czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Qurfa, właczyć latarnie

Wcześnie zapada zmierzch a Łomża wygląda jak na wiochę przystało (nikogo nie obrażając) - na ulicach ciemno. Godzina 15,30 na ulicach ruch, pełno pieszych a latarnie pogaszone! Czy nie mozna tych latarni pozapalać pół godziny wcześniej? Przy dużym ruchu i przy fatalnych warunkach atmosferycznych o wypadek nie trudno. Czy energetycy niejeżdżą samochodami czy mają to w dupie? A może to miasto oszczędza na elektryczności?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Qurfa, właczyć latarnie

Zgadzam sie !! powinni zapalać wcześniej latarnie. Nic sie im niestanie jak 30-40 min. wczesniej latarnie włączą !!

pewnie mają w dupie, kończą prace o 18tej a wtedy latarnie już świecą. Prawda, światła, światła i jescze raz świtła dzisiaj był rozjechał babeczkę, ciemno jak w dupie..

Bądż twardy po to aby zmienić siebie, zmieniając siebie nie niszcz tego co dore, podążaj ścieżką Pana aby osiągnąć doskonałość..
-=marCino=-

... juz nie powiem gdzie !!! Wstydz !

O ile wiem, to te latarnie zapalane są przez zegary, które mają zaprogramowane godziny wschodów i zachodów slońca.
Nie da się ukryć, że w pochmurny dzień wcześniej się ściemnia. Tylko jak zaprogramować z góry, kiedy będzie pochmurno?

hooltay a gdzie Ty sie takich glopot o tych zegarach wypatrujacych slonca nasluchales?
latarnie zapalaja sie same codziennie o tej samej porze, tak sa nastawione

marcelus
Napewno o tej samej porze? Sprawdź to lepiej, bo ja to wiem. Poobserwuj choćby z zegarkiem w ręku.
A może myślisz, że jakiś umyślny robi to ręcznie?

P.S. Taki zegar zmierzchowy wygląda np tak:

są i przełączniki które są zaprogramowane na odpowiednią porę lub zaprogramowane na wschód i zachód słońca

latarnie powinni odpalać się wcześniej bo ciemno .... sie wczesniej robi

wedlug mnie to latarnie powinny palic sie caly czas wtedy byo by lepie
a kasa za energie nie jest taka duzra wiecej wydajwcie na browaty i szlugi .
pozdri 14/88

Trochę zmienie temat...

Ale ten Ptysiu to jednak durny jest!

Ata haha Ty zrezszta też :D

Powinno być więcej latarni

No i qpa, dziś o 15.30 znowu wiocha, ciemno jak na jakimś wypizdowiu, śnieg pada, woda wszędzie, piesi łażą jak naćpani, zero widoczności ... a energetycy i rajcowie chyba kończą robotę w południe i mają miasto w dupie ...

o 15:30 na Bawełnie sie paliły !

Trzeba był przyjechać do wiochy połozonej przy Legionów, Piłsudskiego i wokół stokrotki ...

fakt to idiotyzm właczać latarnie tak póżno, skoro ciemnop robi się juz po 14:00, ja nie wim kto zarządza tym miastem ,ale najwyrażniej olewa fakt, ze ludzie mogą się pozabijać przy takkich warunkach

A zabił się ktoś od tego?

A chcesz poczekać ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org