Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy? |
Moim zdaniem; nie (i to bardzo)... Kolejnemu oszukańcowi przy żłobie pewnie się upiecze (przynajmniej wiele na to wskazuje), wykpi się jakąś niewielką (dla niego!!) zapłatą. A próba podważenia przez sędziego delegacji ustawowej, którą jakoby przekroczył swoim rozporządzeniem Prezydent RP, jest co najmniej ciekawa (i wygląda na sądzenie po swojemu, czy wręcz obronę oskarżonego: ustawodawca się nie zna, JA wiem lepiej ) ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy? |
Wygląda to na ustawkę tak, żeby pozory nieuchronnej i równej z innymi odpowiedzialności osoby ze świecznika establiszmentu władzy były zachowane. Przeciętny Kowalski dostałby wyrok w zawiasach (znam takie za wyłudzenie kredytów) i nie mógłby nawet pisnąć na znak protestu surowości temidy. Niestety, ta sprawa to kolejny przykład, że mamy w Polsce równych i równiejszych wobec prawa. rudy błazen z druhem
|
|
Re: Czy wyrok na pana Dzierzgowskiego: sprawiedliwy? |
Tę równość prawa wobec chłopstwa i jaśnie państwa widzę podobnie. I o ile wyrok w tej czy innej sprawie przyjmuję z wyrozumiałością (jaką temu czy innemu sędzi daje prawo i własne sumienie), to jednak sędziowanie w Polsce budzi we mnie obrzydzenie: sędziowie władzy, politykom i innym możnym tego świata gotowi buty lizać... zrobią takim prawie wszystko - za wyjątkiem krzywdy...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |