poniedziałek, 21 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Odśnieżanie ulic Łomży

Czy w naszym mieście ktoś odśnieża ulice czy służby mają ferie jak uczniowie ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Odśnieżanie ulic Łomży

a tobie co znowu

Pomysłowo.

Kasa się rozeszła na podwyżki, nagrody i premie

Na 500+ się rozeszła ;)

MENON. 500+ jest potrzebne. A co do ośnieżania to jest wedle wszelakich prawideł 2 godziny po ustaniu opadów na usunięcie śniegu i posypanie.

gość lomza

Jedynie natychmiast trzeba usuwać oblodzenia i posypać

gość lomza

Ferie już się skończyły a po Łomży jeździ jeden pług (widziałem)

Jest ale dla biednych, a nie dla wszystkich. No i też niestety obawiam się, że dla niektórych to jest sposób zarabiania na dostawy taniego wina, a nie na dzieci, które narobią.

koliberek ale to bylo rok temu ? to to sie nie liczy :)

Popieram załozyciela postu, miałem ta przyjemność jeżdżenia dziś kilka godzin po miescie i takiej masakry dawno na drogach nie widziałem. Legionów do 9 rano nawet nie ruszona, na Piłsudskiego mam wrażenie że w ogóle nikt nie odśnieżał dziś nie mówiąc o osiedlowych ulicach, szok. Jka zwykle zima zaskoczyła służby w środku lutego !!!

Jacy wy wszyscy madrzy!!! jezdza non stop po 12 - 15 godz i nikt nie daje im wolne zapierdalaja w pocie czoła byscie mogli kuzwa jezdzic, solarki jezdza!!!!! jesli wam sie nie podopa łopaty w dłonie i zapierd.... bo inaczej nie powiem zobaczycie jak to dobrze jak snieg napizdza a trzeba odsniezac by wam bylo dobrze chodzic po chodnikach i jezdzic po ulicach napiszcie do prezydenta niech wybuduje wam drogi podgrzewane to tego nie bedzie i juz!

Opady śniegu, zawieja, zamieć - to temat idealny dla tumanów do rozpowszechniania
wyświechtanego tematu o nieodśnieżaniu i szukaniu odpowiedzialnych za wystąpienie
zimowych warunków atmosferycznych w środku lutego - warunków, które stawia natura,
a ona bije człowieka na głowę w każdym elemencie swojej wielkości ...

Nie przesadzajmy. Ludzie którzy jeżdżą odsniezarkami czy w jakikolwiek inny sposób odsniezaja drogi czy chodniki wykonują swoją pracę i za to dostają wynagrodzenie na które się zgodzili podpisując umowę. Nie należy dziwić się mieszkańcom, że narzekają bo na drogach jest tragedia i nawed nowe, dobre opony Nie zdają egazaminu. Rozumiem, że boczne uliczki nie do końca są odsniezane tak szybko ale legionów, pisudskiego, Sikorskiego i zawadzaka to tragedia do jazdy. Ustawa mówi, troszeczkę inaczej, drogi mają być odsniezone do maksymalnie dwóch godzin po ustaniu opadów a nie mają wyjechc w ciągu dwóch godzin. Po prostu mamy słaby system i zaradcy dróg nie egzekwuja żadnych konsekwencji od firm które odsniezaja.

Dziś widziałem jak al. Legionów odśnieżał mini traktorek z małym lemieszem. Za nim oczywiście tworzył się zator, bo prędkość takiego sprzętu jest ograniczona.

---
http://www.geodezjalomza.pl/

Będzie dobrze, zaraz odśnieżą :D

--
Wesele na kasecie VHS lub Blu-ray? Nie masz jak odtworzyć? Przerób je na DVD!
http://przegrywanie.lomza.pl

spokojnie służby zawsze mają czas, są przygotowani zawsze przed sezonem i po sezonie maja duże zapasy wszystkiego od soli po piach pozdrawiam nerwowych kierowców pługów oraz logistyka, który planuje pracę kierowców

japan

Dokładnie bez nerwów Łomżyniacy. Służby mają co robić a przy takich opadach nikt nie nadąży odśnieżać

.........................................................................

Zap.....li tylko swist, jeden za drugim na glownych drogach Na taka aure nie ma mocnych.

w Bialym to samo, nie tylko u Nas sodoma.

---------------------------------------------

A ja wyjechalem wczoraj po 15 z Łomży i wróciłem dzisiaj o 7.00 a tu jeszcze gorzej niż byli wczoraj. A boczne drogi na wsiach są w lepszym stanie niż szosą zambrowska czy Piłsudskiego. Troszeczkę przesadzaja

największą różnicę widać na granicy województwa, w mazowieckim czarne drogi a w podlaskim równo z tablicą po prostu tragedia. Śniegu pełno piaskarki nie zobaczysz tylko ciągnik z pługiem do połowy opuszczonym.... czyżby jakaś żałoba czy co? Śmiać się można ale ktoś za odśnieżanie bierze kasę z naszych podatków a drogi w okolicy Łomży i w samej Łomży to jakaś kpina a my mamy się cieszyć że miasto zaoszczędziło na odśnieżaniu i dało premie urzędnikom za to że zima nie była surowa!

...

proponuje co niektórym założyć okulary i to takie z denka od szampana, jak nie widzieli żadnej odśnieżarki, o godz 8 rano na rondzie widziałem 2 a na legionów jedna w ciągu 10min
a komuś kto powiedział że wioskowe drogi są w lepiej odśnieżone proponuje przejechać się i zobaczyć
wiecznie narzekanie tylko ,przy takich opadach śniegu nie da się całej Łomży i okolicy w godzinę odśnieżyć jakby to niektórzy chcieli

Andrzej W.

Jechałem i widziałem. Trasa przytuly-jedwabne- Łomża jest elegancko odsniezona od 6.30 ale wjjezdzajac na rondo już w Piątnicy można się zakopać. Tragedia jest w Łomży i nie ma sobie co myślicie oczu. Nigdy nie lubiłem Ostrołęki ale widzę różnice- na drogach jest czarno a w Łomży widać odśnieżarki ale jeździć się nie da. Nie możemy wymagać dużo, ale główne ulice powinny być odsniezane non stop a nie takie błoto jak jest teraz. Wstyd i tyle. Nie rozumiem jak ktoś może usprawiedliwac drogowców. Robota jest źle wykonana i tyle.

to wyslac ich na kurs do mazowieckiego, w calym podlaskim to samo.

---------------------------------------------

lomezynak baranie na mazowszu czarno bo spadło znacznie mniej śniegu. Porównujesz majty osrane z wypierdzianymi.

wyprane gacie pieprzysz... fajne zdjęcie jest na my lomza czy na xl lomza granica pomiędzy Ostrołęką i Łomżą w jedną i w drugą stronę... tylko nie mów że śnieg padał tylko po stronie łomżyńskiej... to co dzieje się w Łomży to jakaś totalna porażka...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 516549573
usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
nieruchomości
Sprzedam dom o pow. 220 m2, usytuowany w spokojnej okolicy przy ul. Kierzkowej. Cena 950 tys. zł.
tel. 513072876
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org