sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MEDIA EXPERT

Witam. Dokładnie w Styczniu rok temu w owym sklepie kupiłem Lapka Lenovo g580 no i po roku poszły mi zawiasy. Oczywiście producent nie jest w stanie określić czy zawiasy miały wadę fabryczną czy zniszczyły się wskutek złego użytkowania (chory kraj) a jak powszechnie wiadomo zawisy to bolączka Lenovo, no ale dowiedziałem się o tym za późno. W każdym razie z miejsca serwisant mi powiedział, że nawet nie ma co przysyłać sprzętu. Ale nie o tym.

Postanowiłem na własną rękę naprawić swój sprzęt, mimo, że ma jeszcze rok gwarancji producenta o ubezpieczeniu nie wspomnę. Dodam, że mojego laptopa nikt nawet prze godzinę w ciągu tego roku nie miał w rękach i nikt go nie rozkręcał. Co się okazuje, koleś w sklepie w którym miałem go naprawić po odkręceniu zewnętrznej klapki zauważył, że wszystkie śrubki są zdarte jakby ktoś je chciał rozkręcić siekierą koszt z 50 zł zwiększył się do 250 zł, bo trzeba wiercić. nie chcę nikogo o nic oskarżać bo nie mam pojęcia jak mogło się stać. nie wiem czy sprzęt był jakiś pogwarancyjny i kto w niego wkładał łapki, wiem tylko tyle, że kupiłem go w MEDIA EXPERT. to tak ku przestrodze

a na Marginesie to laptop kosztował 2700 oczarowali mnie dodatkową gwarancją za 600 zł na wszystko oprócz trzęsienia ziemi i całowali mnie po rękach dopóki nie wyszedłem za drzwi. a teraz muszę naprawiać za własne pieniądze, bo już nic nikogo nie interesuje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MEDIA EXPERT

Z tymi zawiasami to nie zgadzam się.Może twój model ma problem z zawiasami albo rzeczywiście nie delikatnie sie obchodziłeś przy otwieraniu i zamykaniu.

fakt jest taki iż mogą sprzedawać tam używane sprzęty... pogwarancyjne.
Ostatnio kupywałam tam AGD i zrezygnowałam z zakupu modelu który interesował mnie ponieważ zauważyliśmy z partnerem dziwne ślady na sprzęcie, co świadczyło o tym jak gdyby sprzęt był używany.
Szybko wycofaliśmy się z podjętej decyzji, zamieniliśmy na inny model, również wciskano nam gwarancję dodatkową.

Ale najdziwniejsze dla mnie jest to iż sprzęt miał ślady użytkowania.

Resztę dopowiedzcie sobie Państwo sami ...

Kazdy taki market może mieć dużo sprzetow na magazynie z obcierkami spowodowanymi przez magazynierow.Wiadomo że chcą się pozbyć i nie chcą mieć strat, ale na miejscu trzeba dobrze obejrzec i najwyzej prosic o inną sztukę.

Media Expert - jak nam doda du*ę w reklamie pokazuje, to czego tu się spodziewać...

laptopa się poprostu otwiera i zamyka nie wiem jak można to robić delikatnie czy nie delikatnie. a jak zapłaciłem prawie 3000 za sprzęt to nie dlatego, że mam za dużo pieniędzy tylko po to, że mam go używać ma działać i być niezawodny, a jeżeli zawiedzie, to producent w trosce o klienta powinien mi usunąć usterkę, a nie udawać, że to nie ich laptopy. ELop poczytaj o zawiasach laptopóv lenovo seri G

To prawda, niestety Lenovo maja problemy z zawiasami... Dziwie sie Tobie ze go nie odesłałeś... ja miałem ten sam problem, oddałem lapka do serwisu i mi ładnie wszystko zrobili...

masakra !!!!!

Ja mam lenovo G570 i problemów z zawiasami nie mam, jedynie co to obudowa odstała i to z mojej winy bo podnosze laptopa przy taczpadzie jedną ręką.

ja już daruję sobie komentarze, ale kontakt i obsługa sklepu internetowego Media Expert jest karygodna!

bo tutaj w sklepie w Łomży nie jest aż taka zła, jak na taką Łomżę wystarczająca.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org