Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
tv n-ka |
Ma ktoś może tv n-kę i mogłby polecić instalatora tzn do ustawienie skosu konwertera (resztę mam po polsacie ) tak żeby jakość sygnału na obu tunerach była ok. Bo jak narazie polsat cacy jakośc ok 90 % a nka jeden tuner siła/jakość 85/90 a drugi sił/jak. 85/0
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: tv n-ka |
Zadzwoń do tego gościa ja ci mogę go polecić powiedz ze jesteś od Tomka .Kolega zakłada anteny już z parę wiosen i ma do tego przyrząd dużo cię na pewno nie skroi Tel 606-444-276
|
|
JEśli masz siłe/jakosc 85/90 to znaczy że jest ok , lub złapałeś Astrę a nie Hotbirda. Musisz pobawić się w ukrytym menu Spróbuj tej magicznej kombinacji Setup->żółty->728 i w ustawieniach popróbuj z Diseq i różnymi LNB, bo siłę sygnału masz OK. Robimy tak: Menu, żółty klawisz, 728 i ... ustawienie Diseque + zmiana LNB z 1 na 2 i .... .powinno działać Jako ciekawostka: Reset nbox-a sposób 1 naciskamy kolejno: menu, res i potem na około 5 sec prawy kursor na panelu dekodera. (ustawienia fabryczne , chyba), start dekodera diseq trzeba ponownie ustawić na ON jeżeli jest. sposób 2- naciskamy jednocześnie menu, res, prwy kursor i trzymamy ok. 5 sek. :) Aha powiedz jaką masz antenę ( rozmiar ) ?
|
|
antena 90 cm nbox rekorder antena 1 jakość Ok antena 2 jakość 0% i poza tym nie ma wszystkich kanałów wypobowałem na konwerterze samsunga z 2-ma wyjściami jest syg+ jakość ok 90% ale kupiłem konwerter inverto z 4-ma wyjściami (bo mam polsat + n-ka) i niestety na tym nie idzie na dwa tunery do nboxa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |