Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Starbucks caffe |
Ktos lubi dobro kawke z roznymi dodatkami wypic na miejscu jak rowniez wziasc na wynos? co mysliscie o otworzeniu Starbucks w Łomzy czy by to wypaliło?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Starbucks caffe |
ja lubię, ale uważaj bo prędzej sprzedaż lodówki eskimosom niż łomżyniakom dobrą kawę
|
|
zejdzcie z tymi pomysłami na ziemię...
|
|
Witam, mogłoby to się udać czemu nie. Gdyby zapach unosił się na ulicy przed lokalem. Sam zapewne bym sobie nie odmówił. Łomżyniacy lubią wszystko co amerykańskie czyli kawa na wynos z "danky'n donuts" coś w tym stylu by poszło
|
|
.... Ja będę się logowała codziennie-uwielbiam dobrą kawę ;) ....Obiecuję ! ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
oczywiście w cenach dostosowanych do Łomży. Nie mogą być to ceny warszawskie poznańskie a nawet białostockie lepiej żeby nie były.
|
|
Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł. Ja bardzo chętnie się napiję czegoś porządnego ;D
|
|
Kafeteria- plajta, Vanilla Cafe- plajta, Czekoladowa Nuta- plajta, ... bo to były zbyt kulturalne miejsca na łomżyńskie społeczeństwo, potomkowie roztrząsaczy gnoju preferują kebaby i budy z zapiekankami, według zasady : wełna, nie wełna, aby du.pa była pełna i tak cienko przędzie większość lokali w Łomży, bo ludzie nie są nauczeni korzystać z takich miejsc, brak nawyków , siedzą w domach przed tv, dłubią pestki i popijają browara z Biedronki
|
|
Pomysł dobry, pod warunkiem że byłoby to gdzieś w centrum:) Ja napewno bym korzystała:)
|
|
Nie jest to mozliwe ze wzgledu na to ze Starbucks nie ma opcji franchisingu.
|
|
Człowieku zejdź na ziemię Starbucks w Łomży oni nie opanowali nawet 20% dużych miast w tym kraju a gdzie jeszcze średnia miasta. Zanim coś napiszesz to zorientuj sie trochę w branży czy trendach jakie w niej obowiązują. I nie pisze się "dobro kawę" tylko dobrą kawę.
|
|
Oj wy tylko umiecie gasić ludzi zamiast dodać im wiary w siebie.
|
|
kazdy pomysl tylko krytyka spotyka...a moze tak ci co tak krytykuja sami wpadli na cos bo jak na razie zazdrosc wam dupy zzera Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
czarna_mamba1212, trochę realizmu ja nikomu nie żałuję, wręcz przeciwnie, życzę powodzenia, a otwierajcie jak najwięcej ciekawych miejsc, ekskluzywnych lokali gastronomicznych czy też sklepów, a marzyć nie zawsze znaczy mieć
|
|
to nie są pomysły realne to mrzonki ,
|
|
pozyjemy zobaczymy a pisac kazdy moze jak chce nawet nieuzywajac polskich znakow:) o
|
|
W Łomży za 10-12-15 zł kawe chcesz sprzedawać ? jak by tak powiedział chyba Cie... ;) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Zurcio , bez urazy , życzę Ci powodzenia
|
|
starbucks jako starbucks pewnie nie mógłby powstać ze względu na jakies tam ich procedury ale coś w stylu starbucks - czemu nie? Oczywiście w miejscu z dostepnym dużym parkingiem to miałoby sens.A do tego jakas fajna nazwa.... Dobra kawa obroni się zawsze! A z opcją "na wynos" super!!! ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
kittka701 to dlaczego upadła Vanilla Cafe ??? , miła atmosfera, czysto, kulturalnie, samo centrum, duży parking i najważniejsze - najlepsza kawa w mieście
|
|
zezowate szczęście... nie wiem???!!!! A może Ty wiesz? ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
Kafeteria- plajta, Vanilla Cafe- plajta, Czekoladowa Nuta- plajta, ... bo to były zbyt kulturalne miejsca na łomżyńskie społeczeństwo, potomkowie roztrząsaczy gnoju preferują kebaby i budy z zapiekankami, według zasady : wełna, nie wełna, aby du.pa była pełna i tak cienko przędzie większość lokali w Łomży, bo ludzie nie są nauczeni korzystać z takich miejsc, brak nawyków , siedzą w domach przed tv, dłubią pestki i popijają browara z Biedronki
|
|
już gdzieś to czytałam .... ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
bo to jest odpowiedż, chyba wszystko jasne ? ot, taka łomżyńska drobnomiasteczkowa mentalność
|
|
Starbucks, ach. <3 Ale to nie w Łomży. W Łomży można by spróbować z pijalnią Wedel lub Mount Blanc. Frappe mają takie super.
|
|
Starbucks, ach. <3 Ale to nie w Łomży. W Łomży można by spróbować z pijalnią Wedel lub Mount Blanc. Frappe mają takie super.
|
|
"Czekoladowa Nuta" , pijalnia czekolady , lokal z aspiracjami :miała tam być mini galeria, prowadzona działalność kulturalna, czasami muzyka na żywo, koncerty i wieczory poezji - PLAJTA
|
|
bo miejsce kiepskie.
|
|
Brzeczyszczykiewicz a do Koterii - Galerii Prowincjonalnej na grzańca z gożdzikami chodziłeś ? miejsce niewiele lepsze, odpowiedni klimat i co ? PLAJTA
|
|
otwórz "Star&Bucks" kawe będziesz taniej serwował, a niektórzy nabiorą się na nazwę...
|
|
udzie co z wami..wy powinniscie dopingowac takie pomysly...lomza musi sie rozwijac a nie tylko mamuty niedlugo tu wogle zostana...pokazcie przyklad wezcie sie za jakas promocje Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchnam - popieram :) ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
choc jedna...thanksssssssssssssss kittka701:)) btw uwielbiam kawe a najlepiej zeby byla dobra...ostatni raz pilam ********* w berlinie w tamtym roku oraz oryginalna z hawaii....marze o czyms takim tu w lomzy lub okolicy Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ja rowniez mysle o otwarciu czegos swojego tak jakos na sezon letnio jesienny...szukam dobrego pomyslu i nawet sie was nie bede pytac na forum bo tylko krytykowac umiecie......po prostu poslucham siebie i widze niestety czego tu brakuje....glownie normalnych ludzi ale to da sie zmienic Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Zurcio Starbucks caffe to franczyza sam/sama zadaj pytanie w jak grupę docelowa chcesz trafić tym pomysłem ? W 20 30 40 latków ile jest potencjalny klient jest wydać w miesiącu caffe? Myślę że w franczyzę to i tam to trzeba wydać kupę kasy!!!!
|
|
AndyC to nie jest franczyza dla ludzi, więc nie pitol. Amrest jest właścicielem tej marki na min. na Polskę, skoro nie chcieli otworzyć w Łomży KFC to tym bardziej kawodajni i jak ich rozumiem.
|
|
Sieć kawiarni Starbucks jest rozwijana w Polsce przez spółkę AmRest, do której należą także takie marki, jak Burger King, Pizza Hut,, czy KFC. Sieci Fresh Point i Rodeo Drive, które AmRest również rozwijał będą teraz zarządzane przez niezależnych przedsiębiorców, czy poprowadzą je w ramach franczyzy. AmRest zastrzega jednak, że wszystkie kawiarnie franczyzowe Starbucks będzie otwierał sam, nie szukając biorców licencji. W niedawnej rozmowie z nami Henry McGovern, prezes AmRest, potwierdził, że pierwsza kawiarnia Starbucks powstanie jeszcze w tym roku. Gdzie i kiedy dojdzie do otwarcia, nie zdradził.
|
|
OjciecR. z którego roku masz te info;) Starbucks bardzo uważnie analizuje poszczególne rynki – bierzemy pod uwagę różne czynniki, takie jak dostępne lokalizacje, miejsca korzystne pod względem natężenia ruchu pieszych oraz inne warunki. Nie ma jednej nadrzędnej zasady, którą kierujemy się przy wyborze lokalizacji – tłumaczy Agnieszka Kozłowska - Oczywiście naszą pierwszą kawiarnię na rynku polskim chcieliśmy otworzyć w stolicy, natomiast w przypadku innych miast nie ustalaliśmy z wyprzedzeniem kolejności otwarć.
