Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czesne w zlobkach prywatnych. |
Pytanie do rodziców dzieci uczęszczających do przedszkoli prywatnych: W jakiej wysokości Wasze przedszkola prywatne pobierają czesne w okresie pandemii (za marzec, kwiecień). Czy uwzględniają jakaś obniżkę lub całkowite zniesienie opłat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czesne w zlobkach prywatnych. |
Prywaciarzom to pieniądze z nieba spadają, czy może specjalnie dla nich rosną na drzewach ?
|
|
a co to za głupie pytanie?
|
|
Koleżanka za marzec za żłobek i przedszkole w niepublicznej placówce zapłaciła normalnie. Czyli za żłobek 980,za przedszkole ponad trzysta. Kasia..
|
|
A najlepsze to jest to, że młodszy w żłobku wszystkiego był raptem 10 godzin 😅 Kasia..
|
|
ja za marzec tez placilem normalnie,corka byla 2 godziny :) ale zastanawiam sie co z kwietniem i dalej ..
|
|
Kasia, chyba ta twoja znajoma nie jest z łomży....Ceny z dupy wziete...
|
|
Jak zatrudniam już 10 osób, to niezależnie od pandemii, ZUS za wszystkich muszę płacić, - za czynsz najmu lokalu wynajmującemu też trzeba zapłacić, bo to może być jego dochód i też z czegoś musi żyć ( nawet , jak mam swój lokal, to mi nikt tego darmo mi nie dał, a podatek od nieruchomości muszę płacić w 100%) - do tego media , zużycie spada ale taryfy za gotowość przesyłu płacisz - ogrzewania też nie wyłączysz, a MPEC zniżki nie daje - no i kwestia pensji dla pracowników , co z tego że rząd niby dopłaci 40% a z czego mam jako prywaciarz wziąć pozostałe 40% ( przy założeniu , że zgodnie ze specustawą mogę obniżyć zarobki o 20%) I tu odpowiedź, przedszkola, żłobki nie pracują - to mają obniżyć lub w ogóle zaprzestać czesnego a z czego płacić pracownikom? Tylko przedsiębiorca ma ponosić skutki finansowe pandemii ? Zrezygnuj z miejsca , jak cię nie stać . Znajdą się inni, którzy i więcej zapłacą. Po pandemii na 100% będzie drożej.
|
|
Z dvpy wzięte powiadasz? Być może i to sobie wkładasz w tyłek nie wnikam. Żłobek niepubliczny 980 zł miesiąc marzec podzwoń i popytaj, żłobków niepublicznych w Łomży dużo nie ma,jak nie jesteś amebą to znajdziesz,bo widzę żeś zielona ewentualnie nie masz dzieci chodzących do niepublicznego żłobka. Cena w żłobku niepublicznym poszła w górę. Vizev odnośnie kwietnia koleżanka też powiedziała jak jej właśnie pytałam że jeszcze nie wiedzą jak to będzie wyglądać. Masakra jednym słowem,bo dzieci w domu, płacić trzeba a jeden rodzic musi z nimi też zostać skoro żłobek zamknięty. Kasia..
|
|
Vizev weszłam przed chwilą na stronę przedszkola i żłobka akurat tego go którego chodzą dzieci mojej koleżanki i jest informacja, że opłaty za czesne nie będą naliczane za okres przerwy w funkcjonowaniu przedszkola i żłobka,a to co zostało wpłacone w marcu zostanie przeniesione i rozliczone na poczet gdy przedszkole wznowi pracę. Więc być może w innych będzie podobnie. Kasia..
|
|
Mi zaproponowali płatność 80% .
|
|
Zachciało się prywatnych przedszkoli to teraz płaćcie i nie narzekajcie. I nie tłumaczcie się że miejsca zabrakło w państwowych bo tak na pewno nie było !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |