czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co z tą działką

Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2. Raczej wychodzimy z założenia kto musi ten płaci kosztem kredytu pożyczki czy kto wie co jeszcze, księża biorą kasę za grunt który jest parafii a nie ich, więc skoro jest tyle mądrych pomysłów na podatki, może opodatkujemy i ten nielegalny dochód lecz przed opodatkowaniem proponuję wnieść postępowanie o oszustwo bo jeśli się sprzedaje coś co jest ogółu czyli parafii a bierze się kasę dla siebie to jak to można inaczej nazwać? Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci. Dla mnie jedno i drugie jest bezsensem, ale ktoś czerpie niezłą kasę głupi płacą a urząd skarbowy śpi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co z tą działką

"Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2" - więc ile ? bo ja sobie wyobraziłem że jakieś 20 000 zł.

________
Malachit

Czarna mafia musi z czegos czerpac korzysci :)

"Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci"

Taaaaa, na pewno zaplaci. haha

a skad wiesz ze grunt pod cmentarz jest wlasnoscia parafii?? uwierz ze czesto czarni zabezpieczaja sie i ziemia nalezy do ich bliskich a nie do nich. W tej sytuacji mozesz mu zrobic wielkie nic!!

"Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci"

''Taaaaa, na pewno zaplaci. haha''

Taaaaa, na pewno wystawi...

No cóż widzę że temat rozległy i opinie różne 20 000zł za taką działkę to raczej przesada ale 15 000zł to jest w realu a co do skarbówki może ktoś kompetentny napisze czy można sobie tą sumę odliczyć od podatku :-) czy dalej jedziemy na czarno... bo nasze posły śpią rządu praktycznie nie mamy a jak się odnajdzie to z pewnością będzie myślał gdzie szukać budżetu i jak zrąbać najbiedniejszych bo tylko z nich się da .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org