Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Odśnieżanie ulic Łomży |
Czy w naszym mieście ktoś odśnieża ulice czy służby mają ferie jak uczniowie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Odśnieżanie ulic Łomży |
a tobie co znowu Pomysłowo.
|
|
Kasa się rozeszła na podwyżki, nagrody i premie
|
|
Na 500+ się rozeszła ;)
|
|
MENON. 500+ jest potrzebne. A co do ośnieżania to jest wedle wszelakich prawideł 2 godziny po ustaniu opadów na usunięcie śniegu i posypanie. gość lomza
|
|
Jedynie natychmiast trzeba usuwać oblodzenia i posypać gość lomza
|
|
Ferie już się skończyły a po Łomży jeździ jeden pług (widziałem)
|
|
Jest ale dla biednych, a nie dla wszystkich. No i też niestety obawiam się, że dla niektórych to jest sposób zarabiania na dostawy taniego wina, a nie na dzieci, które narobią.
|
|
koliberek ale to bylo rok temu ? to to sie nie liczy :)
|
|
Popieram załozyciela postu, miałem ta przyjemność jeżdżenia dziś kilka godzin po miescie i takiej masakry dawno na drogach nie widziałem. Legionów do 9 rano nawet nie ruszona, na Piłsudskiego mam wrażenie że w ogóle nikt nie odśnieżał dziś nie mówiąc o osiedlowych ulicach, szok. Jka zwykle zima zaskoczyła służby w środku lutego !!!
|
|
Jacy wy wszyscy madrzy!!! jezdza non stop po 12 - 15 godz i nikt nie daje im wolne zapierdalaja w pocie czoła byscie mogli kuzwa jezdzic, solarki jezdza!!!!! jesli wam sie nie podopa łopaty w dłonie i zapierd.... bo inaczej nie powiem zobaczycie jak to dobrze jak snieg napizdza a trzeba odsniezac by wam bylo dobrze chodzic po chodnikach i jezdzic po ulicach napiszcie do prezydenta niech wybuduje wam drogi podgrzewane to tego nie bedzie i juz!
|
|
Opady śniegu, zawieja, zamieć - to temat idealny dla tumanów do rozpowszechniania wyświechtanego tematu o nieodśnieżaniu i szukaniu odpowiedzialnych za wystąpienie zimowych warunków atmosferycznych w środku lutego - warunków, które stawia natura, a ona bije człowieka na głowę w każdym elemencie swojej wielkości ...
|
|
Nie przesadzajmy. Ludzie którzy jeżdżą odsniezarkami czy w jakikolwiek inny sposób odsniezaja drogi czy chodniki wykonują swoją pracę i za to dostają wynagrodzenie na które się zgodzili podpisując umowę. Nie należy dziwić się mieszkańcom, że narzekają bo na drogach jest tragedia i nawed nowe, dobre opony Nie zdają egazaminu. Rozumiem, że boczne uliczki nie do końca są odsniezane tak szybko ale legionów, pisudskiego, Sikorskiego i zawadzaka to tragedia do jazdy. Ustawa mówi, troszeczkę inaczej, drogi mają być odsniezone do maksymalnie dwóch godzin po ustaniu opadów a nie mają wyjechc w ciągu dwóch godzin. Po prostu mamy słaby system i zaradcy dróg nie egzekwuja żadnych konsekwencji od firm które odsniezaja.
|
|
Dziś widziałem jak al. Legionów odśnieżał mini traktorek z małym lemieszem. Za nim oczywiście tworzył się zator, bo prędkość takiego sprzętu jest ograniczona. --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
|
Będzie dobrze, zaraz odśnieżą :D -- Wesele na kasecie VHS lub Blu-ray? Nie masz jak odtworzyć? Przerób je na DVD! http://przegrywanie.lomza.pl
|
|
spokojnie służby zawsze mają czas, są przygotowani zawsze przed sezonem i po sezonie maja duże zapasy wszystkiego od soli po piach pozdrawiam nerwowych kierowców pługów oraz logistyka, który planuje pracę kierowców japan
|
|
Dokładnie bez nerwów Łomżyniacy. Służby mają co robić a przy takich opadach nikt nie nadąży odśnieżać .........................................................................
|
|
Zap.....li tylko swist, jeden za drugim na glownych drogach Na taka aure nie ma mocnych.
|
|
w Bialym to samo, nie tylko u Nas sodoma. ---------------------------------------------
|
|
A ja wyjechalem wczoraj po 15 z Łomży i wróciłem dzisiaj o 7.00 a tu jeszcze gorzej niż byli wczoraj. A boczne drogi na wsiach są w lepszym stanie niż szosą zambrowska czy Piłsudskiego. Troszeczkę przesadzaja
|
|
największą różnicę widać na granicy województwa, w mazowieckim czarne drogi a w podlaskim równo z tablicą po prostu tragedia. Śniegu pełno piaskarki nie zobaczysz tylko ciągnik z pługiem do połowy opuszczonym.... czyżby jakaś żałoba czy co? Śmiać się można ale ktoś za odśnieżanie bierze kasę z naszych podatków a drogi w okolicy Łomży i w samej Łomży to jakaś kpina a my mamy się cieszyć że miasto zaoszczędziło na odśnieżaniu i dało premie urzędnikom za to że zima nie była surowa! ...
|
|
proponuje co niektórym założyć okulary i to takie z denka od szampana, jak nie widzieli żadnej odśnieżarki, o godz 8 rano na rondzie widziałem 2 a na legionów jedna w ciągu 10min a komuś kto powiedział że wioskowe drogi są w lepiej odśnieżone proponuje przejechać się i zobaczyć wiecznie narzekanie tylko ,przy takich opadach śniegu nie da się całej Łomży i okolicy w godzinę odśnieżyć jakby to niektórzy chcieli Andrzej W.
|
|
Jechałem i widziałem. Trasa przytuly-jedwabne- Łomża jest elegancko odsniezona od 6.30 ale wjjezdzajac na rondo już w Piątnicy można się zakopać. Tragedia jest w Łomży i nie ma sobie co myślicie oczu. Nigdy nie lubiłem Ostrołęki ale widzę różnice- na drogach jest czarno a w Łomży widać odśnieżarki ale jeździć się nie da. Nie możemy wymagać dużo, ale główne ulice powinny być odsniezane non stop a nie takie błoto jak jest teraz. Wstyd i tyle. Nie rozumiem jak ktoś może usprawiedliwac drogowców. Robota jest źle wykonana i tyle.
|
|
to wyslac ich na kurs do mazowieckiego, w calym podlaskim to samo. ---------------------------------------------
|
|
lomezynak baranie na mazowszu czarno bo spadło znacznie mniej śniegu. Porównujesz majty osrane z wypierdzianymi.
|
|
wyprane gacie pieprzysz... fajne zdjęcie jest na my lomza czy na xl lomza granica pomiędzy Ostrołęką i Łomżą w jedną i w drugą stronę... tylko nie mów że śnieg padał tylko po stronie łomżyńskiej... to co dzieje się w Łomży to jakaś totalna porażka...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |