sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
LiS - dwuglowy potwor

Treść jest ukryta

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: LiS - dwuglowy potwor

Treść jest ukryta

Myślę, że Magistratowi właśnie brak kopuły....

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

:D
Zbycha refleksja nad tematem... hmm, myślę trafna jest...
No cóż, fizjologia, ot co! :)

bagrmosen

Nie kopuły brak, lecz... pod kopułą.

WIDZĘ ŻE NIE DO KOŃCA ZOSTAŁEM DOBRZE ZROZUMIANY. JA NIE CHCĘ LIKWIDACJI STACJI W ŁOMŻY. NIECH TYCH POCIĄGÓW, ZWŁASZCZA TOWAROWYCH, WJEŻDŻA I WYJEŻDŻA JAK NAJWIĘCEJ. NIECH SIĘ LUDZIOM BIZNES KRĘCI JAK NAJLEPIEJ, ALE CZY MUSZĄ TO ROBIĆ W GODZINACH SZCZYTU? ROZKŁAD JAZDY KTOŚ USTALIŁ I KTOŚ GO MOŻE ZMIENIĆ. PRZESUNIĘCIE GO O JEDNĄ GODZINĘ TRAGEDII NIE ZROBI, A KIEROWCOM UŁATWI ŻYCIE.

Nowa Matura z Języka Angielskiego – 2005 !!!

Masz zastrzeżenia co do twojego wyniku z Nowej Matury z Języka Angielskiego?

Jeśli tak, to możesz wysłać listem poleconym do odpowiedniej Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej podanie – wniosek o wydanie kserokopii poprawionej pracy – masz do tego prawo. Uwagi praktyczne – tylko list polecony, nie zwlekaj wyślij wniosek do OKE jak najszybciej, argumentując to krótkimi terminami rekrutacji na studia oraz tym, że ewentualna korekta wyniku z egzaminu maturalnego dokonana przez OKE może wpłynąć na przyjęcie na dany kierunek studiów. OKE może żądać od wnioskodawcy opłaty za wydanie kserokopii (20gr/1strone), dlatego we wniosku należy zaznaczyć, że wnioskodawca gotów jest ponieść koszty sporządzenia i przesłania kserokopii. Po otrzymaniu od OKE kserokopii twojej pracy – możesz zlecić fachowcowi, najlepiej „native speaker” weryfikacje twojej pracy, a następnie możesz złożyć do OKE (listem poleconym lub osobiście) reklamacje – wniosek o zmianę wyniku punktowego z egzaminu maturalnego, argumentując to błędami wskazanymi przez native speaker-a. Język angielski występuje w wielu „odmianach” Brytyjski, Irlandzki, Szkocki, Amerykański, Kanadyjski, Australijski, Nowa Zelandia, itd., a w każdym z nich wiele niuansów. Każda poprawna WYPOWIEDŹ PISEMNA na egzaminie (w dowolnej odmianie angielskiego) powinna być oceniona pozytywnie, podczas gdy w praktyce polski egzaminator kreśli nieznane dla siebie samego sformułowania. Gra idzie o 15 pkt. na poziomie podstawowym, 18 pkt. rozszerzonym, a dla klas dwujęzycznych 20 pkt. arkusz I i 30 arkusz II.

(....)

Maciek1990 i inne zwierzątka też...

elmar1973

Tak już jest...

redzio...ajtiti.....to wcale nie o to chodzi (widac o czym myslisz=) ale co ja tu bede tlumaczyc, heh..=P

**
ryskago, a moshna by wiedzieć ile masz latek?
(to nie podryw=P, tylko tak z ciekawosci)

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org