Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skąd oni wezmą 120 tys. zł.? |
dziękuje :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skąd oni wezmą 120 tys. zł.? |
Otóż stawiamy :-) po to by rozdzielić zdanie złożone. Jedynie przed spójnikami ( i, lecz, ale ) tego nie robimy. Jako że spójniki łączą ze sobą autonomiczne wypowiedzi, ich stosowanie jest blisko związane z interpunkcją, zwłaszcza z zastosowaniem przecinka jako znaku oddzielającego. W języku polskim zdanie podrzędne należy zawsze oddzielać przecinkiem od zdania względem niego nadrzędnego (z obu stron, jeśli to możliwe). Stąd często powtarzana w szkołach reguła nakazująca stawianie przecinka przed określonymi spójnikami (np. bo, że), która obejmuje jednak tylko część zastosowań przecinka w tej funkcji (spójnik występuje tylko z jednej strony zdania podrzędnego) i nie jest zbyt ścisła (spójnik może wystąpić w środku zdania podrzędnego, na granicy dwu zdań podrzędnych lub być częścią spójnika zestawionego). Źródło - wikipedia. Pozdrawiam :-))
|
|
Relax. cena 65PLN no chyba ze sie uczysz to 50VizeV napisał(a):
|
|
Jedzie ktos moze jutro (niedziela) do Wawy autem w okolicach poludnia i ma wolne miejsce prosze o kontakt 519 782 388, Pozdrawiam
|
|
mam plan! spotkajmy się jutro o 12 na skate parku zróbmy marzannę z patyków worków po ziemniakach itp i pobiegnijmy na nowy most pożegnać zimę :) a potem każdy sobie wróci obraną trasą. who's with me?
|
|
Jestem z Łomży i mogę powiedzieć że wiele jest bardziej porządniejszych ludzi w Nowogrodzie niż w Łomży. Nie można komentować miasta po paru osobach!!!!
|
|
http://www.3dwhite.pl/?click=e7deeebc335e0e3cb758cc6f534d44f7
|
|
Kiedy są dni otwarte w I LO??
|
|
Mam taką prośbę (głownie do kobiet ;)). Gdzie mogę znaleźć dobre lumpeksy w Łomży? Przez dobre rozumiem, że można znaleźć fajne, ładne ciuchy... Pomóżcie, proszę... :)
|
|
http://i39.tinypic.com/2qsxpts.jpg Chyba nie musimy tłumaczyć Pozdro i do zobaczenia
|
|
NA DWORCU AUTOBUSOWYM P RZY APTECE ,NA WYSZYNSKIEGO PO PIEKARNI,W BUDYNKU POLO MARKETU
|
|
Balthazar nie interesuje nie komentuj i wypad
|
|
Ludzie!!! Nie rozumiecie co się do Was pisze? Ktoś zapytał o otwarcie sezonu, a Wy tutaj ciśniecie że motory to to i tamto...motory są fajne, a jak przeszkadza ich ryk to zgłoście to na policję - nawet motory muszą spełniać wymogi, więc niech policja się zajmie łapaniem tych niesprawnych - próg głośności to chyba 90 dB. Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |