wtorek, 21 stycznia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PRACODAWCY

Mam wrażenie że w Łomży wszyscy pracodawcy wykorzystują jak mogą, naginają przepisy jak chcą i myślą , że pracownik to szmata i do roboty.Piszę tak, gdyż w firmie której pracuje jestem tak traktowany.Nie wiem jak tak długo wytrzymam, a z pracą w Łomży jest problem i żyć z czegoś trzeba. Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA??? Jak załatwić takiego pracodawcę?Czy są jakieś możliwości?A może Inspekcja Pracy? Czy to coś da,czy dać se na LUZ??????????????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PRACODAWCY

zacznij od siebie, co to za firma?

a gdzie pracujesz w jakim zawodzie to ci podpowiem gdzie sie udac

To nie jest jakaś farsa tylko pracuje już w tej firmie 11lat i myślałem , że coś się zmieni i zmieniło się na gorsze , myślałem że odpowiedzi będo poważne.Pracuje w firmie handlowej czyli sklep , a nazwy nie wiem czy napisać bo strach.Mieści na ul.Wojska Polskiego

pracujesz juz 11 lat w jednej firmie i taka katastrofa po tylu latach chyba masz cos do powiedzenia w tej firmie a najlepiej to pogadac z szefem za to cie nie zwolni ze powiesz co ci nie pasuje

To jest to , miałem rozmowę i okazało się ,że od 11 lat wszystko robie żle.Ale myślę ,że o to biega "stary pracownik za dużo wie. dużo chce i jest nie wygodny dla "szefa"Lepiej zatrudnić nowego dać "500zł" mało gada dużo robi,to miałem na myśli zaczynając ten temat.

a widzisz to na to nic nie poradzisz ja myślałem że po tylu latach to ma się lepsze i mocniejsze a przedewszystkim stabilne stanowisko a jednak są takie buraki pracodawcy co lubią tylko brać ale nic nie dac a najlepiej to żeby za darmo pracowali powiem ci gdzie się udaj do hurtowni mariola to jest pewny pracodawca i bardzo w porządku wobec pracowników

Wielkie dzięki za podpowiedz, ale to nie oto chodzi tylko jak z tym walczyć i jak temu zaradzić? Wcale się nie dziwie wszystkim co pracują na czarno i mają gdzieś takich "pracodawców",kiedy chcą to się zwolnią bez żadnej odpowiedzialności i na wsadzają IM od różnych.Jak tak nie mogę i myślałem że pracując dobrze do czegoś dojdę, a dostałem pstryczka w nos.TAKI żYCIE!Zastanawiam się co dalej z naszą POLSKA i z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze.

Autor: pysio (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 01-04-08 19:51

...... Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA???

Są tacy pracodawcy i w Łomży.
Niestety nie jest ich wielu .

pysio:
pracuje już w tej firmie 11lat

1. a kto Cię zmusza żeby tam pracować?
2. w tych czasach jak ktoś za długo pracuje w 1 miejscu to się cofa

co dalej z (...) z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze.

1. zmieniają pracę gdy im przestaje odpowiadać:
- w miejscu zamieszkania lub okolicy
- żegnają się z Polską
2. zakładają własną firmę:
- pokazują jaki być powienien pracowawca
- pokazuje że wcale nie jest gorszy od swych poprzednich

te nasz łomzynskie pracodawcy to jeden wielki klan

wyzyskiwacze!!!!!

Myślę , że Pysio mówi o firmie mastor .

Diabeł nie odgadnie,Anioł nie podpowie mi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org