niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nie żyje "Kobieta pracująca"

Gwiazda teatru, filmu i kabaretu Irena Kwiatkowska zmarła dzisiaj nad ranem. Wielka szkoda, wspaniała aktorka i osobowość :((

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nie żyje "Kobieta pracująca"

Ktoś napisał, że p.Irena będzie z nami następne 100 lat ...

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Poszła do nieba ''tanecznym krokiem''

ktostamsobie - znaczy sie w podskokach ?

Była klasą sama dla siebie.
Osobowość sceniczna spośród szeregu znakomitości aktorskich lat powojennych, których również już nie ma pośród żywych.
Tamtych twórców cechowało zupełnie inne podejście do zawodu - zawodu medialnego. Żadni z nich pożal się Boże prostaccy i plastikowi komercyjni celebryci.
Przynajmniej będzie kogo wspominać, bo dzisiejsi "bohetarowie" tabloidów, to ludzie puści i bez wyrazu.

Dziennie w Polsce umiera ok. 1035 osób, co daje 370 tys. na przestrzeni całego roku.
Peter moze warto dla kazdego z osobna dac minkę ( :( )

Profesor: rozumiesz w ogóle coś z tego życia? Czy jesteś zakompleksionym człowieczkiem przy klawiszach, który krytykuje wszystkie wypowiedzi na tym forum. Dla mnie te 1035 osoby minus (Pani Irena+osoby tragicznie zmarłe pod Smoleńskiem) były bezimienne. Ich śmierć stanowiła tragedię dla ich bliskich, rodzin. Pani Irena była osobowością, była osobą publiczną. Popularnością biła na głowę wszystkich - do kupy wziętych polityków i prezydentów naszego kraju.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Wielka strata dla polskiej kultury.Wielcy aktorzy odchodzą,zostają gwiazdy seriali...

Peter Ich śmierć stanowiła tragedię dla ich bliskich, rodzin. Ale nie dla ciebie, wiec jezeli ci żal za jednaosobe ktorej nie znasz i nie jestes z nią spokrewniony dlaczego nie zaplaczesz za ten tysiąc innych zmarlych ktory u8miera dziennie

Widać, że praca szkodzi, skoro kończy się śmiercią...

rudy błazen z druhem

peter i Profesor...

mam wrażenie, że pojmuję inaczej misję informowania i wspominania zmarłych, i każdego z osobna (sercu bliskich) i każdej postaci zasłużonej i znanej nawet też. Irena Kwiatkowska to pewien symbol, zbitek cech, oryginalność i szlachetność. Z pewnością wiele ludzi na świecie te cechy również posiadło, ale właśnie by nie robić z przekazu medialnego, przekazu nekrologowego warto symbolicznie, z szacunku dla Ireny Kwiatkowskiej i jej podobnych ludzi o Niej/Ich pamiętać. Zresztą nasza Hanka Bielicka była zawodowo bardzo związana z Ireną Kwiatkowską o czym dowiedziałem się na narew.info i choćby dlatego warto byśmy jakieś pojęcie przy tej okazji o Takiej osobie mieli.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org