Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka? |
Witam! Zarządzenie NFZ zmniejszające maksymalną dawkę chemii chorym na raka jest dla mnie nie do pojecia, ale oczywiscie po co dawac wieksze dawki (dla osob stojacych na koncu swej drogi... Polecam artykul ze strony ponizej: http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=958&NrSection=1&NrArticle=119834&IdTag=576 Wiedzialam, ze w zyciu nic za darmo, ale wkoncu na co ida moje podatki (procz utrzymania "Sluzby Zdrowia') skoro ludziom umierajacym i w ciezkich chorobach odmawia sie refundacji lekow czy zabiegow... Idiotyzm czy bezdusznosc ? Juz sama nie wiem co lepsze ... magia_2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka? |
w naszym kraju leczy sie ten ktory ma pieniadze na prywatne leczenie !!!!!! a ludzie z rakiem to dla panstwa marnowanie pieniedzy bo malo skutecznie procetowo!!!!! a z profilaktyka tez sa na bakier by takim sytuacja zapobiegac i mniej wydawac na leczenie . ludzie sa za malo obieci profilaktyka dobrze ze maja wprowadzic obowiazek badan w badaniach okresowych i wstepnych pracownikow. moze to cos zmieni
|
|
Re: Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka? |
Fakt leczenie jest kosztowne, ale mozna temu zapobiec np. w przypadku mlodych dziewczyn . Sa szczepionki dla dzewczat przeciwko rakowi szyjki macicy... Uwazam tak jak Ty, ze wiecej powinno stawiac sie na profilaktyke, ale poki co mamy te sytuacje, ktora mamy takze... magia_2
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |