Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CHRZANOWSKI nie ma nic wspólnego z PiS, jak teraz wytłumaczy wyrzucenie go z partii ? Znów będzie chrzanił o wartościach i sztywnym kręgosłupie moralnym ? |
heeej ;))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CHRZANOWSKI nie ma nic wspólnego z PiS, jak teraz wytłumaczy wyrzucenie go z partii ? Znów będzie chrzanił o wartościach i sztywnym kręgosłupie moralnym ? |
Mrauuu głodny jestem;) a wiesz do serca mężczyzny tylko i wyłącznie przez żołądek można trafić:) Dzisiaj bylem kuszony piernikiem Ty mnie kusisz naleśnikami wiecie jak mnie podejść;)
|
|
Re: CHRZANOWSKI nie ma nic wspólnego z PiS, jak teraz wytłumaczy wyrzucenie go z partii ? Znów będzie chrzanił o wartościach i sztywnym kręgosłupie moralnym ? |
Zamienię kartę pamięci micro sd m2 2gb. Na micro sd.
|
|
Wlasnie hubabuba. A wszystko o co sie rozchodzi? O PIENIADZE i wszystko na ten temat.
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=wFJVdC0HjxI&feature=feedu http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/11/12/marszu-nie-mozna-nie-wspierac/ Ja skłaniałbym się do hipotezy, że lewica , antifa wszczęła celowo burdy, żeby skompromitować Marsz. Mogli wysłać kilku swoich faszystów w przebraniach kibiców. No i pewnie tzw kibole też swoje zrobili. Przy okazji taki mały eksperyment.
|
|
Witam. Dziś zaginał mój pies. Suczka mieszaniec beagel-amstaff. Znaki szczególne biały pasek na karku, maść biszkoptowa. Bardzo proszę o kontakt tel. 514 961 048.
|
|
w jakiej części Łomży zaginął?
|
|
ten prawdziwy marsz to piknik popierający wysokie ceny paliw, bezrobocie i cały ten syf. To święto nie powinno być tylko historycznym paplaniem, że jakimś cudem Poland przetrwało, ale też refleksja, czym ten kraj jest teraz.
|
|
Witam chciałbym dołączyć się do dyskusji, kilkakrotnie zbierałem się do napisania kilku zdań w podobnych tematach na tym forum, lecz zwykle brakowało mi czasu, lub poziom dyskusji spadał do poziomu w którym nie chcę się udzielać. Należę do szumnie określanej grupy "BLM" :) Zastanawiają mnie negatywne wypowiedzi w temacie, osób bezpośrednio związanych z rolnictwem. Tak jakby same sobie w gniazdo brudziły. Rolnik- osoba która wytwarza produkty na wsi jest tylko maleńkim ogniwem w całej machinie rynkowej, gdzie gotowy produkt może zakupić każdy, zarówno osoba która pracuje w mieście jak i ta na wsi. Po drodze są firmy transportujące, przetwórnie, hurtownie,sklepy. Oczywiście wokół samego rolnika jest również całe mnóstwo firm i instytucji, dostarczających środki do produkcji jak również urzędnicy w instytucjach państwowych. Każda złotówka która w jakiś sposób jest wbudowana w Polską wieś, czy to z budżetu krajowego czy też UE, wiąże się z zatrudnieniem osób pośredniczących. Wszyscy powinni się z tego tytułu cieszyć, iz istnieje możliwość korzystania z funduszy "europejskich". Jak powszechnie wiadomo do każdej złotówki otrzymanej przez Kowalskiego- rolnika potrzebna jest ta druga Kowalskiego, bądź gdy jej nie ma to kredyt. Taka sytuacja jest również w firmach i samorządach, mogą się różnić tylko proporcje środków własnych do tych "otrzymanych". Kto mi wytłumaczy dlaczego z powodu otrzymywania przez rolników decyzji o płatnościach bezpośrednich, sprzedawcy podnoszą ceny środków produkcji (typu nawozy, materiał siewny, paliwo etc)? Dlaczego w sklepach wzrosły zauważalnie ceny żywności a dla rolników nie ma to odzwierciedlenia w wyższych przychodach? Oczywiście są sytuacje marginalne, jak wszędzie. Choćby to że dopłaty bezpośrednie pobierają właściciele ziemi a nie faktyczni użytkownicy. Bardzo często właściciel pracuje w mieście, ziemię uprawia sąsiad a pieniążki płyną na konto właściciela, pomimo iż są przeznaczone na poprawę konkurencyjności polskiego rolnictwa. Ile z tego dostaje faktyczny rolnik? Oczywiście jesteśmy (jako kraj) w UE i jeżeli polscy rolnicy nie wyprodukuja żywności zaimportujemy ją z zachodu. Nie mając wpływu na jakość, smak, zdrowotność itd. Wtedy będzie super i włączy się ogólnonarodowe narzekanie. Polska to dziwny kraj. Podatek dochodowy w rolnictwie, owszem ale z wszelkimi ulgami, odliczeniami itd. Reforma KRUS, owszem ale z podwyższeniem zasiłków chorobowych, rent, emerytur. Jaki procent gospodarstw rolnych w Polsce może być obłożonych podatkiem dochodowym? Ile z nich posiada ten dochód? Kto zastąpi rolnika jeżeli jest chory? Urlop? Jakiś dzień w tygodniu wolny od pracy? Wiele jest spraw których uczestnicy dyskusji nie zauważają, proszę zdjąć klapki z oczu i spojrzeć na sprawę rolnictwa z innej perspektywy. Pozdrawiam Anatol M.
|
|
a swoją droga to rolnicy fajnymi brykami jeżdża gdyby nie oni to obcokrajowcy którzy przejeżdżają przez to zapomniane miasto pomyśleliby że tu jeszcze jest komuna Anatol M.
|
|
przed laty u kamińskiego robiłem tzw 2 kę jeśli jeszcze tam pracuje ten szkoleniowiec to nie patrz na cenę ostry był gośc ale np, z cofaniem na lusterka nie mam problemu do dzisiaj oraz z wieloma innymi sprawami z tym związanymi, polecam
|
|
yhy..a to tam trzeba powiedziec ze tylko do jacuzzi ?
|
|
nie no przynieść raczej trzeba, ale jak wejdziesz do basenu bez czepka to ratownik zwróci Ci uwagę, a w jacuzzi i saunie nie obowiązują
|
|
no i pieczywo:) często i prawie wszędzie można znaleźć jakieś dobre:) im większe miasto tym gorsze i droższe pieczywo. A co do tematu to jaka Łomża jest przeczytajcie tu: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Łomża
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |