niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zdjęcia do legitymacji-jaki program?

Hey, kumpela zrobiła mi zdjęcia do legitymacji. Zmniejszyłam je do odpowiedniego rozmiaru 4,5 cm x 3,5 cm i chcę je wkleić na standardowy szablon 10cm x 15cm i wywołać jako zwykłe zdjęcie. I tutaj moje pytanie: w jakim programie mogę zrobić taki szablon, żeby wpisać interesujący mnie rozmiar i na niego wkleić fotki?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zdjęcia do legitymacji-jaki program?

w paincie

w paintcie nie mogę ustawić szablonu 10cm x 15cm :P

fszytsko mozna w paincie ;)))))))))))))))

Photoshop

Gimp chocby. Tylko nie rozumiem w czym ty masz te male zdjecia, w pliku czy wywolane i chcesz je zeskanowac? Bo jak masz to zapisane w pliku jako maly format, to po powiekszeniu raczej sie to do wywolania nadawac nie bedzie...

Zdjęcie do legitymacji jest w pliku dokładnie odmierzone 3,5cm x 4,5cm. Tylko muszę wkleić kilka takich zdjęć na szablon zwykłego zdjęcia 10cm x 15cm. Zaniosę do fotografa, on mi to wywoła jako normalne zdjęcie, zapłacę za nie grosze, rozetnę sobie i będę miała kilka małych, rozumiesz? Na gimpie jest możliwość stworzenia takiego szablonu? Mozna sobie wpisać jednostki w cm?

Aha, wiec nie ma problemu, mozesz w Gimpie utworzyc dokument o takich dokladnie wymiarach i skopiowac sobie zdjecia.

Ok, już wszystko gra. Dzięki ;)

Picassa 3 darmowy. www.dobreprogramy.pl i masz to co szukasz, ponadto jest jeszcze bardzo dużo rzeczy przydatnych plus album itp.

angella

W tym wypadku o którym piszesz musisz skorzystać z opcji ,, kolaże..

angella

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org