|
|
zezowate szczęście - Koteria tam na rogu senatoskiej miała swój jedyny klimat;)
|
|
A mi brakuje czegoś w stylu Nudle w pudle czy coś. Makarony generalnie;)
|
|
martuchnam jak uwielbiasz dobrą kawę to na co czekasz ? wynajmuj lokal w dobrym punkcie, najlepiej centrum i otwieraj sezonową kawiarnię tylko ma być b. DOBRA i najlepiej za pół ceny albo i półdarmo, daj przykład, pokaż wszystkim jak się robi biznes, " lomza musi sie rozwijac " powodzenia
|
|
Brzeczyszczykiewicz - fakt, ale dlaczego upadła ? chyba nie z nadmiaru klientów
|
|
AndyC, weź w google wpisz odpowiednią fraze i wszystko będziesz wiedział. http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/amrest-ma-umowy-na-prowadzenie-kawiarn-starbucks-w-polsce-i-czechach#
|
|
OjciecR. to również czytałem . Wole opierać informacji z wielu źródeł niż opierać się na jednym. Jak sadzisz ten biznes by wypalił w Łomży?
|
|
jeden post twoj przegapiłem, właściwie to potwierdzasz tylko co wczesniej napisałem, moze mnie po prostu źle zrozumiałeś. Sami otwierają te kawodajnie ale ludziom w franczyze nie dają. Nawet w tych nowych centrach to by był słaby biznes i oni prędzej zdecydują się w którymś CH otworzyć KFC niz starbucks.
|
|
OjciecR. zrozumiałem Ciebie myślałem że ten biznes opiera się na franczyzie to ja się pomyliłem. Masz racje pomysł na Starbucks caffe to nie wypał.
|
|
Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 05-01-12 14:46 Kafeteria- plajta, Vanilla Cafe- plajta, Czekoladowa Nuta- plajta, ... bo to były zbyt kulturalne miejsca na łomżyńskie społeczeństwo, potomkowie roztrząsaczy gnoju preferują kebaby i budy z zapiekankami, według zasady : wełna, nie wełna, aby du.pa była pełna i tak cienko przędzie większość lokali w Łomży, bo ludzie nie są nauczeni korzystać z takich miejsc, brak nawyków , siedzą w domach przed tv, dłubią pestki i popijają browara z Biedronki BRAWO zezowate szczęście - napisałeś dokładnie to co sama bym napisała. A ja się teraz zastanawiam gdzie umówić się na kawę ze znajomym z Bialegostoku, żeby kichy nie było wrrrr Kto wie gdzie jeszcze można wypić dobrą kawę? Czy pozostały już tylko 4 pory roku i malina?
|
|
Kafeteria- plajta, Vanilla Cafe- plajta, Czekoladowa Nuta- plajta, ... bo to były zbyt kulturalne miejsca na łomżyńskie społeczeństwo, potomkowie roztrząsaczy gnoju preferują kebaby i budy z zapiekankami, według zasady : wełna, nie wełna, aby du.pa była pełna Kafeteria i Czekoladowa Nuta jak dla mnie zle miejsca jesli chodzi o lokal... Vanilla plajta?? A moze tylko na zime zamknieta?? Wie ktos?? Szkoda bo fajnie tam bylo Starbucks caffe nie jesli chodzi o Łomże ale jakas knajpka w tym stylu jak najbardziej. Szukaj dobrego miejsca na lokal a na bank bede stala bywalczynia:P
|
|
zezowate szczescie ja mam juz jeden bussiness co prawda nie zwiazany z gastronomia ale swoj :P i calkiem dobrze mi sie wiedzie jak dotad.. ale cos wykombinuje innego tak jak powiedzialam sezon lato jesien i to nie ma byc sezonowy ogrodek czy kawiarnia sezonowa Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a co mysliscie o salonie ferrari w lomzy?
|
|
zezowate, a może dlatego, że było w niej bardzo mało miejsca? To była specyficzna?:P
|
|
Janko nimh, brawo z ust mi to wyjąłeś, pomysł tak samo dobry jak i Starbucks caffe w Łomży styna18 tak, zamknęli tylko na zimę i wczesną wiosnę, otworzą tak gdzieś w maju by zamknąć około pażdziernika - a czynsz najmu zapłacą za cały rok, - lokalizacja lokalu ma b.duże znaczenie, ale trzeba też liczyć się z cenami najmu co jest istotną pozycją po stronie kosztów własnych, ludzie próbują na uboczu bo nie każdego stać na ryzykowanie większych pieniędzy, które to niekoniecznie się zwrócą , - jak w lokalu jest odpowiedni klimat, atmosfera a i menu podpasuje to klient tam trafi, (jak będzie chciał ) a Łomża jest tak wielką i rozległą metropolią, że wszędzie jest blisko, o przysłowiowy rzut beretem , Brzeczyszczykiewicz a co , żle było ? jakby były profity to dalej by istniała, nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka - niska frekwencja, ot i wszystko a KLIMAT i ATMOSFERĘ w lokalu, tworzą przy pomocy dobrego gospodarza- animatora, sami klienci uczęszczający do niego. Nie chodzi tu o muzykę czy też wystrój, klimat lokalu zależy od jego bywalców. U nas takich brakuje..........................
|
|
chce!
|
|
?????????????????????????????????????????????????????????????????????
|
|
Nie wiem czemu nie widzicie miejsca dla Starbucks'a. Przecież w galeriach nowych (szczególnie chyba tej na Bawełnie) byłoby jak znalazł. Łomżyniacy i ludzie z całego regionu będą tam przyjeżdżać, czasem tylko po to, by pochodzić, nic konkretnego nie kupić. Ale coś zjeść czy wypić to i owszem, jak nogi zabolą. Więc moim zdaniem to nie jest pomysł zdany na klęskę.
|
|
http://www.gastronauci.pl/8587-starbucks-coffee-warszawa
|
|
Juz widze te tlumy ludzi rzucajacych sie na kubek kawy za 10zl...
|
|
Właśnie wczoraj wieczorem byłem w Warszawie w Starbucks Coffee na Nowym Świecie, ogólne wrażenie nie jest złe, jednak dla mnie istnieją lepsze kawiarnie i nie potrzeba tam zostawiać, aż takiej gotówki. Nic specjalnego. Wystrój też taki dziwny, raczej skromny, za głośna muzyka. Jak dla mnie to keljny "fast food" kawowy, gdzie tłumy ludzi prawie z wypiekami na twarzy, stoją grzecznie po kubek zupełnie przeciętnej kawy. Kawa jest dobra, owszem, ale bez przesady – nie jest to aż taka rewelacja, żeby nad nią piać z zachwytu, a cena jej była dość wysoka. Ciasteczka, muffiny apetycznie wyglądają, są duże (i drogie), smak pozostawia wiele do życzenia - wolę dostać coś mniejszego, ale bez przemysłowych ilości sody, proszku i Bóg wie czego jeszcze. Ceny, też raczej nie na łomżyńskie realia, za dwie kawy, dwa muffiny i sok, to można dostać zgrzewkę piwa w Biedronce. Nie podoba mi się też ta sztuczna i nienaturalna uprzejmość i wyluzowanie u obsługi. Wywoływanie kaw po imieniu, "espresso dla Czesia!" trochę mnie jednak żenuje. Pytanie baristy - "What's your name?". Rozumiem Ameryka, ale dlaczego panienka młodsza ode mnie o jakieś 20 lat woła mnie głośno po imieniu? Nie jestem aż taki stary, lecz trudno zaakceptować mi, kiedy obca, młoda osoba spoufalając zwraca się do mnie: jak masz na imię?. Niektóre amerykańskie obyczaje śmieszą w Europie, nadmieniam, że w Starbucks Coffee w Rzymie czy Wiedniu nikt do mnie tak nie wołał. No i jeszcze jedna kwestia : odniosłem wrażenie, że Starbucks jest traktowany bardziej jako miejsce spotkań niż restauracja/kawiarnia, studenci i nastolatki przychodzą z laptopami lansować się drogą kawą . Atmosfera jak na gimnazjalnej dyskotece. Ot, taki lansik dla snobów. Już widzę jak po Łomży biegają smakosze kawy na wynos i łażą z kubkiem przez pół miasta albo te tłumy roboli i bezrobotnych, co wpadają codziennie do Starbucks Cooffe na lunch ! Starbucks Coffee jakoś mnie nie powala.
|
|
Polecam otworzyć bar mleczny :) Dobre jedzenie za małą cenę hehe
|
|
zezowate szczęście - bardzo dobrze powiedziane.
|
|
kawa ;)
|
|
Zurcio działasz już coś w tym kierunku ? napiłbym się dobrej kawy
|