wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wpuszczacie w tym roku KSIĘDZA po kolędzie?

bo ja podziękowałem już 2 lata temu. pytam z ciekawości

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wpuszczacie w tym roku KSIĘDZA po kolędzie?

nie

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Nie

ha ha ha a taka Łomża ponoć "katolicka"

Myślę że to jest jak najbardziej prywatna sprawa każdego z nas, kto zaprasza księdza a kto nie. Tylu na tym forum skrajnych przeciwników kościoła (część z nich opłacana przez lewicowe partie polityczne), a po sąsiadach jak co roku widzę że każdy z nich czeka na księdza. Tak że niewiele w tym temacie się zmieniło.

http://videolomza.blox.pl/

Przeczytajcie wypowiedź nowego proboszcza w parafii pw. Bożego Ciała Ks. W. N. w sprawie kolędy:
...na szczęście nie wszędzie dosięga to szatańskie nasienie...i inne słowa.
To o parafianach którzy inaczej myślą niż katolicy.

Kilka lat temu zrezygnowałem z tej przyjemności, poznałem dobroć pewnego proboszcza.

Szkoda że nie można wybrać sobie parafii.

a ja dzis miałam pierwszy raz w nowym mieszkaniu.

kaja

A ile to w przybliżeniu kosztuje w tym roku?

http://www.youtube.com/watch?v=93d5XtelM_0

Jantar przygotuj się na spory wydatek- taka wizyta kosztuje.

Najwięcej opinii na temat Kościoła wygłaszają na ogół puszczalskie niewiasty, ktore oddają się każdemu za pieniądze -również duchownym.

oooo to ci opinia...czarna mafia to zlo..i sobie wyobraz nie jestem puszczalska :) krytykuja i z ambony wysmiewaja zniewazaja ludzi ktorzy odwrocili sie od kosciola..ale to tylko zasluga ksiezy ze ludzie przestali chodzic..oni powinni dawac przyklad a nie robic samo zlo.ksiezy z prawdziwego zdarzenia mozna ze swieczka szukac

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Dlaczego w was tyle nienawiści do księży, to okropne. Ktoś piszę o jakimś proboszczu złym, przecież taki jeszcze się nie urodził żeby wszystkim dogodził. Pana Jezusa zamordowali chocoiaż nikomu nic nie zrobił zlego, do bł. Jana Pawła II strzelano chociaż caly świat go kocha. A czy my jesteśmy idealni, co inni o nas by powiedzieli. U siebie belki w oku nie widzimy, a u kogoś okruszek. Piszę to ogólnie do wszystkich, którzy krytykują kapłanow lub jak twierdzą po kolędzie nie wpuszczają. Ofiara po kolędzie co łaska, a jak ktoś nie ma to może nie dać, to nie komornik przychodzi w asyście policji. Żeby nam się dobrze wiodło, żeby Pan Bóg błogosławil nam, naszemu domowi i rodzinie, a także pomagał przezwyciężać trudności dnia codziennego, należy zaprosić raz w roku kapłana niech poświęci nas i nasze mieszkanie, pomodli się, wtedy złe dychy zostaną od nas odpędzone a chcą nam one szkodzić. Pozdrawiam wszystkich i życzę opieki Bożej.

"złe dychy zostaną od nas odpędzone /; - hahaha , boże to tacy ludzie jeszcze w Łomży mieszkają? to nie 19 wiek...:D

@karolina25

Możesz podać link do tego tekstu? Chyba jestem ślepy, bo ja go tam nie widzę.

podpisuje się pod autorem Maria Wysocka ! je99 Twoja sprawa czy wpuszczasz czy nie!nie ma się czym chwalić jest to Twoja osobista decyzja

oczywiscie ze przyjmujemy, ja nawet upieke ciasto na tę uroczystosc by poczęstowac kapłana

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Aż dziw bierze, że dajecie się tym klechom nabierać na tę kolędę.
99% kleru powinno zostać wygnane z kościoła za praktyki kupieckie.

Ich nie interesuje jak się wam powodzi. Tu chodzi tylko o zysk.

przecież to Łomża, czego się innego spodziewać ....

alez to wy dajecie nabierac sie szatanowi

Maria Wysocka bo księża to albo homo albo pedofile

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

,KOMORNICY' WSZYSTKICH PARAFII,ŁĄCZCIE SIĘ!!!

Ja nie wpuszczam bo mam dzieci małe i się o nie boje ! A tak naprawdę to ja p...dole ten kościół i to cało katolicką hołotę, śmiech mnie ogarnia jak można w to wierzyć w ten wymysł dla ciemnoty. Dla ciekawskich polecam http://www.youtube.com/watch?v=VNXfRW3YQzQ

ks - niech bedzie pochwalony
my - na wieki wiekow amen
ks i my - modlitwa
ks - obrazek na pamiatke
my - thx
ks - lista obecnosci
my - wszyscy są
ks - milczy
my - w tej lomzy ciezka z robota
ks- tak
my - ale bywalo w histotii polski już gorzej
ks - tak trzeba byc dobrej mysli
my - tak zgadzamy sie
ks - musze juz isc czas goni
my - prosze ota koperte
ks - a ile bo musze zapisac
my - napisane z drugiej strony koperty
ks - thx
my ok
ks - to dowidzenia i podal kazdemu dlon
my - dowidzenia
ks - wyszedl
ja - smiech

---------------------------------------------

ps zapomnialem dodac, ze po modlitwie bylo swiecenie domu, oczywiscie popularna przez chrzescijan woda z kranu :):)

---------------------------------------------

Wolny wybór. Ci co nie wybierają mogą np. zamknąć swe paszcze:) Dobry pomysł? Jeśli coś nas nie dotyczy to nas NIE DOTYCZY. Niestety, najwięksi eksperci lubią mówić wiele o sprawach im obcych. Nie uznajesz kościoła, księży i tej wiary to stul się.
Nie mogę nie skomentować tematu, który jest mi bliski.
Dlatego - PlugastwO.
Buźki i życzę wszystkim otwartości umysłu ;)!

M. I.

Ja tam jak to zatwardziały ateista wierny swoim poglądom (od czasu na rok przed bierzmowaniem, czy jak to tam katolicy nazywają), nie maluję kredą tych śmiesznych literek nad futryną, więc czarny nie ma podstaw, żeby do mnie wejść, a jeśli nawet zapuka to może się spodziewać, po otwarciu przeze mnie drzwi, na wejściu widok koszulki z serii "no fear" ( podobna do tej w linku, ale nie ma tych wszystkich bajerów, tylko jest tam sama, duża czacha z pociskami zamiast zębów i w koronie z pocisków), głośną falą uderzeniową Burzum-Spell of Destuction z głośników, zmierzeniem go wzrokiem od stóp do głowy i głośnym Spier*alaj z mojej strony, po czym zamknę mu drzwi przed nosem zanim zacznie cokolwiek mówić.

http://www.bobscycle.com/prodimg/1058195.JPG

"ja nie wpuszczam" ale wy smieszni jestescie, nikt sie do was nie pcha tym bardziej kaplan po wasze 20 zl z opieki hehehe, probujecie sie dowartościować ze ktos tak jak kapłan zapuka do waszych nor raz do roku czy o co chodzi?

Albo po prostu większość ma oczy i widzi czym tak naprawdę jest "kościół".

Nie wpuściłabym. Dwa lata temu na kolędzie księdza "uprzejmie" wyprosiłam z domu, po tym jak po otworzeniu koperty z pieniążkami zrobił wielkie oczy i zapytał "Tylko tyle?", gdzie w środku znajdowało się 100zł, a w domu wcale się nie przelewało.
Teraz mam spokój, bo tu gdzie mieszkam żaden ksiądz czy proboszcz nigdy w życiu by nie wpadł na pomysł wymyślenia czegoś takiego jak zbieranie pieniędzy po kolędzie.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

MiYu- Czyżby w Austrii siedzisz?

Jest człowiek i jest "człowiek", każdy o tym przecież wie. Ksiądz, niestety...;), to też TYLKO człowiek. Nie uogólniajmy.
Jesteśmy ludźmi nie aniołami, nie mamy skrzydeł i nie latamy.
Nawet po wypiciu redbull'a;D

M. I.

M.I- Co to ma do rzeczy, czy sensu pytania postawionego w temacie?

A mądralu co ma do rzeczy twa wypowiedź, aż zacytuję ;D:

'Albo po prostu większość ma oczy i widzi czym tak naprawdę jest "kościół".
Stąd mój komentarz, otwórz umysł.

M. I.

nie wydaje mi się Edvar 18, aby w temacie ktoś pytał o pogląd na temat "kościoła". I na tym skończę wymianę zdania z Tobą. Pozdrawiam:)

M. I.

M ...to bylo wcale nie przyjmowac a nie wpuszczasz kaplana a potem nie stajesz z oplata nie wstyd ci przed kaplanem?

M.I- zacytowany przez Ciebie post był ripostą na.

"ja nie wpuszczam" ale wy smieszni jestescie, nikt sie do was nie pcha tym bardziej kaplan po wasze 20 zl z opieki hehehe, probujecie sie dowartościować ze ktos tak jak kapłan zapuka do waszych nor raz do roku czy o co chodzi?

Autor: M. I. (---.adsl.szeptel.net.pl)
Data: 05-01-13 22:18

Wolny wybór. Ci co nie wybierają mogą np. zamknąć swe paszcze:) Dobry pomysł? Jeśli coś nas nie dotyczy to nas NIE DOTYCZY. Niestety, najwięksi eksperci lubią mówić wiele o sprawach im obcych. Nie uznajesz kościoła, księży i tej wiary to stul się.

M.I. - szkoda Twoich słów, chłopczyk Edziu 18, jak zawsze NIE UMIE CZYTAĆ TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM i wypowiada się w sprawach o których nie ma " zielonego " pojęcia.

tak samo jak pedaly nie rozpisuja sie o swoim upodobaniu tak ci o nie przyjmowaniu. skoro sie z tym pucuja znaczy ze ich to boli

... a Edzio mówi : " zmierzeniem go wzrokiem od stóp do głowy i głośnym Spier*alaj z mojej strony,... "

Zezuś łap linka: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=570296&t=570296[/url

BTW. Często Ateiści mają więcej pojęcia o wierze katolików, niż Ci prawdziwi "katolicy".

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=570296&t=570296

Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) napisał do Edzia 18 :
Data: 06-01-13 01:14

to walsnie ty ulegasz przeciwnikom kosciola i jestes marionetka w ich rekach , ja mam swoj poglad od zawsze, co masz z tego ze oczerniszk osciól?

........................................................................................

adamosxx, możemy się nie zgadzać w wielu sprawach ale dziwię się po co dyskutujesz z dzieciakiem, który po prostu pisze bzdury aby tylko zaistnieć ?

Ee ech. :> Podobają mi się katolicy pokroju adamosxx. Niby są gorliwi i modelowym przykładem katolika, bo nawet poczęstują księdza ciastem. Natomiast w dziale polityka... Słowa padają różne, ale dobiera je w taki sposób, by dostało się każdemu, kto nie podziela jego zdania... Hm... Uważam, że reprezentuje radykalny odłam wiary na którym kościół znacząco traci w ostatnich latach. Byle tak dalej, ponieważ wierzymy w Boga nie w księży, a kościoły są nasze nie księży.

