Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mobing wobec dzieci |
Co zrobić z nauczycielką w Nowogrodzie (woj.Podlaskie powiat Łomżyński), która stosuje mobing wobec uczni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mobing wobec dzieci |
zglosic do kuratorium
|
|
a dokladniej? zalezy co Pani sugeruje mówiąc o mobingu. moja zonka jest prawnikiem chetnie pomoze
|
|
Mobbing (nie: "mobing") wobec uczniów (nie: "uczni")? Nie ma czegoś takiego jak mobbing. To się kiedyś nazywało "wychowywanie". Idzie o to, aby później takie dziecko głąba, nie było jeszcze większym głąbem, hehe. Szkoda jeno, że szkoła już raczej tego nie robi... Pozdrawiam.
|
|
Cytuję: "mobing wobec uczni" - i wszystko jasne. Droga założycielko tematu, jak rozumiem w szkole za bardzo Ci nie szło, teraz Twemu dziecku też nie idzie, więc nie ma to jak zwalić wszystko na bogu ducha winnego nauczyciela. Brawo.
|
|
nie wytykajcie błędów tylko konkretnie... ah ta zawiść. myślę ,że do kuratorium należy to zgłosić..
|
|
Olać szkołę , szkoła to nie budka z piwem , nie trzeba tam chodzić codziennie , co nie grażka512 ?
|
|
uważnie obserwuj sytuację, być może się mylisz.Nauczyciel w tej chwili nic nie może zrobić bo rodzice ślepo wierzą swoim dzieciom i piszą skargi. Może się mylę ale stały, dobry kontakt z nauczycyielem wiele wyjaśni
|
|
Porozmawiać z nauczycielką rzeczowo i szczerze,jak nie dotrze spokojna racjonalna rozmowa(a zdarza się że nie od razu dociera),następnym krokiem jest dyrektorka.Następnie,'dopieeerooo' Kuratorium. Ale tak pisząc w of top... Dziwi mnie nagłe pojawienie się tylu ortografów w tym wątku,sami geniusze się powili na tej polskiej ziemi...Przecież najważniejsze to wypaść dobrze przed sąsiadami,na apelach,i w kościółku.A empatia?
|
|
dobrze robi ja chodzilem do szkoł podst w latach 60-70 i wskazowka szła w ruch rece nieraz byly opuchniete, ale cos za cos teraz jestem wartosciowym człowiekiem. zas dzisiejsze dzieci sa zle wychowywane, bezstresowe wychowanie prowadzi do rozpasania w szerokim tego słowa znaczeniu. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
popadacie w paranoje, jestem z pokolenie gdy nauczycielka/nauczyciel mógł przyrżnąć,ale było też tak że nauczycielka w przedszkolu, nie biła nie gadała za dużo, ale specjalnie przekręcała nazwiska i imiona po czym się sama z tego śmiała, także, jeżeli nie chodzi o zachowanie dziecka a celowe przedstawianie kogoś jako durnia i matoła to wtedy akcja reackcja
|
|
Moje dziecko się bardzo dobrze uczy. To piątkowa uczennica. Z nauczycielką rozmawialiśmy wiele razy. Dyrektorki też nie pomogły. Ani vice- ani główna.
|
|
Moje dziecko się bardzo dobrze uczy. To piątkowa uczennica. Z nauczycielką rozmawialiśmy wiele razy. Dyrektorki też nie pomogły. Ani vice- ani główna.
|
|
no wątpie skoro do szkoły chodzi tylko w piątki, moze jednak ma te zaległosci stad problem? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
grażynka ty jakaś walnięta pewnie jesteś.... ja też bym wolała zeby stare czasy wróciły ze nauczyciel mógł linijką przyrżnąć.. ja mam dwoje dzieci w szkole, jakby nauczyciel przyrżnął to ja bym jeszcze w domu poprawiła jakby była taka potrzeba..a nie tak jak dzisiaj, uczniowie robią co im się podoba i jeszcze uwagi zwrócić nie można bo zaraz madre mamusie mobingi wymyślają..
|
|
grażka512 To jednak , daleko padło jabłko od jabłoni
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |