Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
husky |
Witam ma może ktoś do oddania lub sprzedania szczeniaka rasy husky (.) (.)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: husky |
Psów w typie husky jest sporo w schroniskach. Bardzo często są to młode psy. Zobacz również tutaj : http://huskyadopcje.org/ http://soshusky.pl/strona/ http://sforahusky.pl/fundacja.html
|
|
Husky to rasa raczej nie do bloku, więc jeśli nie masz wybiegu, to się zastanów. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
nie mieszkam w bloku :-) (.) (.)
|
|
a co na to Gabi? :P never give up!
|
|
A dlaczego husky? Te psy potrzebują BARDZO dużo ruchu. Są nieszczęśliwe, gdy siedzą w domu, czy na posesji. To psy tylko i wyłącznie do zaprzęgów (są w tym chyba najlepsze). Znam dwóch tylko ludzi, którzy zajmują się husky jak należy. Bardzo trudna rasa - nie dla Ciebie siemanooo :) Pozdrawiam.
|
|
Ma ktoś czy nie? (.) (.)
|
|
http://tablica.pl/oferta/oddam-5-msc-suczke-husky-ID3GHbR.html#738c03ec9d
|
|
niech zgadnę, szykuje się prezencik na święta??
|
|
Biedna :( Sama w małym kojcu. Oby znalazła dobry dom.
|
|
Z papierami chcesz czy bez?
|
|
siemano mieszka na wsi wiec nie czepiajcie sie tego bloku ..
|
|
Nie ważne gdzie mieszka tylko co będzie z psem robił. Bo to czy będzie siedział całymi dniami sam w mieszkaniu czy w kojcu to raczej psu bez znaczenia. (chociaż ja jednak wolała to mieszkanie;)) Zresztą temu szczeniaczkowi z ogłoszenia to raczej wszędzie będzie lepiej niż w tym małym, brudnym kojcu. -_-
|
|
Rubi18 jesteś niesprawiedliwa, przyjrzyj się dokładnie temu co na zdjęciu widać - buda w dobrym stanie, w budzie słoma, wokół budy nie ma gówien, kojec wg mnie jest dosyć duży bo trawa nie jest wydeptana, piesek okrąglutki; czego mu brak? towarzystwa człowieka lub jakiegoś zwierzaka, ale ze zdjęcia nie powiemy jak często ma bezpośredni kontakt z człowiekiem, więc nie oczerniajmy właściciela
|
|
Rubi18 Ty byś wolała mieszkanie, natomiast dla prawdziwego husky mieszkanie w bloku to katorga. Taki pies wymaga dużych dawek aktywności, wprawdzie mieszkaniec w bloku jest w stanie mu to zapewnić, jednak prawidłowej temperatury otoczenia już nie. Taki pies nie może mieszkać w wysokiej temperaturze, dla niego to nie zdrowe. Nie twierdzę, że kojec ta sunia ma idealny, pozostawia wiele do życzenia, jednak do najgorszych nie należy. Inna sprawa, że to nie husky a pies w typie, więc nie wiadomo dokładnie jakie ma wymagania co do warunków.
|
|
Nie miałam na myśli oczerniania kogokolwiek, chodziło mi raczej o uświadomienie, że mieszkanie na wsi czy posiadanie dużego ogrodu nie wystarczy, aby mieć szczęśliwego psa tej rasy. Psy to zwierzęta bardzo społeczne, towarzyskie i ja osobiście nie zamknęłabym szczeniaczka samego w kojcu jakkolwiek wspaniały by on nie był. ;) Z tego co wiem husky są szczególnie predysponowane do życia w sforach i jeśli rzeczywiście wolałyby przebywać na podwórku to na pewno w towarzystwie innych członków stada. O ile wolałyby przebywać na podwórku zamiast w domu z właścicielem, bo z tego co widzę po moim własnym psie to pomimo gabarytów i okazałej sierści woli ziajać przy mnie w domu niż przebywać na świeżym powietrzu.;) Taka niezależność lub przywiązanie do właściciela to już kwestia osobnicza, związana także z więzią z przewodnikiem, nie ma co tak zupełnie generalizować rasy. Najważniejszym dla mnie jest to, że jak już wcześniej zostało napisane, husky to niezwykle wymagająca rasa, potrzebująca świadomego jej potrzeb przewodnika, a mówiąc o psie szczęśliwym w mieszkaniu mam na myśli osobę, która zaspokaja wszystkie potrzeby rasy jak ilość aktywności fizycznej, psychicznej, kontaktu z innymi psami itp. Po tym husky będzie spał przez większość doby jak każdy normalny pies i będzie mu bez znaczenia czy to w mieszkaniu czy w budzie. (o ile oczywiście nie będzie za gorąco:))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |