Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pisowscy spewcjaliści |
Portal medyczny donosi: Główny inspektor sanitarny Przemysław Biliński mówił podczas prac w parlamencie, że państwo musi mieć narzędzia do ochrony zdrowia publicznego. W tym kontekście przypomniał, że obowiązek szczepień nie oznacza przymusowego ich wykonywania. Jak podkreślił, w Polsce notowany jest wysoki odsetek osób poddających się szczepieniom (95-98 proc.), co lokuje Polskę wśród krajów najlepiej zabezpieczonych przed chorobami zakaźnymi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pisowscy spewcjaliści |
W Kontaktach? Co ty mówisz! Wsadźcie jakiś link czy skan. ;-D Umarłam tak nawiasem. Sława dopadnie tajemniczego nieznajomego.
|
|
Również popieram apel w 100% ! Nie rozumiem kim trzeba być, by zaśmiecać naturę, do której samemu przyjeżdża się odpocząć na jej łonie. Dla mnie tacy ludzie są tym co wyrzucają - śmieciami. Nad piękną Narwią zdarzyło mi się raz po prostu posprzątać [po 'kimś'] kilka torebek po czipsach itp, bo zwyczajnie nie mogłem przy tym przebywać i patrzeć jak wiatr zwiewa śmieci do wody... Kleber - słowa o tym, że w większości śmieciarzami są ludzie z rejestracjami BL to krzywdzące uogólnienie i na pewno nie pokusiłbym się o stwierdzenie, że 'większość to tzw. BL'e, bo nie raz i nie dwa widziałem 'spuściznę' po samochodach na BLM, BKL, BZA. Nie jednokrotnie widziałem oczywiście również po BL. ========================--------========================== Pomimo, że większością winy można [i należy] obarczać samych śmieciarzy, to niestety Gminie też należy się rózga. Można wyraźnie wskazać miejsca, do których uczęszcza sporo ludzi i śmieciarzy i może warto by postawić w tych miejscach kilka śmietników lub jakiś kontener? A może chociaż jakąś tabliczkę informującą o tym, że śmiecenie jest karane karą grzywny? Śmieci nie ma tam aż tyle, by miały być wywożone częściej niż co 1,5 miesiąca, więc koszt nie byłby chyba niebotyczny? ========================-------=========================== Mam nadzieję, że ten temat przeczytają 'ludzie', którzy sami śmiecą i zreflektują swoje zachowanie.
|
|
Tak niestety jest wszędzie, często idąc do lasu na grzyby zastaję tam masę śmieci - papierki po różnego rodzaju przekąskach i co najgorsze szklane butelki po wódce, winie, piwie. Zero wyobraźni, jeżeli akurat mam ze sobą plecak to zbiorę tyle śmieci ile zdołam, ale zaraz po mnie przyjdzie jakiś brudas i znów naświni.
|
|
Jak coś zamówisz i ma to być do odebrania w niedzielę to chyba raczej tak :)
|
|
No to najlepiej zadzwonić i zapytać, zawsze znajdzie się w Łomży cukiernia która zrobi Ci świeży na niedzielę ;) facmen
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |