Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
sposób na kaca SZYBKO PROSZĘ WAS |
Bardzo Was proszę podajcie skuteczny sposób na kaca (oprócz dzień wcześniej nie pić), tylko proszę SZYBKO
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: sposób na kaca SZYBKO PROSZĘ WAS |
Alka- prim... _____________________________________________________ ![]()
|
|
Gorący rosół, herbata. Kapusta kiszona. Sen. Żadnych zimnych napojów.
|
|
Spotkałem się z wieloma sposobami na kaca. Trzeba też nadmienić, że jest kilka rodzajów tego właśnie samopoczucia. 1. Zimne piwo :) 2. Jak najwięcej witaminy C (polecam kwas z kapusty - można go kupić nawet w biedronce) 3. Maślanka 4. Rosołek 5. Gorąca gorzka herbata A ogólnie najlepszym sposobem na kaca to tak jak napisałaś jest dzień wcześniej nie pić, choć przysłowie też głosi "Czym się wczoraj zatrułaś, dzisiaj się lecz!" Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłem.
|
|
He he he :-) Przede wszystkim przeciwbólowe. One najważniejsze, żeby "baniaka" nie rozwaliło. Dobrze na to sprawdzi się Gripex, Coldrex i inne tego typu na przeziębienie jeśli nie masz zwykłych mocnych przeciwbólowych. Ja stosuje do tego naturalny ekstrakt z cytryny i wypijam całą buteleczkę, ewentualnie jem całe obrane cytryny. Z doświadczenia wiem, że pozwala zminimalizować "dziwne uczucie w żołądku". No i kwas w nich zawarty "przegryza" trochę żołądek i wchodzi w reakcje z resztkami alkoholu w żołądku. Ewentualnie Renigast, środki na niestrawność. Ale cytryny wręcz niezbędne. Jak w sklepie znajdziesz Isostara to sobie kup, będziesz mieć lepiej nawodniony organizm. Red Bull itp przedłużają ten "ciężki okres", więc nie pij dziś tego, kawa działa podobnie. I w kufel od piwa zrób sobie gorącej herbaty i pij powolutku co jakiś czas. Jak przeciwbólowe zaczną działać to zwykły rosołek z kostki sobie wypij, żeby żołądek miał co trawić innego niż alkohol.
|
|
klina zabij klinem 100 g z pieprzem tez moze byc ale najlepsza lest 100g i poprawic 100 jak zaladek zacznie pracowac to mozesz te inne polecane dodatki ale nie piwo to utrwalacz
|
|
żurek, maślanka, mleko, alkaprim
|
|
Przede wszystkim duzo bialka, moze byc jajecznica, jakas maslanka, jogurt itd, gdyz alkohol scina bialko i wtedy szybciej organizm go wydala
|
|
Po pierwsze zimny prysznic na zmianę z gorącym, później: kefir lub maślanka, dużo VIT C pod każdą postacią (np. sok z kapusty kiszonej lub cytryny). Nie polecam zadnych rosołków z proszku ani innych rzeczy zawierających jakieś E trucizny. Sen i czekać. A na drugi raz więcej rozsądku w tym, co i jak się pije. pozdrawiam życzę zdrowia
|
|
witam przed wypiciem kilka witaminek C, na drugi dzien zero kaca i przedwszystkim na kaca dobre jedzonko :)
|
|
Hmm to tek może naukowo:) czyli jajecznica i pełnoziarnisty tost posmarowany miodem. Do picia sok (np: pomidorowy). Dlaczego? a no dlatego: Jajka – zawierają aminokwas, cysteinę, który pomaga wątrobie rozłożyć alkohol obecny w organizmie. Tost – zaabsorbuje resztki alkoholu w twoim żołądku i złagodzi mdłości. Ziarna zbóż – są bogatym źródłem witaminy B, której zapasy zostały uszczuplone przez alkohol. Dodadzą energii potrzebnej do zneutralizowania alkoholu. Miód – zawiera fruktozę, która wspomaga metabolizm, organizm szybciej pozbędzie się szkodliwych substancji (miód musi być naturalny). Pomidory - zawierają potas. niekatuj sie cytrynami, te owszem ożeźwia cie napewno ale tylko chwilowo:) leki przeciwbolowe - 400 mg ibuprofenu lub 650 mg aspiryny, aby ukoić stan zapalny w tkankach otaczających naczynia krwionośne oraz zablokować produkcję prostaglandyn (hormonów tkankowych powodujących rozszerzanie się naczyń krwionośnych – większy ból). Nie można przyjmować tabletek przeciwbólowych zawierających paracetamol jeśli piło się alkohol, połączenie może być toksyczne!!!!! a łącznie środków przeciwbólowych z alkoholem częściej niż 2 razy w tygodniu może spowodować problemy żołądkowe i w dłuższym czasie zniszczyć wątrobę!!! No to w zasadzie tyle, aha sen jak najbardziej. Zamiast kawy lepszy Redbull niedoda skrzydel ale nieco rozrusza, chociaz kawa też jest dobra. No i dozooooo plynów - nie gazowana woda, mineralizowane napoje izotoniczne (isostar), naturalne soki (dostarczają fruktozy – źródło energii). Prysznic tylko w wodzie letniej. Ćwiczenia też sa pomocne, poniewaz wydalanie toksyn następuje w dużej mierze przez skórę stąd nieprzyjemny zapach następnego dnia. Dlatego dobrze jest poćwiczyć. Podczas ćwiczeń należy obficie uzupełniać płyny. Ćwiczenia wspomagają proces przemiany materii, wydalanie alkoholu i toksycznych produktów jego przemiany z organizmu. To tyle i opłacało sie pić:)))))) Fiku
|
|
Imprezka była chyba warta tego co ?? na kaca najlepsze jest powietrze z materaca hehe... nie no żartuje ;P Serialnie to piwko powinno postawić cię na nogi Pozdrawiam
|
|
nigdy w zyciu bialka kolega podczas picia pil bialko scielo sie i ledwo co przezyl najlepsza jest lyzeczka miodu a nawet nie jedna odrazu pomaga
|
|
Oczywiście ze białko nie jest wskazane podczas picia alkocholu, ten reaguje z białkiem powodując uszkodzenie lub smierć komórek, ale jak mysle potocznie nazywany kac jest po piciu na drugi dzien. Wogole alkocholu nie powinno sie łaczyc z niczym, bo zawsze jakas reakcja z czyms moze nastapisc, czysta chemia... miód jak napisałem wcześniej super sprawa, najlepiej wogole wypic go przed planowana impreza:) Fiku
|
|
same wspomnienie alkoholu wywołuje u mnie uczucie mdłości także wolę nawet na to nie patrzeć... Te cytryny postawiły mnie trochę ze stanu "wegetacji". Zjadłam porządny obiad złożony z pieczywa, jajek i soku pomidorowego i czuję się całkiem po ludzku :) Szkoda, że miodu nie mam. Ale dla mnie to jest naprawdę wielki sukces, przeważnie kac mnie trzyma okrutnie cały dzień. Także dziękuje za posty :)
|
|
A mi lekarka powiedziała, że na kaca to najlepsze są lody, bo uzupełnia się glukozę, poza tym kapusta kiszona i herbata z cytryną.
|
|
Klin w postaci "bloody mary" drinka. Jak mam wstret do alko na drugi dzien, tak bloody mary wchodzi jak miod i czuje sie lepiej. Cezko poprzestac na jednym, ale radze tak jednak zrobic. Dla niewtajemniczonych to drink z wodki, soku pomidorowego przyprawiony tabasco sosem na ostro, worcestershire sosem, sokiem z cytryny, limonka. Znajomy dodaje czarna oliwke, ciut ogorka kiszonego. Bomba, ale oczywiscie dla kazdego dziala cos innego.
|
|
Na kaca to sex polecam!
|
|
NAJLEPSZE NA KACA JEST POWIETRZE Z MATERACA:P
|
|
Znalazłam stary wątek i może go odświeżę, ja ostatnio tak się męczyłam po wypiciu piwo, że to był koszmar i żadne cuda typu kiszona kapusta nie pomagały. W aptece jednak pani poleciła mi KC-24 żebym wzięła w czasie picia alkoholu i rzeczywiście czułam się później dobrze. To teraz zawsze będę miała go ze sobą.
|
|
Na kaca najlepsza jest praca kolego, ha ha ha !!!
|
|
Wow ,farmaceuta :)
|
|
Fiku zrobiłeś na mnie wrażenie
|
|
Tylko nie herbata ! ![]() ________ Malachit
|
|
najlepszy to po piciu wypic szklankie wody przez o, albo wiecej, jak jestem w stanie to zawsze wypijam i na drugi dzien niemam kaca
|
|
szklaneczka czystej taka mała setka tylko nie piwo dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
sex na kaca
|
|
Ja ostatnio wyczaiłem nowe, mało znane tabletki na kaca całkiem inne niż 2kc itp. Bierze się 2 tabletki przed piciem i można śmiało ''walczyć'':) PREVENTO polecam z ręką na sercu:) Tomek02
|
|
slotkih zeczy i szklankie soli wypic :D ![]()
|
|
ja kaca lecze od rana i już ledwo widze litery człowiek lasu
|
|
śledź
|
|
69 i lorus mają rację ;) Najlepszy na kaca jest sex ;)
|
|
Ch uja, nie działa zbyt dobrze, najlepszy jest śledź i praca. Bo na kaca najlepszy śledź i praca.
|
|
trzeba leczyć tym, czym się zatruło. tylko w mniejszej dawce, afkoz... ;)
|
|
sete
|
|
jajunio
|
|
seta i jajko na surowo z solą ! ![]() ________ Malachit
|
|
SAMEEGO CHLEBA SIE NAJEDZ ALE TYLKO SRODEK, BEZ SKORKI h0jowe forum
|
|
Ostry sex! Najlepiej z dwiema dziewczynkami!!! :P
|
|
ale z was zgrywusy sonia już pewnie ze sto razy miała kaca od tamtej pory i na pewno wypróbowała wszelkie możliwe warianty nawet te, o których nie napisaliście... pozdrawiam wszystkich na kacu !!!
|
|
praca
|
|
Przed impreza wziąć PREVENTO (2 tabletki wystarcza) i dobrze sie bawic :) nastpenego dnia kaca nie powinno byc :)):)
|
|
Akla-prim albo inna Alka - tysz dobra!! Poza tym sok z pomidorów i piwo :)
|
|
najlepiej to znow sie urznac i smialo spiewac: kac nie dogoniet kac niedogoniet ell pablo
|
|
a tak powaznie to sok z 4-5 cytryn wycisnac do szklanki 2 łyzeczki cukru i 100ml wody wymieszac i wypic najwazniejsze to uzupelnic cukier i witamine c ktore alkohol wyplukal z organizmu.a nastepnym razem zeby nie miec kaca po skonczeniu libacji przed polozeniem sie do luzka 2lyzki miodu wtedy podczas snu organizm uzupelni sie w wyplukany cukier i rano zadnych dolegliwosci nie ma pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym roku! ell pablo
|
|
brutalne ale sprawdzone zwymiotować poządnie do tego najlepiej użyć soku pomidorowego albo sody oczyszczonej pomoże Bubero
|
|
mi pomaga maślanka, ciepła herbata,jezeli chodzi o napoje to tylko power rade(100%skuteczności).nie polecam zadnych napojów energetyzujących to jest masakara.
|
|
Da komuś do japy i niech Ci obciągnie. Od razu stawia na nogi mowie Ci. Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...
|
|
Polecam gorąco sprawdzony sposób na kaca! https://www.2kc.pl/pl/n/56
|
|
Te tabletki musujące od 2KC też stosowałam. Powiem szczerze, że warto :) Wiedziałam, że zbliża się gruba impreza, więc zastosowałam je przed, w trakcie i po. Na drugi dzień koleżanki narzekały na ból głowy, a ja czułam się świetnie ;) Tabletki rozpuszczone w wodzie potrafią postawić na nogi :)
|
|
Krystyna poszukaj sobie forum u siebie w Krośnie i tam się udzielaj.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |