Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LiS - dwuglowy potwor |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LiS - dwuglowy potwor |
Treść jest ukryta
|
|
Myślę, że Magistratowi właśnie brak kopuły.... ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
:D Zbycha refleksja nad tematem... hmm, myślę trafna jest... No cóż, fizjologia, ot co! :) bagrmosen
|
|
Nie kopuły brak, lecz... pod kopułą.
|
|
WIDZĘ ŻE NIE DO KOŃCA ZOSTAŁEM DOBRZE ZROZUMIANY. JA NIE CHCĘ LIKWIDACJI STACJI W ŁOMŻY. NIECH TYCH POCIĄGÓW, ZWŁASZCZA TOWAROWYCH, WJEŻDŻA I WYJEŻDŻA JAK NAJWIĘCEJ. NIECH SIĘ LUDZIOM BIZNES KRĘCI JAK NAJLEPIEJ, ALE CZY MUSZĄ TO ROBIĆ W GODZINACH SZCZYTU? ROZKŁAD JAZDY KTOŚ USTALIŁ I KTOŚ GO MOŻE ZMIENIĆ. PRZESUNIĘCIE GO O JEDNĄ GODZINĘ TRAGEDII NIE ZROBI, A KIEROWCOM UŁATWI ŻYCIE.
|
|
Nowa Matura z Języka Angielskiego – 2005 !!! Masz zastrzeżenia co do twojego wyniku z Nowej Matury z Języka Angielskiego? Jeśli tak, to możesz wysłać listem poleconym do odpowiedniej Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej podanie – wniosek o wydanie kserokopii poprawionej pracy – masz do tego prawo. Uwagi praktyczne – tylko list polecony, nie zwlekaj wyślij wniosek do OKE jak najszybciej, argumentując to krótkimi terminami rekrutacji na studia oraz tym, że ewentualna korekta wyniku z egzaminu maturalnego dokonana przez OKE może wpłynąć na przyjęcie na dany kierunek studiów. OKE może żądać od wnioskodawcy opłaty za wydanie kserokopii (20gr/1strone), dlatego we wniosku należy zaznaczyć, że wnioskodawca gotów jest ponieść koszty sporządzenia i przesłania kserokopii. Po otrzymaniu od OKE kserokopii twojej pracy – możesz zlecić fachowcowi, najlepiej „native speaker” weryfikacje twojej pracy, a następnie możesz złożyć do OKE (listem poleconym lub osobiście) reklamacje – wniosek o zmianę wyniku punktowego z egzaminu maturalnego, argumentując to błędami wskazanymi przez native speaker-a. Język angielski występuje w wielu „odmianach” Brytyjski, Irlandzki, Szkocki, Amerykański, Kanadyjski, Australijski, Nowa Zelandia, itd., a w każdym z nich wiele niuansów. Każda poprawna WYPOWIEDŹ PISEMNA na egzaminie (w dowolnej odmianie angielskiego) powinna być oceniona pozytywnie, podczas gdy w praktyce polski egzaminator kreśli nieznane dla siebie samego sformułowania. Gra idzie o 15 pkt. na poziomie podstawowym, 18 pkt. rozszerzonym, a dla klas dwujęzycznych 20 pkt. arkusz I i 30 arkusz II. (....)
|
|
Maciek1990 i inne zwierzątka też... elmar1973
|
|
Tak już jest...
|
|
redzio...ajtiti.....to wcale nie o to chodzi (widac o czym myslisz=) ale co ja tu bede tlumaczyc, heh..=P ** ryskago, a moshna by wiedzieć ile masz latek? (to nie podryw=P, tylko tak z ciekawosci) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |