Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bajeczki dla grzecznych Forumowiczów... |
Komu trójka w ucho się sączy ten słyszał zapewne przed chwilką bajeczkę o naleśniku i dżemie: "Siedzi misio na leśniku i drzemie..." Wiem, że takich bajeczek jest trochu na świecie.... Pozdrawiam deszczowo :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bajeczki dla grzecznych Forumowiczów... |
Bajka o Apostołach: Jedzcie, pijcie a po stołach nie rzygajcie!! :DD przepraszam za małą wulgarność pozdrawiam
|
|
a co było dalej? bo nie mam TRÓJKI :)) i wogóle myslałam, że ryskago bajke opowie :))
|
|
ale bajki z Trójki lepsze od "przebojów", których codziennie niezmienna listą torturuje nas Pan Borowy :))
|
|
Nie dopowiedzieli... pewnie liczyli na naszą inwencję... Moja gdzieś się wykruszyła... Chyba, że to przez te rozpacz, żem już po urlopie...:( Może tak: Siedzi misio na leśniku i: "Drze mię w kościach!" - mówi...
|
|
i koniec? wyjaśnij, bom blondynka :))
|
|
Znaczy się misio jest mało sprawny, bo wiekowy z deczka toteż wspinaczkę na leśniczego odczuł w gnatach swych...:))
|
|
a co z naleśnikiem ?? jeju, głodna jestem chyba, czy co ??
|
|
Polecam taką oto sałatkę: fasolka kons. czerwona, biała też (barwy narodowe? :)), kukurydza (z puszki też), kiełki (pszenicy chyba), groszek zielony, a na to wszystko majonez - koniecznie kielecki!! Mniam!
|
|
Kurka wodna! radzę jak Babcia Alina! :D
|
|
cicho! Mojej babci Alina było... a ja bym zjadła schaboszczaka z tłuczonymi ziemniaczkami i z koperkiem, a do tego KEFIREK :)))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
..i jajko sadzAne na patelni...:)) A młode ziemniaki też tłuczesz??
|
|
Tłukę co sie da (ale nie dzieciaki i mojego faceta, bo dobry jest...). A młode ziemniaczki najlepsze są pieczone :))
|
|
O mlode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i maślanka (zsiadłe mleko) MNIAMMMM... Bajka o porach i selerze: Zdjąłem pory i se leże. O temacie: W te macie się odziać gacie.
|
|
I ja (raczej :)) nie uciekam się do rękoczynów, ale koparę rozedrzeć potrafię i to jak... Ale to zawsze jest li wyłącznie oznaka bezradności albo kiedy jajko okazuje się być mądrzejszym od kury...:D
|
|
Ja uważam, że to typowe dla dzisiejszych jajek, że chcą byc mądrzejsze. A co do uzywania szczęk, to owszem:)) mnie rownież nie służa jedynie do jedzenia. A jęzor ostrzę przewaznie w pracy :))
|
|
Oj! Pewnie ci współpracownicy chodzą jak w zegarku...:)) Uważaj na szczękościsk!! Boli jak cholera! :D
|
|
Częściej sie usmiecham, niż wrzeszczę :)) Współpracownicy sie nie skarżą. Ale niedługo będą płakać, bo idę na urlop pod koniec sierpnia :))
|
|
No to rozdaj im przed wyjazdem po paczce chusteczek i wyślij na pocieszenie cosik z wakacji np. emalię, no chiba, że to będzie totalna głusza, coś na kształt Puszczy Białowieskiej...:))
|
|
KURCZE a ja nawet śniadania dziś nie jadłem ........ a Wy mnie tu katujecie ..... jeeeeeeeeeeeeść !!!
|
|
Na śniadanie jadłam bułeczkę z szyneczką i pomidorkiem. A jakie dobre ciasto potem jadłam: bezowy wierzch, a pod nim masa budyniowa z kawałeczkami ananasa od spodu biszkopt, paluszki lizac! A wogóle to czsami mamy w pracy tort z wiśniami i bitą śmietaną... ehhh, a na obiad dzisiaj jarzynowa...
|
|
Też jadłam dzisiaj z szyneczką, taką tłuściutką po bokach jak lubię...mmm... Do tego sałatka jarzynowa, a na deser... "Pawełek"+kawka z mlekiem...:) My w pracy mamy tzw. ucztę piątkową. Objawia się to tym, że jedna z nas idzie do cukierni i przynosi po dwie babeczki na babeczkę :)). A babeczki są z masą budyniową właśnie i owocami... Vlad się wścieknie...:P
|
|
Teraz to mogę Wasze teksty czytać do woli ...... jestem tuż po pysznym obiadku :P
|
|
Bajka o pałacyku i latarence... ... Pała- Cyk, jak lata ręka... Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
rozumiem ze opowosci o jedzeniu sa jedna wielka bajka by znecac sia nad glodnymi ;)))
|
|
Są przypomnieniem, że aby żyć trzeba jeść, więc... chodźmy ludzie na śniadanie..:))
|
|
Naleśniki z białym serem i bitą śmietaną !!!!! :)) hehe mniam
|
|
a ja nieco bardziej przyziemnie ... chrupiąca bułeczka z masełkiem i żółtym serkiem :) mniam
|
|
A co byście powiedzieli na taką kompozycję: ryż (grown in China) kurczak (może być prosto z podwórka:)) ananas (puszczalski, znaczy się z puszki) kukurydza (też puszkowa) papryka (wszystkie kolory tęczy :)) orzech włoski (nieeee! tylko bez włosków!) Wszystko to można przypieprzyć i zasolić do smaku, a w ramach kleju - majonezu krzynkę...:)) ************* A teraz kawa... z esspresso... z pianką i cynamonem... Delicious! :))
|
|
Tylko kurczaka zamorduj o ci nie tylko ryż, ale i kukurydze powyjada :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
A od czegóż są warząchwie, chochle itp. akcesoria?? Jak kurczę (blade ze strachu i złości) łeb z miski wychyla to bęc! i po sprawie...:)) PS. Nigdy w życiu nie zabiłabym kurczęcia, chyba żeby mi groziła śmierć głodowa...brrrrr!!!
|
|
ryskago jestes troche szalona ale nudno z tobą sie rozmawia mysle
|
|
A rozmawiałeś/łaś kiedyś ze mną??
|
|
A ja znam bajeczkę o Romantyźmie: "Roman, tyź mie z dzieckami samą zostawił" - a zresztą już to kiedyś pisałam, ale może ktoś nie czytał. ps. chwilowo wróciłam z wakacji:( to i takie bzdety mie do głowy przychodzą. Allinka
|
|
A ja znam o nasturcji : "Ona z Turcji HIV 'a przywiozla." Albo o jablonce : "Mialam ci ja blonke..."
|
|
:) mialem Ci ja krawat ........ gdzież on jest ? :P Zdrowie wszystkich Krzysztofów :)
|
|
A ja znam bajkę o dźwigu. Wchodzi Jasio spóźniony do klasy, a pani: "Zamknij dźwi gówniarzu". Romi
|
|
A o czym jest ta bajka? Jasio mówi do babci: papier do listów leży na biurku. Romi
|
|
No to tera będzie "O morzu, panterze i mieliźnie": A może pan tera mie liźnie...
|
|
Szedł facet przez most i się załamał Przechodził facet koło betoniarki i się zmieszał Siedział żołnierz w okopie i coś mu do łba strzeliło
|
|
A jeszcze o orzeszku : " O, zesz, ku...!" Albo o dziewannie: " Dzie wanna, bo bede rzygac ! " Trey zaczal chyba nowa serie bajek.
|
|
Bajka o Napoleonie: Ona po Leonie miała troje dzieci
|
|
A bajkę o nocy bzie i kapuście znacie? Ta noc bez baby taka pusta
|
|
Rapier dolę jego skrócił i na grobie napis dano. Obie bały się go córki, gdy do kur wychodził rano.
|
|
Bajka o Ananasie: "Babcia piardnęła a na nas smród leci". LORD ON
|
|
O Napoleonie Bonaparte: "Napol Leon bo na parterze zimno". O wątróbce: "Won trupka Stalina z mauzoleum Lenina".
|
|
Ależ płoszę Pąstwa |
Do izby wszedł Wojciech Na głowie, miał czapkę Na nogach, buty Na ramieniu, płaszcz długi W zębach, papieros W oczach, wesoły wyraz. A co rzekł Wojciech po wejsciu do izby (załóżmy że do izby karczemnej)? Rzekł co następuje: Panowie Bydło! zdycha na zarazę Burmistrz! każe, abyście z niego mięsa nie jedli! I tak oto udało mi się połączyc dwa podwątki tego wątku - kulinarny i bajarski. Smacznego.
|
|
Juz gdzies to pisalam na forum tylko niepamietam gdzie;/: Bajeczka o foczkach: Spier***** w podskoczkach!!! Bajka o Tymnie i Tumnie: Ty mnie tu mnie nie *******!!! Ps.przepraszam za wulgarnosc:D.pozdro.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |