czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska - Anglia

Witam, mam problem skąd i jak mogę dzwonić do znajomego do Anglii żeby nie wyjść na rachunku 1000 zł bo np w plusie 5 zł za minute ;O jak ktoś dzwoni i z czego i jakie są koszta ,dodam że kolega ma o2.uk

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska - Anglia

Polecam Skype, możesz też kupić kartę do połączeń zagranicznych, zapytaj na poczcie o coś takiego

Twojemu koledze taniej wyjdzie i tobie jak kupi sobie w angli lebare to bedzie mu bralo 2p za minute na stacjonarne a z twojego stacjonearnego nic a jak na komorke to 7p za minute i tobie tez nic nie bedzie bralo

Koledze oczywiście wyjdzie taniej. Wybór pomiędzy sieciami jest dość spory: Vodafone, O2, Orange, Lebara. Każde te sieci oferują tanie połączenia do Polski (czasem tylko trzeba skonfigurować jakąś usługę). Ceny też nie różnią się aż tak bardzo, od 2-3p do 5p na stacjonarne i trochę drożej na komórkowe.

mam heyaha 44 groszy po calej europie ... mysle ze sie oplaca

TAK HEYAH 44 GR SAM DZWONIE

jeszcze zanim odkrylam skype, moja mama dzwonila do mnie z karty tele grosik bodajze.

Carpe Diem

trochę poza tematem ale krew zalewa,

z Anglii za godzinę pracy rozmawiasz (załóżmy ze zarabiasz 5 fontów) - 4 godziny z polska,

a z polski za godzinę pracy rozmawiasz (załóżmy ze masz 5zl) - 10 minut z Anglią.

tak wiem, to nawet nie warto komentować.

Marcin no taka prawda nie obliczałem ale pewnie tak jest dla tego z nim się dogadałem żeby on dzwonił lub se kupił laptopa i rozmawiał na skejpie za darmo :) toć to on więcej zarabia niż ja tutaj :) więc niech płaci :D no ale dzięki wszystkim xD

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org