Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wypad w góry. |
Witam. Planujemy z dziewczyną i ze znajomymi wypad w góry na jakiś tydzień. Jak polecacie tam dotrzeć, własnym autem czy może bardziej opłacalnie byłoby pociągiem? (tak słyszałem). Domki mam już załatwione. Czekam na jakieś rady, pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wypad w góry. |
Najfajniej, najtaniej i najciekawiej jest autostopem :) Powodzenia
|
|
Z Zachodniego w Wawie jedzie Autobus nocny do Zakopanego coś ok 22 ale nie jestem pewien godziny
|
|
Kto weźmie Ci grupę ludzi autostopem chłopie ;) autobus i pociąg to raczej mało komfortowe środki transportu hehe chyba jednak wybiorę się własnym autkiem.
|
|
to skoro pociąg to mało komfortowy środek to nie rozumiem po co pytasz czym tam dotrzeć???Chyba odpowiedź jest jasna.
|
|
Ten autobus jest akurat komfortowy:):) Ale jak uważasz :):)
|
|
Człowieku to bierzesz panne łapiesz z nia stopa, a reszta dzieli się w dwójki i jedziecie ... Dla mnie to oczywiste ;] I bedziecie mieli co wspominać
|
|
A tak na marginesie, które góry? Pasma górskie w Polsce ciągną się na ładne kilkaset kilometrów. W niektóre okolice zajedziesz pociągiem z kuszetką, w inne dowiezie Cię autobus. Auto jest najbardziej komfortowe, jeśli planujesz wypady po okolicy, jeśli zamierzasz raczej wędrować po górach, samochód nie jest priorytetem.
|
|
Omania[b/] co wniosłaś do tematu? Ja jeszcze nie zdecydowałem, rozważam. Auto nie jest dla mnie priorytetem ale faktycznie lepiej jest je mieć chcąc zwiedzić coś dalej. Dokładniej to zakwaterowanie mamy w Zakopanem.
|
|
Zenit :) W góry jedzie się chodzić po górach a nie jeździć autem :) Jeżdżąc autem nie zwiedzisz i nie zobaczysz tego co w górach jest najpiękniejsze :) No chyba że chcesz jechac po to aby później napisać że przejechałeś w górach ileś tam kilometrów i było super :)
|
|
Jeżeli Zakopane, to radzę zostawić auto. Tam nawet poza sezonem jest ciężko ze znalezieniem parkingów. Auto przyda się Wam natomiast, jeżeli planujecie wyjazd do takich miejscowości jak Stara Lubovna ( piękny zamek), czy też Poprad (Aqua City). Obie miejscowości są blisko Zakopanego. Udanego wyjazdu!Boze Wos prowodź! Mini
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |