poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Janusz Kurtyka: postawa gen. Kiszczaka jest tchórzostwem niegodnym oficera

A pamięta kto Barbapapę??

Teraz, za sprawą podszeptów z zewnątrz ;), zaczęłam Nienackiego "Wyspę złoczyńców"... Zaczyna się lux! :) Że też wcześniej tego nie łyknęłam...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Janusz Kurtyka: postawa gen. Kiszczaka jest tchórzostwem niegodnym oficera

To załóż inny wątek, który będzie tego dotyczył...

Zbych

Nic nie trwa wiecznie !

....i "Delfin Um"!

....a o Szagmie, Spartakusie i elektrycznych mrówkojadach jest trochę tu: http://twoj.net/index.php?s=ce230ac7910143c95915f9aab656da9e&showtopic=4722

a tytuł bajki to był "Zaginione światy" czy coś takiego.
...
Znalazłem:

http://starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=175

ROFL

Kto jak kto, ale żeby MrS polecał takie gówno, jakim jest Word a.k.a FrontPage? Widziałeś kiedyś "kod" wytworzony przez to coś? :D

Zbych

seria chińskich bajek..... pamiętam że byłem zawsze pod wrażeniem tego smoka i piosenki tytułowej...! :)

apostata

Nomex spójrz na datę mojego posta, który zacytowałeś to będziesz wiedzieć, dlaczego cena nie jest aktualna.
59 zł obowiązuje już od kilku miesięcy, od ilu dokładnie nie pamiętam.

Do Marcin_23: nie znałem człowieka i wcale nie zależało mi na ocenie jego osoby.......jeśli tak to odebrałeś.

Ale tak zazwyczaj bywa.

A tak na marginesie.....jak miałem odebrać te " to lepiej przemilcz "?

Te brakujące 80 tys. zł zdefraudowała księgowa z kuratorium. Więc kto powinien płacić? Bo ja słyszałem, że to ma zwrócić właśnie kuratorka.

Zbych

Tak myślisz? Przeczytaj więc książkę "Zakazana archeologia". A co do wiary- to jest sprawa właśnie WIARY wynikającej z potrzeby istnienia Absolutu i nauka nasza (młodziutka zresztą) nie ma tu wiele do powiedzenia. To nie te argumenty. Takie pytania zadaje sobie zresztą każde młode pokolenie, aż w końcu ułoży sobie jakoś ten swój świat duchowy (niematerialny zresztą i poza "nauką", która bez przerwy się myli i ciągle poprawia swoje twierdzenia- to też są jej błędy młodości)...

Łomża Guerillas

sorry Maciek ale nie widziałem Twojej wiadomości:P - wysłaliśmy w tej samej minucie :)

Tak naprawdę, to chyba nikt nie lubił tych tzw.bajek..
Zawsze miały wydźwięk wychowawczy i dominowała w nich dydaktyka.

Technicznie były to albo kolejno fotografowane czarno- białe rysunki z tekstem zza kadru ("Przygody gąski Balbinki", "Gucio i Cezar") albo nudne podrygiwanie w jednym miejscu pacynki wygłaszających nudne monologi ("Pan Cerowany") albo dialogi ("Jacek i Agatka").

Szczytem techniki w tym bloku ustrojowym były animowane kukiełki w eNeRDdowskim "Piaskowym Dziadku", a w Polsce chyba "Piesek w kratkę" albo "Plastusiowy pamiętnik".

"Bolek i Lolek" oraz sowiecki "Wilk i zając" to już rewolucja w Dobranockach.
Ale tak naprawdę, to wszyscy oglądali chętniej w poniedziałkowe popołudnia "Zwierzyniec". Nie dość, że pan Michał Sumiński potrafił opowiadać o zwierzętach, to ostatnie 10 min. to był oddech Zachodu- film z Misiem Yogi albo Psem Huckelberry.

Dzisiaj dzieci mając całe kanały z kreskówkami przez 24 godziny nie są w stanie zrozumieć jak można było czekać przez tydzień na kolejne 10 minut filmu. I jakim rozczarowaniem było, jesli tenże film nie zmieścił się w programie (bo pogadanki oświatowe i ideologiczne zawsze były ważniejsze).

I żeby Was (tych młodszych) jeszcze dobić przypomnę, że video nie istniało, program w telewizji był jeden i zaczynał się po południu, a odbiorniki miały czarno- białe monitory.

Szczerze, to nie jestem zadowolony. Moją faworytką do tego tytułu był miss Puerto Rico, ale i tak bardzo wysoko zaszła. Wg mnie jest z nich wszystkich najpiękniejsza. A Polka ... nawet nie wiem, która była od końca :]

Jeżeli masz zewnętrze IP to to jesteś aktive.
Polecam strone http://www.dcpp.one.pl/

To jest dawna 1-go maja teraz 3-go maja wjazd op ul.Polowej tam z tyłu po lewej stronie jest teraz biblioteka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org