Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaka kosiarka spalinowa z napędęm do ceny 1700 zł. |
Może ktoś pomoże doradzić w wyborze w miarę dobrej kosiarki spalinowej z napędem na obszar 1200 m2 (z jakim silnikiem jakiej marki) bo jest tego tyle, że nie wiadomo co i za co.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaka kosiarka spalinowa z napędęm do ceny 1700 zł. |
Najlepiej udać się do sklepu i porozmawiać z kimś kompetentnym.
|
|
Kompetentnym? Żar to chyba i słaby. Sprzedawca i kompetencja. Użytkowników i miłośników koszenia i trawników zapytuję ;)
|
|
Proponuję wybrać sprzęt do którego, łatwo kupić podzespoły.Nóż ,koła,łożyska,filtr i kosz lubią się wymieniać.Ja używam maszyny którą kupiłem w sprzedaży wysyłkowej Husar.Części dostępne bez problemu w wysyłce.Możesz kupić bardziej nowoczesną maszynę Husqvarny ale za większe pieniądze.Porównaj szerokość koszenia,moc silnika i cenę.im szerszy nóż tym mniej chodzenia.Powodzenia w poszukiwaniach niezawodnego sprzętu ja dobrze wybrałem.
|
|
A Husar z jakim silnikiem masz?
|
|
6,5 KM.Sprzęt kupiłem 8 lat temu i były wtedy inne silniki.Nóż mam 58 cm.Tnie wszystko co rośnie :) trawę ,zarośla,pokrzywy.Koszę 25 a. Trochę chodzenia mam ale sprzęt lubi długą pracę.Silniki potrzebują cyklicznej wymiany oleju i są niezawodne.Dwa razy w sezonie wymieniam olej.
|
|
Kup kosiarkę husqvarny najtańszą z napędem koszem itp... Jakie tego są plusy silniki firmy brigs stration niezawodne gażniki proste praktycznie niezniszczalne co 4 lata wymienisz membrany za 20zł i dalej ognia i wiadomo filtr powietrza. podzespoły jak wał korbowy tłok jak wymienisz olej co sezon to przeżyją ciebie NIE KUPUJ KOSIARKI Z SILNIKIEM TECUMSCH w markietach urywają sie korbowody. Cała zieleń miejska i firmy swiadczące usługi używają husqvarny gdyż wrazie awarii cząesci nie drogie i dostępne od ręki. Co do obudowy może być stalowa warunek trzeba ją czyścić i smarowac olejem od spodu z trawy po koszeniu by nie rdzewiała a w przypadku jak naprzykład za 15 lat coś pordzewieje to mozna pospawać w plastykowej obudowie takiej opcji nie ma silnik wybija obudowę w miejscu mocowania trzeba na czas wymieniać tulejki łaczące bo inaczej cała podstawa do wymiany brak możliwości naprawy. Czemu z autoryzowanego sklepu nie z markietu bo jak bedziesz potrzebował koło albo jakaś mała część za 5 lat to w markiecie nie kupisz a do husqvarny zawsze od reki i w dobrej cenie. Naprawiam maszyny tego typu jak piły i kosiarki oraz inne więc taka moja rada
|
|
Proponuję maszynę 7KM z rozrusznikiem .Będzie Ci łatwiej odpalić.
|
|
Wystarczy model LC140S spokojnie na dziesiątki lat. Nie porzebujesz maszyny z wielkim silnikiem ta da sobie spokojnie radę. To tylko 1200m2 to nawet bez napedu by wystarczyła.
|
|
Kolega radzi maszynę z silnik 7KM nie ma takiej potrzeby to jak byś ciężarówką chciał codziennie do pracy jeżdzić przerost maszyny nad zapotrzebowaniem klienta. lepiej w tych pieniążkach dokupic malutką spalinową podkaszarkę Naprzykład firmy Partner COLIBRI to też naprawisz i czesci dokupisz bez problemu.
|
|
ja koszę 1500m2 mam victusa model vss53B675,KOSZĘ JUŻ 5 LAT zero napraw tylko wymiana oleju silnik briggsa
|
|
oj, a na jakim silniku :)
|
|
Czemu uważasz, że w sklepie nikt ci nie doradzi? Może w markecie nie ale w prywatnym niedużym sklepie wydaje mi się, że ktoś kto prowadzi interes musi się na tym znać. Co zależy spróbować. Tu masz kilka porad. Porównaj je w sklepie, do którego i tak będziesz musiała udać się po kosiarkę.
|
|
Polecano mi np. taką kosiarkę: OLEO-MAC GV 53 TK ALLROAD Faworyt JT51N196 a silniki podobno lepsze w odpalaniu i użytkowaniu to: Typ silnika: Loncin i Emak niż B&S teraz. A z firmy NAC żeby omijać szerokim łukiem kosiarki. I weź tu kup, a sprzedawcy w Łomży to się znają chyba tylko na swoich portfelach a nie na sprzęcie. BO co mam to sprzedaję. Z taką połowiczną wiedzą to każdy może być \"handlowcem\"
|
|
Kosiarki akumulatorowe - ciche, czyste i wydajne. Niestety drogie.
|
|
Ja kupiłam na Allegro kosiarkę Sabo, używaną. Napęd, silnik B&S 5KM, obudowa aluminiowa, centralna regulacja wysokości koszenia, regulacja prędkości. Koszę ok. 800mkw juz 5 lat i tylko wymieniam olej i filtr powietrza. Mam zaufanego sprzedawcę, kupiłem u niego kilka narzędzi spalinowych, oczywiście markowych (kosa, pilarka) i żadnych problemów.
|
|
Jak uważasz, że sprzedawcy się nie znają to kup w internecie sama. Potem bujaj się z ewentualnymi naprawami wysyłając do producenta. W sklepach tez są katalogi i w razie czego jak w każdym, można zamówić konkretna a nie tylko to co jest na sklepie.
|
|
Miałam kiedyś i elektryczna kosiarkę i spalinową. Teraz mam robota Wipera i szczerze chyba to najlepsze rozwiązanie, szczególnie dla takich którzy nie bardzo lubią koszenie trawy.
|
|
Jakie narzędzia ogrodowe macie? Ja właśnie zastanawiam się nad zamówieniem kilku marki Fiskars Słyszałam, ze mają świetną jakość i przystępone ceny. Macie cos z tej marki? Obiecałam sobie, ze zaopatrzę się w wszystkie niezbędne narzędzia do ogrodu.
|
|
Generalnie polecam Ci kosiarkę spalinową jest dużo lepsza od elektrycznej. Mam u siebie dwie jedną właśnie elektryczną a drugą spalinową także ta druga spisuje się dużo lepiej. Duży wybór kosiarek masz na http://sklepmaro.pl/ teraz przy zakupie masz olej gratis także korzystaj
|
|
z takimi wysokimi cenami to powinni drugą gratis dawać
|
|
Nac z silnikiem Briggs 675 plus rozrusznik i masz swiety spokoj. http://allegro.pl/nac-kosiarka-spalinowa-briggs-el-rozrusznik-naped-i6457839172.html
|
|
Jeśli chodzi o kosiarkę spalinową to polecam Faworyt CJ53BS750N4W1 ALU, trochę wyższy budżet ale sprzęt porządny. Ma Duży kosz bo mnie zawsze męczy wymiana tego co chwilę i ja kupiłem ze strony krysiak.pl dobr u nich jest to że jak coś to części do wymiany mają od ręki.
|
|
To se zamów i spadaj trollu następna dzida co liki wkleja i wymyśla dziwne historie nie otwierajcie linku bo jest WIRUS W LINKU UWAGA
|
|
Wybór takiej kosiarki zawsze jest bardzo trudny. Tak uważam i swojego zdania nigdy nie zmienię. Prędzej nam zginie rozum i ustaną słowa, niżli będzie stateczna która białogłowa Więcej na http://healthandbodyacademy.com/
|
|
Elabarbara mendo nikt tu cięcie nie chce c.i.o.t.o
|
|
Kup na silniku brigsie i firma stiga.ja nie mam napędu chodzi już 6 latbezzadnych napraw działka 25 arów .
|
|
Muszę kupić kosiarkę do trawy, która będzie użytkowana na kilku działkach o łącznej powierzchni około 7500m/2. Musi to być kosiarka spalinowa i posiadać napęd, dodatkowo z racji powierzchni trawników fajnie aby miała jak największą szerokość koszenia. Czy możecie polecić jakąś firmę albo konkretny model.
|
|
Na taką powierzchnię to żadna kosiarka tylko traktorek najlepszy bo inaczej się zajedziesz. Ja w sezonie co tydzień kosze 20 arów ogrodu bez napędu i zajmuje mi to ok 2h z jednym piwem w połowie koszenia kosiarka z Leroy Merlin bez napędu szer koszenia 60cm - ogólnie to ważny jest silnik - ja miałem od zawsze Briggs a i tylko olej i paliwo nic wiecej. No chyba, ze pomyliłeś się tutaj z metrami i zerami - jesli powierzchnia jest mniejsza, to wygodniejsza będzie kosiarka spalinowa. Osobiscie nie przepadam za akumulatorkami bo trzeba je ładować i wymieniać, spalinowa jest trochę droższa ale i wygodniejsza. Zobacz sobie kosiarki spalinowe w Leroy Merlin. Aktualnie mają dobre ceny na wiele modeli. Lepiej kupić teraz przed sezonem, bo jak znam życie, to cena na pewno wiosną i latem wzrośnie.
|
|
Oczywiście sam wybór tej właściwej kosiarki jest przecież bardzo ważny i moim zdaniem również dobrze jest co nieco wiedzieć na temat robotów koszących. Właśnie dlatego ja polecam każdemu zapoznanie się z fajnym wpisem https://wilczynscy-ogrody.pl/robot-koszacy-gardena-wszystko-co-musisz-wiedziec/ i myślę, że jak najbardziej takie rozwiązania są po prostu ważne.
|
|
Zobaczcie na https://www.agro-metal.com.pl/pol_m_Ogrod_GLEBOGRYZARKI-314.html to strona internetowa i sklep ze sprzętem do ogrodu. Macie tam naprawdę szeroką ofertę na dobrej jakości sprzęt jak glebogryzarki czy kosiarki. Moim zdaniem każdy znajdzie tam to czego potrzebuje. Sprawdźcie koniecznie na wszytskie oferty. .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |