nie tesknie za bardzo:) Ale jak tylko zobacze to musze zerknac chociaz na chwile co w sieci ,jesli jest bez sieci to jak maszyna do pisania i malo mnie interesuje :]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org