Pozdrawiam.

z tego co pamietam nie jestes lepszy wiec zegnam cie straopolskim: SPIEPSZAJ DZADU

widzisz galo boli cie to ze ktos nie pod pada pod wasze schem,aty ale jest jeszcze jeden taki fascynat radia maryja jednoczesnie ateista prof. bogusław Wolniewiecz. wiem z takimi wam trudno dyskutować
ps. a ciasta upieke dwa zeby kaplan sobie wybraŁ.

@adamosxx

Pod jaki schemat? Po czym wywnioskowałeś, że jestem ateistą? :> Wierzę w Boga, ale nie wierze w księży. Czyżby to było równe z wykluczeniem ze wspólnoty? Księża nie są święci, są wyświęcani,. Ty natomiast swoją działalnością uświadamiasz mi czym jest radykalizm religijny, akurat z tym nie mogę się zgodzić. :> Piecz ile chcesz, tylko kogo to obchodzi? Przecież ma to być wizyta kapłana w konkretnym celu, a nie na pokaz i kto ile ciast upiecze... :>

Do powiedzenia w tym temacie mam w sumie to samo co mówię w temacie, zamieszczonym w linku:

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=570571&t=570571

Nadal nie wiem, ile kosztuje ta impreza zwana kolendą. A może wiecie, czy dochody takiego księdza spacerowicza są opodatkowane, czy to jest działalność gospodarcza - ale w "szarej strefie"? Wiadomo, że jeżeli osoba prowadząca kiosk pomyli się w jakichś wykazach o np. dochodu ze sprzedaży dwóch paczek papierosów czy p[owiedzmy trzech opakowań prezerwatyw, ponosi dotkliwą karę finansową. Więc jak to jest w końcu?

P.s. Nazwę tego obrzędu świadomie piszę tak, jak napisałem. Ciekawe, który duszpasterz sprostuje?
Udanego karnawału!

adamosxx:)

Ja pomimo wszystko, dopełniłem swojego patriotycznego obowiazku a na wizytę mojego pasterza, czekał będe z otwartymi ramionami i gorącą herbata :)

Nachodzi sie biedactwo namarznie to i nie musi sie z podatków rozliczać, wszak ponosi przy tym znaczny uszczerbek na własnym zdrowi i naraża sie dodatkowo na grype . Epidemia teraz panuje poważna w łomzy .

Zrozumienia troche trzeba miec dla poświęcenia sie duchownej osoby!!!!!!!

Re: maruda
...
No tak. Ale pani na warzywniaku (manhattan) tyż marznie, a podatki musi zapłacić od każdej sztuki marchewki.

Czytam, że jest to zasługa księży, że ludzie odchodzą od kościoła. To także zasługa nas samych. Po prostu sami odchodzimy. 10 przykazań mamy za nic. Można przyjmować księdza i być na mszy, a tak naprawdę już dawno odejść. Każdy, kto nie przestrzega "10 PRZYKAZAŃ BOŻYCH", już dawno odszedł sam od kościoła i chrześcijaństwa, od Boga w ogóle, na własne życzenie i ksiądz katolicki czy prawosławny nie ma z tym nic wspólnego. Jeśli ktoś zapomniał czym jest DEKALOG, to niech ponownie sobie go przypomni i niech pamięta, że nie ma przykazań ważnych i mniej ważnych. WSZYSTKIE maja jednakową WAGĘ. Nie tylko nie zabijaj i nie kradnij.

maria, wiesz dlaczego tak plują na księży? Bo ksiądz nie da po ryju, nie podłoży bomby. Ciekawe jakby ćwierkali w islamie....? Wielcy kozacy.

Ilu jest tu tych ateistów na forum? 5? 10? z pomnożonymi nickami, a ilu pisze tu świadków jechowy? Dlaczego nikt nie pisze o ich przekrętach? Bo jak sam świadek może się przyznać do przekrętów....?. A ja znam kilka osób, które mają rodziny w tej sekcie i wiem jacy świadkowie jechowy są na prawdę.

W swoim otoczeniu znam 2 ateistów, jeden ma to zakorzenione poprzez PARTIĘ i mało tego jest w rodzinie. Ale to kumunista priorytetowy. Pluje na Kościół i na katolików.

Drugi też poprzez partię, ale jest w porządku człowiek. Nie powie nic na KK, nie będzie mi życzył zle, a także pomoże. To jest prawdziwy ATEISTA. Jest zupełnie bierny wobec KK. Jednak szkoda mi człowieka.

Prawie wszyscy, których znam to katolicy. A przecież jest tych ludzi setki, a ja nie żyję w Watykanie tylko w Polsce. Tylko tu dzielimy ich na tych co chodzą do kościoła i tych, którzy nie chodzą.

Mnie też mój proboszcz wk.....wia czasem, ale co mam go nie wpuścić? A to, że ksiądz jest nie w porządku nie oznacza, że mam zaraz go nie wpuszczać. Mało tego wpuszczę, dam, a czasem i nie dam kasy, ale błędy jakie robią to im wytknę.

A ten temat to zwykła podpucha i zapalnik dla LEWAKÓW, którzy żydów kochają, świadków jechowy kochają, homoseksualistów kochają, kłamców kochają ale tylko dlatego, że mają fobię.

Jest na youtubie ( Tajemnicza śmierć Jana Pawła www.youtube.com/watch?v=Cq8T66NvDlY ) Co o tym Myślicie

ja im daje 30 sek, potem spuszczm psy!!!

CACPER___

Będziecie jeszcze z namiętnością w głosie gimbusiaki wspominali te piekne chwile .

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Mario Wysocka:

Księża ciężko zapracowali sobie na to co ty nazywasz: "nienawiścią". Wystarczy, zamiast naiwnej wiary, zastosować krytyczne myślenie, odrobinę refleksji, by łatwo dojść do wniosków o tym, że cały ten kościół Rzymski oparty jest na fałszu, obłudzie i zakłamaniu, że lansowany mit o jego świętości jest fałszywy, że fakty historyczne i dzisiejsza praktyka przeczą tezie o tym, że ta religia służy ludziom i bogu. Nie mam nic p/ko ludziom wierzącym, ale dziwię się, że swoje zbawienie łączą z kościołem, który praktyką i doktryną całkowicie przeczy idei chrześcijańskiej sprzeniewierza się bogu i ludzkiemu dobru. Jeżeli naprawdę wierzysz w boga i pragniesz zbawienia to jak najszybciej porzuć ten szatański kościół i omijaj z daleka jego urzędników, którzy najkrótszą drogą zaprowadzą Ciebie do piekła.

rudy błazen z druhem

Ja wpuszczam , oni złego nie uczą i do złego nie namawiają....wiadomo jest ksiądz i ksiądz...to normalne...ehh

Ja nigdy nie wyrzuciłem żadnego księdza za drzwi i dziś wpuściłbym gdyby zechciał wejść, jednak już od wielu lat sami omijają moje mieszkanie bo zwyczajnie nie chcą tracić czasu wiedząc, że zamiast koperty spotkają się z oponentem i trudną-przykrą dla nich dyskusją..
Uważam też, że księża żle ludzi nauczają i namawiają do absolutnie złych rzeczy i wcale nie mam tu na myśli pedofilię, czy inne wykorzystywanie potrzeb religijnych dla wzbogacania siebie i swojej instytucji, czyli kościoła. Za złe dla ludzi uważam bowiem głoszenie, że np. antykoncepcja, rozwody, zabiegi in vitro.... są złe i niedopuszczalne. Śledząc historię działalności tego kościoła jasno widać, że zawsze utrwalał on ciemnotę i zacofanie, był agresywny wobec innowierców, i jest po same pachy ubroczony krwią ludzi niewinnych.

rudy błazen z druhem

Jestem ateistką. Zostałam wychowana w wierze katolickiej, wpojono mi wszystkie zasady, przykazania. Pomimo to od dziecka nie wierzyłam w Boga, piekło, niebo, ani żadne odpowiedniki z innych wiar.
Nie mam nic przeciwko ludziom wierzącym w Boga, Allacha, Buddę i innych bogów (chociaż wg. mnie wszyscy wierzą w tego samego tylko inaczej go nazywają). Nie mam nic przeciwko samej wierze, póki przez nią nie dzieje się innym krzywda.
Nie mam nic przeciwko kościołom, chociaż ja, gdybym była osobą wierzącą i tak bym do niego nie uczęszczała, a modliła się w domu, bo w kocu według wiary Bóg jest wszędzie.
Nie mam nic przeciwko księżom, ich większości. Niestety wielu z nich nie zasługuje na miano księży, wybrałabym tu raczej nieprzyjemniejsze słowo. Na kilkunastu znanych mi księży tylko o 3-4 mogę powiedzieć, że mają powołanie. Dla reszty to chyba zwykła praca. Tu też by nie było nic złego, nic tak strasznie złego. Gorzej, że w tej grupie znajdują się też osoby, które wielu z nas nazwałoby łasymi na pieniądze. Bardziej pasowaliby na wysłanników Szatana niż Boga.
W każdej grupie społecznej znajdziemy ludzi dobrych i złych. Jednak jeśli chodzi o sprawę wiary, to powinny się w niej obracać ludzie dobrzy, a nie tacy, dla których główną rolę odgrywa pieniądz lub myślą o własnych przyjemnościach.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Do Galo
Link do ...na stronie głównej 4lomża : Księża z Łomży....więcej (wypowiedzi proboszczów parafii)

z dedykacją dla Proowokator'a :

http://chomikuj.pl/K44-PFK/Piosenkownia/Aktualnie/Wybory/poprzednie/Moherowe+berety,2078034692.avi%28video%29

Do czego sprowadza się Kolęda (?) - do tego do czego została sprowadzona przez kolędujących Ks. Kapłanów.
Bez znaczenia jest to czym powinna być ważne jet to czym ona aktualnie naprawdę jest.

Był u mnie Ks. Kapłan jak co roku z kolędą - do mojej Babki przychodzi raz na miesiąc. Zawsze jest tak samo odprawi rytualne - religijne hokus pokus obrządku Rzymskokatolickiego kilka modlitewnych zdań wystuka głośno i mechanicznie w trybie starej maszyny do szycia.

Cała wizyta trwa za zwyczaj kilkadziesiąt sekund z których większość czasu zajmuje wywiad typu "gdzie pracujesz" "co robisz" "jak żyjesz" i informacja o potrzebach czytam o wsparciu dla "inwestycji" w parafii.

Piszę to TU na " Berdyczów " do Ks. Nowackiego.
Kto Go zna niech Jemu to przekaże.

Taki Zły - Fałszywy - Błądzący - Żyjący czytam grzęznący w Obłudzie - Obłudny Kościół - Kościół Obłudy jak w Łomży trzeba mężnie zwalczać czytam walczyć o jego szybie i skuteczne nawrócenie zanim będzie za późno na dalsze nieodwracalne skutki takich obłudnych sakra mętnych zdań jakie Ks. Nowacki głosi z przyzwyczajenia kreując fałszywie rzeczywistość której niema.

CYTAT

Mam wrażenie, że takie „kopertowe” nastawienie do kolędy mają ludzie, których nie ma w niedzielę na mszy św. Ich kontakt ogranicza się do czołówek lewackich i libertyńskich mediów, zgodnie z wolterowska zasadą „kłam, kłam, zawsze coś z tego zostanie”. Myślę, że własną zerwaną więź z Panem Bogiem usprawiedliwiają wydumanymi przez wrogów Kościoła zarzutami. Na szczęście, nie wszędzie dosięga to szatańskie nasienie!

Koniec cytatu.

Przyganiał Kocioł Garnkowi - Jaki tu "Swojski" Kościół tacy w nim "Obcy" wrogowie - Nie ma mocnych - "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być ..." po stronie Religijnego Towarzystwa KS. Nowackiego.

taa...

Coś w tym jest
to prawda ...a raczej To co zwykle o tej Prawdzie świadczy tak jak dzisiejszy religijny...

... Uroczysty przejazd trzech łomżyńskich "Króli" - czytam Błaznów w tutejszej Religijnej Błazenadzie którzy rzeczywistość Betlejem wypaczają tak samo jak żywa szopka Ks. Proboszcz Popielskiego w mojej parafii

Tak samo jak maszyna do szycia tak samo jak Ks. Kolędnik po kolędzie Ks. Nowacki działa napędzany religijnym automatyzmem ...

Tak samo "refleksyjnie" z refleksem maszyny do szycia działa obecna w Łomży Religijna czytam Katolicka Inteligencja - wystarczy na fali kartki z Religijnego kolędarza zrobić świąteczną - uroczystą procesją - religijny marsz - udać głupa wśród samych swoich i rozejść się w przekonaniu dobrze spełnionej misji Ewangelizacji pozorującej Prawdę "która rozeszła się po kościach" - niebezinteresownie pogrzebaną - owiniętą w Bawełnę czytam pokręconą interpretacjami De facto niebezinteresownie w sposób religijny - święty - nietykalny przeinaczoną - zakłamaną

Domagam się Wolność - Uwolnienia przez Ks. Kapłanów religijnie i niebezinteresownie ograniczonego przez nich w Łomży działania Ducha o którego wołał Jan Paweł II prosząc:

"... niech zstąpi duch Twój i odnowi oblicze ziemi - tej Ziemi !"

Domagam się końca bezkrytycznej bezkarności tego Parafialnego - Łomżyńskiego religijnego cyrku z Pajacami w Naukowych Togach ...

... robiącymi pośmiewisko z siebie i z Ewangelii a raczej z Prawdy
która w Ewangelii Jezusa jest podniesiona do rangi świętości przez osobiste bolesne Świadectwo Jezusa!

Jedni ludzie po parafiach odwiecznie oszukiwani
żyjąc w Kościele ciągle w zakłamaniu już Prostej Prawdy nie rozumieją a inni którzy Prawdę zobowiązani są Publicznie objawiać tej Prostej Prawdy w sposób oczywisty jednoznaczny jednobrzmiący nie przekazują tym pierwszym czerpiąc z zakłamania społecznego podstawę własnej "królewskiej" egzystencji

Uroczystość Trzech Błaznów tacy z nich "trzej królowie" ...

... i takie ich zbłaźnione królestwo - religijne a to CURVA(łać) Łomża właśnie

po tym jak podniósł rękę na dziecko podczas przygotowań do komunii dziękuję bardzo waląc mu to prosto w twarz

dws-sport.pl/

jak było?

Bosko i cudownie .

Prawdziwie niezapomniane na cały rok chwile.

Ehhhhh, żal tylko że to cudownie wydarzenie odbywa się raz jeden w roku.

to dobrze synu a ile dałeś?

Co łaska jak zwykle , nigdy mniej a zawsze więcej :)

kręcisz mów jak na spowiedzi

Oczu ze żdziwienia nie otworzył :)
Ale błogi uśmiech zadowolenia zagościł na moment na twarzy księdza dobrodzieja:)

chwalebna postawa, właśnie rozważamy czy nie robić kolędy raz w miesiącu tylko problem z ustaleniem terminu wizyty, kiedy ręcina czy emeryturka przychodzi?

Z otwartymi ramionami i zamkniętą kopertą będe was gościł chciazby codziennie :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org