Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polbank - warto? |
Warto założyć konto oszczędnościowe i osobiste w Polbanku?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polbank - warto? |
Mam 3 konta oszczędnościowe i jedną RORkę i jestem bardzo zadowolony. Wprowadzili opłaty od stycznia 6zł za ROR - reszta za friko. Zmniejszyli oprocentowanie na 4,75%. Bankowość internetowa - *********. Mogę Ci tylko polecić to konto.
|
|
Moim zdaniem nie warto, jeśli to ma być Twoje konto główne (kiepska bankowość elektroniczna, późne sesje przychodzące, brak gwarancji BFG) Jeśli chcesz korzystać jedynie z 3 kont Mocno Oszczędzających oprocentowanych w tym momencie na 4,75% netto, nie zakładaj płatnego Konta Mistrzowskiego, a Konto Pomagające (zupełnie bezpłatne, bez karty, dostęp do bankowości internetowej). Biorąc pod uwagę oprocentowanie na rachunku oszczędnościowym, w tym momencie najlepsze warunki oferuje BNP Fortis Bank na swoim koncie Więcej Oszczędnościowym. Jest to według mojej analizy najwyżej oprocentowany rachunek dostępny w Łomży. Konto posiada oprocentowanie 5,8% netto do kwoty 15.000 (ponad 15.000 już tylko na 4%). Promocja jest dostępna dla nowych klientów. Niestety do tego konta trzeba założyć konto osobiste, jednak w TOiP znajdziemy Konto osobiste z Pakietem S, którego miesięczna obsługa kosztuje 0 zł. Płatne są jedynie przelewy zewnętrzne 0,5PLN. W oddziale jest kasa i można tam wypłacić bez prowizji. Tak poza tym, bardzo pozytywnie opinie mam o Koncie Online w eurobanku, zdecydowanie polecam!
|
|
http://www.polbank.pl/o-banku/gwarancje.html W.w. linku pisze, że korzysta z BFG.
|
|
jest napisane* :)
|
|
Cytat z adresu, który podałeś: "Jednak, ponieważ Polbank EFG działa w Polsce jako oddział greckiego banku EFG Eurobank Ergasias SA, to korzysta on z ochrony greckiego funduszu gwarancyjnego Hellenic Deposit & Investment Guarantee Fund (HDIGF), odpowiednika Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG) obsługującego banki w Polsce." ODPOWIEDNIKA BFG To tak jak ser i produkt seropodobny, jogurt malinowy i jogurt o smaku malinowym. Jak chcesz porozmawiać o finansach osobistych zostaw mi do siebie kontakt.
|
|
ja zrobie ci ceny chodz do mnie , ja ci zafunduje, a reklamacje wsadz sobie w dupue WSADZ SOBIE W DUME NIE UWZGLEDNIAM REKLAMACJI a jak beedziesz za duzo wydawal pieniazkow to ci przetne karte na pol molo to razy tak robilam hihi
|
|
Bym unikał banków greckich, tak dla zasady
|
|
Przekonaliście mnie, odrzucam Polbank. Jak na razie mam na oku BNP Fortis Bank. Ma ktoś jeszcze opinię o tym banku?
|
|
klepnij sie wczolo!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |