sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ubezpieczenie auta jaka firma?

witam musze ubezpieczyć samochód chce wykupić cały pakiet, ale będe to robić po raz pierwszy, nie mam zdania na temat firm ubezpieczajacych, prosze o opinie na temat poszczegolnych ubezpieczycieli, kogo polecacie kogo zdecydowanie odradzacie, z góry dziękuje za pomoc w wyborze

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ubezpieczenie auta jaka firma?

Ze swojego doświadczenia polecam Ergo Hestię. Jakoś tak od początku w tej firmie i nigdy nie było z niczym problemów. Nie wiem jak cenowo w porównaniu do innych firm, ale obsługa i ewentualne wypłacanie pieniążków z ubezpieczenia bez zastrzeżeń.

Z mojego doświadczenia powiem Ci tak:
Warta - nie ma problemu z wypłatami odszkodowań (przynajmniej mniejsze zdarzenia), ale cena ubezpieczenia jest dość, a raczej bardzo wysoka.

Uniqa - dość tanio, ale jakoś nie bardzo mam zaufanie do tej firmy i słyszałam o pewnych problemach z wypłatami.

Allianz - mam tam obecnie ubezpieczenie, pakiet OC + AC był tam najtańszy ze wszystkich ubezpieczycieli (nawet w Link4 i Liberty Direct było drożej), ale nie mam pojęcia jak jest z wypłacalnością w razie szkody. Mam nadzieję, że ok :)

Emiśka może nie masz przekonania do firmy Uniqa ale jest OK nie miałem problemów przy wypłacie

koziol0

Koziol01 - być może :) Podczas ubezpieczenia w Unice nie zdarzyła mi się żadna szkoda, więc nie sprawdzałam tego osobiście, ale znajomy miał duże przeboje z uzyskaniem odszkodowania, które miały swój finał w sądzie, dlatego tak napisałam.

Posiadam ubezpieczenie w PTU i też do tej pory nie miałem problemów, korzystałem też z AC i wypłata po około 35 dniach na koncie.
Hestia - też ok. ale przeniosłem się do PTU , bo maję tam opcję "drobna szkoda" . Przy szkodzie do 1300 zł nie tracisz zniżki AC.

hestia

Ja polecam Generali. Już 3 rok ubezpieczam tam auta i jest OK

Polecam Wartę,w razie jakiegokolwiek problemu załatwiają błyskawicznie,stanowczo odradzam Uniqe.Człowiek który wjechał mi w tylni błotnik miał tam ubezpieczenie.Tragedia!Obsługa do niczego,jakieś małolaty,niemiłe,impertynenckie,niekompetentne.Zaczęli kręcić z odszkodowaniem,postraszyłem sądem i wypłacili.Po ponad 3 miesiącach.

jarek

Polecam PTU mają dobre pakiety OC,AC,NW w przystępnej cenie i jak ktoś wyżej wspomniał "szkodę drobną" w AC...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org